sakat sakat 3 ay oynadı ki bu sakatlık hiç geçmedi çünkü dinlenerek geçecek bir sakatlığı hiç dinlenmeden, galatasaray için sahada kalmayı tercih etmiş bir oyuncu ama ağza alınmayacak şeyler söyleniyor, bu adam sakat sakat oynarken neden sahada, oynamasın denilirken oynamayıp dinlendiği sürede ki dinlenmeden geçmeyecek bir sakatlık olduğunu tekrar tekrar yazacağım, aynı sakatlıktan falcao tam 2 ay antrenman bile yapmadı, bu sefer de neden antrenman yapmıyor, neden dinleniyor diye söyleniyor. geçmeyecek sakatlığı yoksa, üstüne fenerbahçeli oyuncuların bilinçli öldürücü sakatlama hamlelerine maruz kaldı ve yüzü parçalandı, ona da inandıramadı tabi kendisini eleştirenlere.
büyük takımlar kendisi tercih etmedi gibi komik şeyler de söyleniyor, icardi inter kaptanı, psg inter'den 50 milyon euro'ya aldı kendisini sadece 3 sene önce. inter tarihinin en pahalı 5. satışı icardi. psg'de de messi gelmeden önce şans bulan bir oyuncuydu, sakatlık yaşadı ama sakatlık yaşamadığı sürece hep 11'di 20/21 sezonunda. messi geldikten sonra düştü ve şansımıza alabildik kendisini. oyuncu sakat sakat kendini yırtarken sahada oynama dendi, oynamıyor neden oynamıyorsun diyorlar, bir karar vereceksiniz, adamın sakatlığının iyileşmesini istiyorsanız oynamayacak. oynayınca zarar veriyordu ya hani bu arkadaş yerine oynayanlar ne yapıyor? galatasaray icardi hariç gol atamıyor hala anlamadınız, bu takımda tek bir bitirici var, sahada oyun görüşü en iyi olan oyuncu da icardi. icardi çıkart denklemden bu sene şu an ilk 3 bile değildik maalesef. 16 maçta 11 başlayıp 17 skor katkısı veren bir oyuncu ki bunun çoğunu sakat sakat yapmışken eleştirilmesi hatta yerin dibine sokulması artık beni çıldırma noktasına getirdi.
ghezzal tarafından yapılan müdahalenin karşılığında en az 2 ay dinlenmesi gereken oyuncuydu, bu süre boyunca asla antrenman bile yapmaması gerekiyordu. şaka gibi geliyor ama tamamen böyle bir sakatlıktı, öyle bir sakatlık ki iğne ve zorlama gibi şeylerle 3-6 ay arası iyileşme süreci olan bir sakatlık icardi'nin yaşadığı sakatlık.
https://www.hurriyet.com.tr/...-yirtilirsa-42353969---
alıntı ---
bu sakatlık özelinde eğer yaralanma yeterince iyileşmez ve anormal yüklenmeler devam ederse peroneal tendonlarda kronik tendonite bağlı fonksiyon bozuklukları ve tendon yırtıkları oluşabildiğine dikkat çeken prof. dr. avcı, “böyle durumlarda cerrahi tedavi gerekebilir. bu da spordan daha uzun süre (3-6 ay) uzak kalmaya yol açabilir” ifadelerini kullandı.
-- uzun ve kısa olmak üzere iki adet peroneal tendon bulunur. her iki tendon peroneal retinaculum denen bir doku ile fibula kemiğine sabitlenir. peroneal tendon yaralanmaları futbol ve basketbol gibi temas sporlarında sık görülür. çoğunlukla aşırı yüklenme, ağır antrenman, burkulma gibi nedenlerle zedelenebileceği gibi direkt travma ile yani darbeye bağlı olarak da yaralanabilir. yaralanmalar peroneal tendon fonksiyonlarını bozarak ayak bileğinde ağrı ve hareket kısıtlılığına sebep olur.
“her yaralanmanın derecesi farklıdır. hafif yaralanmalarda istirahat süresi kısa tutulabilir. ancak her ne olursa olsun, yaralanmanın üzerine gidilmesi ve acele edilmesi bir risktir”
“kortizon türü enjeksiyonların en önemli yan etkisi veya riski, tendonun zayıflamasına ve özellikle sık tekrarlanması durumunda tendonun yırtılmasına sebep olmasıdır. bu nedenle kontrollü ve dikkatli bir şekilde uygulanmalıdır”
“peroneal tendon yaralanmalarında herhangi bir yırtık yoksa (kulübün açıklamasında yırtık olduğuna dair bir bilgi yok) iyileşme 3- 6 hafta arasında tamamlanır. dolayısıyla milli takım arası ile beraber yeterli süre geçmiş olur. ancak iyileşme tam olarak gerçekleşmezse sakatlığın nüksetmesi problemi ile karşılaşılabilir. elbette ideal olan ağrıların tam olarak geçene ve ayak bileğinin eski gücüyle hareketini kazanana kadar beklenmesidir”
---
alıntı ---