resim
Mario René Junior Lemina
Takım:Galatasaray
Mevki:Ön Libero
Yaş:32
Boy:1.84
Uyruk:Gabon
  • 3730
    premier league'de çoğu takımın orta sahasına karşı kök söktürmüştü. futbol oynamak için yeterli motivasyonu varsa mutlaka takımda tutulmalı. oynadığı paraya, satılacağı paraya kendisi kalitesinde bir oyuncu getirebileceğimizi düşünmüyorum.

    wolves'da yaşadığı sorunlarla birlikte bence neredeyse torreira kadar fırsat transferi olmuştur. yeterince hakkının verildiğini düşünmüyorum.
  • 3731
    herhangi bir futbolcu değildir, takımın mihenk taşıdır. asla satılmamalıdır.. geçen sezonu ondan öncesi ve sonrası olarak ayırıyoruz hepimiz. o teklif edilen paraya asla yerini dolduramayız. fiziği, temposu, dayanıklılığı, kondisyonu, zekası, liderliği hepsi dört dörtlük.
    bu araplardan da bi hayır görmedik. bunca yıldır bir tane elde kalan oyuncumuza teklif getirmediler. üstüne en iyi oyuncularımıza üç kuruş paraya çökmeye çalışıyorlar. bize bi arap gardi lazım. arap futbol dünyasıyla sağlam ilişkileri olan, herkesi tanıyan bir menajer. elimizde kalanları hızlı bir şekilde ve iyi fiyata satacak bir menajer.
  • 3732
    geçen sezon okan hocayı-kendisi istemediği halde-kurtaran futbolcumuz. satılırsa herkes biliyor ki toreiranın yanına hakan tarzı bir adam alır, takımı tekrar rezil futbol oynadığımız, 10'da 1'i bütçemizle kurulan takımlara bile diş geçiremeyen bir hale getiririz muhtemelen 2-3 ay içerisinde.

    lemina gelmese bu takım geçen sene şampiyon olamazdı. toreiranın, saranın ve hatta stoperlerimizin dahi performansı bu seviyede olmazdı. 10-12 milyon euroya satılıp da aynı paraya yerini nasıl dolduracaksınız. kaldı ki okan hoca muhtemelen yerine sergio gibi, kerem gibi, hakan gibi bir dinamik olmayan bir futbolcu monte edecek. sonra geçen seneki filmi tekrar izleyeceğiz. lemina toreira ikilisini bozmak hiç akıl karı değil.
  • 3734
    takımımızın şampiyon olduğu halde, son 2,5 yıldır kanayan yarası olan orta sahada fizik üstünlüğe ve kesici özelliğe sahip oyuncu eksikliğine ilaç olmuş oyuncumuz.

    benzer fiziksel özelliklere ve kesiciliğe amrabat da sahip. ancak lemina top tekniği, topla yaptığı dönüşler, oyun kurabilme, baskıdan vücut çalımı ile kurtulma gibi pek çok yan özelliğe de sahip. bu sebeple yeri salt kesici ve fizikli bir oyuncu ile dolmaz. satılacaksa, bu ancak reddedilemeyecek bir rakam karşılığında ve yerini kesinlikle dolduracak bir oyuncu varsa satılmalıdır. aksi halde güç kaybederiz.
  • 3736
    ben de kalmasını isteyenlerden, hatta uzun lig ve şampiyonlar ligi macerasını dikkate alarak mümkünse bir lemina daha almamız gerektiğini düşünenlerdenim.
    lakin eğer talep varsa ve kendisine teklif edilen rakam ile kafası karışacak ve mutsuz olacaksa, bu bir şekilde önce oyununa, sonra arkadaş ilişkilerine ve takımın havasına etki etmeye kadar gider.
    bu nedenle önemli olan oyuncunun ne düşündüğü. burada mutlu ve kalmak istiyorsa kalmalı.
    diğer yandan yönetim açısından 31-32 yaşındaki bir oyuncu için 12-13 mil €'lar az paralar değil, lakin aynı ayarda oyuncu bulmak da en az onun kadar, hatta daha da pahalı bir alışverişe sürükleyebilir bizi. üstelik kendisi varken dahi benzeri bir oyuncuya daha ihtiyacımız varken, satış durumunda aynı kalitede iki oyuncuya ihtiyaç olacaktır...
    ihtiyaç duyulacak bu iki oyuncudan biri çalhanoğlu değil ama benim düşünceme göre, onu da eklemeden geçmeyeyim...
  • 3737
    bazı futbolcuların ederi yoktur benim gözümde. yani kaç milyon teklif edilirse edilsin, hem oyun stili hem karakteri hem aidiyeti ile böyle uyum sağlayan futbolcu kolay bulunmaz. yeri çok zor dolar bu tarz oyuncuların.
    koca bir fakat geliyor şimdi. fakat kendisinin oyun içi sürekliliği maalesef çok kritik seviyede. yaşadığı kas sakatlıklarını düşünecek olursak potansiyelini tam olarak hiçbir zaman sahaya yansıtamadı kariyeti boyunca. kendisini zorladığında da uzun süreli sakatlık riski var. yaşının da 31 e dayandığını göz önünde bulundurursak, maalesef araplara yüksek bir bedelle satılması beni hem üzüp hem sevindirecek bir olay olur.
  • 3739
    10 milyona kendisini satıp ne yapacağız acaba? partey’e gidip 5 milyon maaş, 10 milyon imza parası verilecek. ne anladım ben bu ticaretten o zaman? olaya biraz da böyle bakmak lazım. partey hem daha yaşlı, ki gerçek yaşı daha da fazla olabilir, hem de daha maliyetli olacak.

    10 milyona yerini doldurabileceğimizi sanmıyorum. 90 dakikayı tamamlayamasa bile takım için çok kritik. hakan’ın geldiği senaryoda dahi lemina rolünde birine ihtiyaç var bence. araplar illa alacağız diyorsa 20 milyon bayılsınlar.
  • 3740
    değil 10 milyon, 20 milyona bile satılmaması gereken ortasahamızın en kilit oyuncusu. takıma aidiyeti de var, gelir gelmez alıştı. özellikle avrupa maçlarında ve derbilerde çok faydalı olacaktır. hakan çalhanoglu'ndan daha çok ihtiyacımız olan bir ortasaha tarzı. 10 milyon falan artık para değil ki yerine birini almaya kalksan tutup tutmayacağı belli değil yine de kapıyı 10 milyondan bile açmazlar. yani ekonomik olarak da zarar, futbolumuz için de zarar bir alışveriş olur.

    40 50 milyon veren varsa ancak düşünülebilir.
  • 3741
    kendisi illa gideceğim demiyorsa satılmaması gereken orta sahamız.

    lemina, sara ve torreira ile yakaladığımız oyun, ligin sonunu çok iyi getirmemizi sağladı.

    yerine alacağımız isimin maliyeti ve ne performans koyacağı meçhul olacak. kalede* ve forvette* böyle bir soru işareti ile başlayacağımız sezonda bir de orta saha için böyle bir risk almamalıyız.
  • 3742
    tam akıl ile beyni çelişitiren bir transfer haberine konu olmuş futbolcumuz. akıl fiziksel yapısı, yaşı, sakatlığa müsait olması sebebiyle 10/15 arası bir satışı onaylarken. kalp saha içinde bu kadar fark yaratan aidiyeti yüksek her maç sahada terinin son damlasına kadar mücadele ettiği için kalmasından yana. profesyonel bir transfer ve scout ekimiz olsa yani yerini doldurmakta sıkıntı çekmeyeceğimizi bilsem satılsın derim ama maalesef bizde böyle bir ağ yok leminanın nasıl geliğini hepimiz biliyoruz. o yüzen 15 teklif gelmiyorsa satmanın bir mantığı yok.
  • 3745
    gabriel sara yerine asıl yangın yapılması gereken adam lemina. sebeplerini sıralayalım;

    32 yaşında leminayı 10 milyon euro'ya satmak iyi deniyor ama muadilini en az 25 milyon euro'ya alabileceğimiz için hiç mantıklı bir hamle olmaz.

    lemina'nın ne kadar önemli bir oyuncu olduğu bence hala anlaşılmış değil. ben bunun sebebini leminanın bize gelme sürecinde hiç sorun çıkarmaması, son dönemde yapmış olduğumuz transferlere göre tabiri caizse bedava bir rakama gelmiş olması gibi sebeplere bağlıyorum. bu durumlar leminayı herkesin cepte görmesini ve biraz da küçümsemesine sebebiyet oldu diye düşünüyorum.

    premier lig takip edenler bilir, lemina son bir kaç yılda istatistik anlamında rekorlar kıran, salt yetenek açısından bakıldığında her daim hak ettiği elit seviye takımlar için artık aranan diğer şartları da sağlamış bir oyuncu haline gelmişti. nitelim bize gelmeden bir sene önce liverpool transferi de söz konusuydu. buraya düşmesinin sebebi de ekranlara yansıyan malum kavga sebebiyle premier ligden bir nevi aforoz edilmesi. yoksa leminayı geçen sene alma şansımız falan yoktu.

    nasıl bir asset'e sahip olduğumuzu anladığımız sanmıyorum. ne torreira ne de sara benim için orada vazgeçilmez tek bir oyuncu var o da lemina.
  • 3746
    ailenin üvey evladı olan futbolcu.
    kiralık geldi, kiralık sezonun canını dişine takan berbat sezonda yüzümüzü güldüren oyuncusu oldu; ingiltere yaptı pes etmedi iyi oynadı ve ona rağmen galatasaray ı her fırsatta andı; devre arasında köprüleri attı ve sevdiği yuvasına geri geldi avrupa listesine yazılmadı küsmedi oynadı, takıma pozitif etki etti. şimdi bu adam her seferinde elinden geleni yapmışken ve yapıyorken niye satılıyor?
    şöyle rasyonalist bir denklem kuracağım:
    a futbolcusu:31 yaşında, 19 yaşından itibaren fransa, italya ve ingilterede oynadı, 2.5milyon euro ya aldın, 7.5 milyon euroya yakın maaşıyla birlikte 10milyon euro maliyeti var.
    b futbolcusu: 31 yaşında, almanya ve italyada oynadı, büyük maçlarda oynadı, a milli oyuncu, 15-20den aşağıya alamazsın(sara’ya musallat olmazlarsa), en iyi ihtimalle 6milyon eurodan 3 senelik sözleşme ile birlikte 35-40 milyon euro arası maliyeti var.
    kusuruma bakmayın hakan ı da ayrı seviyorum ama a futbolcusu>b futbolcusu.
    lütfen satmayın, orta sahayı her sene yapboz etmeyin, 2-3 sene istikrar sağlansın; lütfen.
  • 3750
    ya biz "bu adam tek başına bu seneyi kaldıramaz, arkasına zaman zaman lemina'yı dinlendirecek birini almamız lazım" diyoruz. bakıyorsun eldekinden de olma ihtimalimiz var.

    net söyleyeyim, lemina kalırsa 1, giderse 2 tane bu tip net, her iki tarafı da rahatlatan bir adam almazsak, bu seneden bir cacık olmaz. istersen ilkay, hakan, bernardo silva üçlüsünü birden al, arkayı tutmazsan hiçbir şey olmaz.

    lemina olmasa sanchez ve osimhen'e rağmen 2024-2025 sezonunda kupa mupa kazanamazdık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın