kendisini kolombiya'da asgari ücret olan 1 milyon 750 bin 905 kolombiya pezosuna transfer edebileceğimiz futbolcu. 450 euro'ya falan geliyor, yapılmamış şey değil. çok sevgili federasyon başkanımız da destekleyecektir.
427
uzak olsun.
karakteri bozuk ve problemli bir tip. profesyonelliği de tartışılır. al nassr ve al fenerbahçe kendisine 20 milyon euro maaş ödemiş olabilir. lakin bizden kendisine 2 milyon euro bile çıkmaz, çıkmamalıdır. takım içindeki huzuru bozacak kimseye ihtiyaç yok.
428
türkiye'de ve rusya'da ligde toplam 4 gol atmış futbolcu olduğu iddia edilen zat. zamanın balotellisi gibi yeteneği yüksek ama sorun çıkarabilecek birisi gibi bir şey yok. yetenek sorunu da var.
429
karakter sıkıntıları yüzünden burada istemeyenleri çok iyi anlasam da, mevcut piyasa şartlarında ve kurulan kadro mühendisliğinde ben değerlendirilmesi gereken bir fırsat transferi olduğunu düşünüyorum.
adamı buraya 1. forvet yapıp takımın ana anahtarını teslim etmiyoruz. osimhen gibi bir canavarın arkasında bekleyecek, rotasyonda patlayıcı güç olacak bir profil arıyoruz. duran'ın şımarıklığı, disiplinsizliği ya da o kafa gidip gelmeleri zaten tescilli amenna. ama buradaki kritik nüans şu: adam osimhen'in yedeği olmayı ve maaşında ciddi bir fedakarlık yapmayı peşinen kabul ediyor.
22 yaşında, fiziksel tavanı yüksek, ceza sahası çevresinde yırtıcı olabilecek bir adamı "uslu durmuyor" diye veto etmek ve şans vermemek bence mantıksız. madem gelmeye bu kadar hevesli disiplin şartlarının da göz önünde bulundurulacağı bir kontrat yapmak da o zaman bizim elimizde.
maliyeti mantıklı bir seviyeye çekiyorsa, bu delilik riski kesinlikle alınır. tutarsa ligin osimhen'in arkasında rotasyonda gayet iyi bir silah elimizde olur.
430
ben de istemeyenlerdenim ama bize gelirse fenerbahçe'ye inadından terminatör gibi bir performans sergileyeceğini düşünüyorum. takımda davinson varken cıvıyacağına da pek ihtimal vermiyorum.
u23 için iyi bir forvet alınamıyorsa, kontenjan sınırı değişmediği takdirde bence yedeğe alınabileceği gündeme gelecektir.
431
fenerde 100 yaşındaki dzeko'nun ve penaltı kralı valencia'nın arkasında uslu çocuk gibi duran batsuayi bize transfer olduktan sonra osimhen ve icardi varken ille de oynayacağım diye tutturmuştu. o yüzden yedek olmayı kabul etti gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. ayrıca böyle sorunlu bir adam alacaksak bari leao alıp geçelim en azından iyi futbolcu deriz. duran ne yapmış da isteyeceğiz?
432
hiç istemediğim forvet. ziyech, zaha gibi kendisinden çok daha yetenekli olan isimler gamsızlıklarından dolayı tutunamadı; duran da belki yine saydığım bu isimler gibi istatistik yapar ama bizde tutunamaz. adamın genç yaşında yapmadığı gamsızlık, çıkarmadığı sorun kalmadı. o yüzden eğer alternatifi duran'sa icardi kalsın daha iyi.
433
4 kişilik u23 kontenjanı için bulunmaz kaftan. u23 yabancılardan 3 senedir verim alamıyoruz forvet için iyi bir yedek olur. ıcardiden boşalan kontenjana orta saha alınır. orta sahaya u23 bulmak için uğraşmayız.
434
2026 dünya kupasında kolombiya milli futbol takımına çağrılmamış futbolcu. gelsin yedek otursun bile dememişler adama demek ki.
kendisinin tek olayı arabistan'a 80 milyon euro'ya transfer yapmış olmasıdır. biz osimhen'i alınca aha bu da 80 milyon euroluk topçu diye fener tarafından kiralandı. olay biraz da fener'in aşağılık kompleksinin bir ürünü yani.
435
asprilla ile beraber mevcut yeni yabancı sınırlamasında alınabilir bir risk olarak görüyorum. 23 yaş altı kanatlarda ve forvette oynayabilen bi oyuncu bu kadar hesaplı genelde bulunmuyor. aston villa sezonunu tamamen kulübeden gelerek inşa etti ve gayet başarılı oldu. psikolojik sıkıntıları olan ve düşüşte olan yıldızları genelde aldık ve çoğunlukla başarılı olduk. gelmeden önce noa lang adına da uyumsuz ve takımdaşlıktan uzak olduğu için yangınlar yapılmıştı lakin sonuç malumunuz.
436
fenerbahçe'deki toksik ortamdan aslında çoğu oyuncu rahatsız. rahatsız olmayan bir güruh var. onlar da rahatım bozulmasin diye kaostan besleniyor. taraftarı gazlayarak orada kalmaya çalışıyor. kötü oyununu bu şekilde kapatıyorlar. duran'a gelince bizdeki aile ortamı adamı heyecanlandırmışa benziyor baya. (bkz: 2026 27 yaz transfer dönemi)
437
hiç hiç gerek yok, konuşmaya bile gerek yok. hakkında bir sürü dedikodu çıktıydı onlardaykıen, yok hocayı dövmüş, yok maaşı yatmamış o yüzden keyfi oynamıyor. o formanın kokusu üstüne sinmiş futbolcudan kolay kolay hayır gelmez bize. rakiple hiç bir mazisi olmayan, sıfır kilometre bir oyuncu alsak çok daha mantıklı olur. kötü oynasa rakibimiz sürekli makarasını yapacak, (size iteledik vs...) dünyada oyuncu mu kalmadı.
438
futbolculuğunu beğenirdim ama takım içerisinde sıkıntı yaratabilecek bir tip. yani en azından duyduğumuz kadarıyla öyle. o yüzden riske gerek yok.
bundan bir sene önce böyle bir transfer söz konusu olsaydı heyecanlanırdım ancak gerek yok hocam.
439
mental problemleri nedeniyle gittiği hiçbir takımda dikiş tutturamamış futbolcu. adam huzurun olduğu ortamda huzursuzluk çıkarabilecek potansiyelde böyle adamı ne kadar yetenekli olursa olsun kimse istemez.
440
bize gelmeye hevesli futbolcu. hatta sürekli storylere alev atan, takip isteği reddedilmesine rağmen ısrarla takip et tuşuna basan abaza dayı gibi. *
bu arada uğurcan çakır gelmeden önce galatasaray hakkında ağır küfürler eden fenerbahçe amigosu berke için bile geçmişte bir hata yapmış herkes hata yapabilir tarzında yaklaşımlar yapıldığını gördük. büyük konuşulmamasını tavsiye ederim.
441
tedesco'yu dovmus futbolcu. bizde bir benzerini yapmayi denese sabaha cesedi cikar. boyle adamlari nasil istiyor taraftar anlamiyorum. basarinin en az yarisi takim ici dengelerdir.
442
kafası kırık futbolcu bizde en son kafası kırık diagne vardı ama o kendi alemindeydi en azından. bu oyuncudan uzak durmalıyız. maaşıda az değil 2.santrafor tercihinde bekleyebiliriz acele etmemize gerek yok. birçok opsiyon var jhon duran büyük bir fırsat değil. oyuncu sadece fenerde değil zenit'de de sıkıntılıydı. lig uzun maraton, bu adama güvenilip yola çıkılmaz.
443
benim bildiğim okan buruk scout transferi yaptı da takıma 23 yaş altı aset kattı diyemesinler diye bile kendisini kiralayıp +4'den 1 slot boşaltarak, o özene bezene yarattığı veteran sevici kimliğini korumaya çalışır.
adam hem veteran gibi oynuyor, hem +4'e dahil olabiliyor, hem de maaşı bol..
mis.
444
ismi gündeme geldiğinde taraftar hep bir ağızdan kahkaha atmıyorsa eğer taraftar olarak daha alacağımız çok yol var demektir.
bir galatasaray taraftarının duran gelse mi sorusunu tartışması bile bu camiaya hakarettir.
445
fenerin aşağılık kompleksinin ürünü olan oyuncu. “sizde 75 milyonluk osimhen varsa bizde de 70 milyonluk duran var” şeklinde akıldan izandan yoksun bir motivasyonla alınmış oyuncu. adam fener formasıyla 21 maçta 5 gol atabilmiş, takımda bir sürü olay çıkarmış. buna rağmen bu oyuncunun galatasaray’a transferine “fenerli kafasıyla; siz çalhanoğlu’nu alırsanız biz de duran’ı alırız” gibi bir motivasyonla yaklaşmak bilmiyorum aşırı üzücü duruyor bazı galatasaray taraftarları adına.
446
ikinci bir zaniolo'ya ihtiyacımız var da bizim mi haberimiz yok ?
attığı golden sonra yaptığı terbiyesiz hareketi, kendisini isteyen taraftarlarımıza hatırlatmak isterim.
448
saçma sapan transferlere saçma sapan paralar harcayan arap ligi olmasa değeri taş çatlasın 8-9 milyon euro olabilecek herhangi bir ekstrası olmayan futbolcu.
yarım sezon geldi oynadı burada, benim hatırladığım da herhangi bir iz bırakmadı. yasin kol’un bize 35 dakika hiç bir faul çalmadığı ikinci yarı ve onun uzatmasında bize attığı saçma gol olmasa herhangi bir akılda kalacak oyunu da yok.
psikolojik durumunu geçtim, oyunu ne ki biz bunu almak isteyelim? buna harcayacağım her parayı can uzun’a ya da deniz gül’e gözüm kapalı harcarım çok net.
konu edilmesi bile son derece saçma. kendisi gelmek isteyebilir, çok normal. neredeyse her sene şampiyonluğa oynuyor ve 4 senedir şampiyon oluyoruz, şampiyonlar liginde kendimizi gösteriyoruz. her futbolcu gelmek ister. her gelmek isteyeni gündem mi yapacağız? sorsak cuesta’da geri dönmek ister, o da dönsün o da oynasın o zaman bu mantıkla?
boş işler. geçiniz.
449
sosyal medyada bir anda kendisini deli gibi isteyen gs’li fenomenlerle doluşan sorunlu futbolcu. menajerler para mı yediriyor bu fenomenlere diye düşünmeye başladım.
450
teknik anlamda ihtiyacımız olan bir profil bence. duvar olup al ver ile oyuna katılma anlamında osimhen ve icardiden daha iyi bir oyuncu. etkili şutları da olan bir oyuncu. futbola döndürülebilirse +4 için bence gayet iyi bir transfer olur. o anlamda da okan hoca bence gerekeni sağlayabilir. ben 2. forvet olarak konuşulan seçenekler arasında en iyi isim olarak görüyorum duran'ı.