resim
Jason Grégory Marianne Denayer
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:30
Boy:1.84
Uyruk:Belçika
  • 401
    kesinlikle ve kesinlikle stoperde oynatılması gereken cengaver. şimdi şunu eğri oturup doğru konuşalım özellikle de fatih terim'in gidişi ve ardından yaşadığı üstüste sakatlıklardan dolayı bizim yeni bülent korkmaz olmasını beklediğimiz semih kaya hangi maçta vasadı aşabildi. yanlış anlaşılmasın ben sevgimden dolayı özellikle semihin babası ve kardeşiyle yapılan ropörtajın tamamını oturup izlemiş adamım ve hiç olmayan abim gibi severim ama malesef durum bu, şu an iyi bir yedek olabilecek konumda semih.
    denayer ise üstte de denildiği gibi futbol fundamentali sağlam bir oyuncu olduğundan şu an eksilerde olan sağ bek pozisyonumuzu artılara çekebiliyor. ama asıl katkıyı ve oyununu bize inşallah sakatlık aksilik yaşamazsak chedjou'yla birlikte oluşturacakları stoper tandeminde verecek. sağ bek içinse çaresiziz farkındayım ama carole-chedjou-denayer üçlüsü sabriyi biraz olsun dengeleyebilir kanaatindeyim. zaten inşallah lig arasıyla birlikte takıma katılan grosskreutz'u oyuncuları sahanın her yerinde denamekten imtina etmeyen çok sevgili hocamız sağ bekte oynatacaktır diye düşünüyorum. tabii bu kadar satır yazıp hayal edip ve siz de okuduktan sonra hoca gidip de tam tersini sahaya sürdükten sonra ayrıca kahrolacağız bu da bir gerçek. inşallah yanılırım ve de bizim düşündüğümüzü bir an olsun düşünür.
  • 402
    vincent kompany'i anderlecht'de oynadığı senelerden o mor formasıyla izlemiş olanlardanım.
    zira o 8'gen özellik grafikli, insan azmanı android aynı zamanda teknik, estetik stoperi keşfetmeyeni dövüyorlardı fm'de...

    belçika'dan çıkıp bundesliga'ya gittiğinde takip etmeye devam ettim. bu adamın en önemli özelliği, stoper gibi "kazma" denen adamlarla bezenmiş mevkide oynamasına rağmen çok ince ve estetik bileklere sahip olması, akıl almaz hareketler yapması, ronaldinho için hazırlanan youtube videolarına derlenecek yetenek hareketleri yapmasıydı...

    işte denayer'de de bu izleri görüyorum ben... belçikalı oluşu, duruşu, fiziği, bilek hareketleri, estetiği, hele galatasaray'da forma giydiği ilk maç olan atletico madrid maçında ikinci yarıda rakibin belini kırdığı bilek - topuk hareketi...

    bu çocuk çok büyük futbolcu olacak gibi geliyor bana, ama bizimle olmayacak...
    sanırım çok üzülecek ama çok gururlanacağız...
  • 403
    izledikçe kahrolduğum stoper. müthiş bir potansiyeli var. ya ne yazılabilir ki hakkında? daha 20 yaşında ama çok güçlü ve kalıplı. kalıbının ve gücünün yanında yavaş sayılmaz da. futbol zekası? top class seviyede futbol zekası var bu çocuğun inanın hiç abartmıyorum. nerede nasıl bir altyapıda yetiştirilmiş bilmiyorum ama canavar gibi bir şey ortaya çıkmış. kendisi hakkında tek hayalim city'nin onu silme ihtimalleri... belki silmişlerdir ve mesela her sene böyle sağ sola kiralıyorlardır. yani belki. ama çok düşük bir ihtimal. 20 yaşındaki bir stoper yeni katıldığı takımın en zor iki maçında -atletico madrid ve şampiyonluğu hedefleyen trabzonspor deplasmanı- sahanın en iyilerinden biriyse bu çocuk gerçekten potansiyelli.
    biz brumaya falan wonderkid diyorduk, ben de bruma'yı çok seviyorum ama bruma wonderkid ise bu çocuk... aman allah bozmasın. nazar değmesin. böyle devam et rapçi saçlı çocuk.

    son olarak; "20 yaşındaki bir defans takıma ne katabilir ya ne etkisi olabilir, tecrübeli bir adam lazım defansa" diyen bana oynadığı iki maçta laflarımı yedirmiştir. sen böyle devam et, ben o lafları yemeyi sorun etmem aslan.
  • 407
    sanırım birçok yazarda olduğu gibi beni de "sağ bek mi stoper mi oynasa acaba?" ikilemine sokan atletik oyuncu. sağ bek oynadığı atletico ve trabzon maçlarında özellikle defansif anlamda gayet iyi bir performans gösterdi. ileri çıkışlarda da önünde oynayan adama iyi opsiyonlar sağladı diye düşünüyorum. sabriyi on birden kesecek her hamle de kayıtsız şartsız kabul zaten. buraya kadar tamam ama bu adamın orijinal mevkiisi stoper. geçen sene 40 küsür maç oynamış stoperde. bi de açıklaması var "benim için stoper oynamak daha iyi" diye. böyle olunca da oyuncudan alacağın verimi direkt düşürüyormuşsun gibi geliyor bana.

    şöyle bi bakalım.

    sağ bek yerine stoper oynarsa:
    sevdiği, asıl mevkiisinde oynayacak. chedjou ile birlikte geriden oyun kurmada fayda sağlayacak. atletik yapısı ve kesiciliğiyle defans hattını önde kurabilecek ve takıma orta saha ikilisinde melo tarzı oyuncu ihtiyacını daha az hissettirecek. (+ yanlar)
    chedjou hakan denayer 3lüsünden hangi ikisi oynarsa, kesik yiyene yazık olacak ve en önemlisi sağ bekte sabriye muhtaç kalacağız. (- yanlar)

    ah be hamza hocam, aşağı sakal yukarı bıyık. şu kadro planlamasını iyi oturtabilseydik böyle sorularla hiç uğraşmayacaktık.
  • 408
    yaz boyunca "o bolgodo sobro vo torok vor" diyen dengeoğlu, stoper olan denayer'i sağ beke çekerek "bir kez daha" ne kadar gereksiz bir hoca olduğunu göstermiş oldu. madem sağ bekte sabri'yi beğenmiyordun, sabri yetersizdi neden transfer yaptırmadın, evlatların maç başı alamaz diye mi üzüldün yoksa? her şeyi geçtim, stoper denayer sağ bekte sabri kenesinden on kat sağlam görüntü vermiştir. opsiyonunu alamamış olmamız çok üzücü.
  • 409
    bir kere adam sağ bek değil. bunda sanırım hemfikiriz. kariyerinde daha önce sağ bek oynatıldığını da pek sanmıyorum. 19 eylül 2015 trabzonspor galatasaray maçında da bir kaç pozisyonda -özellikle orta açtığı pozisyonlarda- adamın yüzünden çok net -napiim abi bu kadar oluyor, sağ bek değilim ki ifadesini okumak mümkündü. * ha oynar mı oynar, bence sadece sağ bek değil sahanın pek çok yerinde oynar. neden? çünkü çoğu yazarın da belirttiği gibi adamın oyun ve pozisyon bilgisi yüksek. kaldı ki 19 eylül 2015 trabzonspor galatasaray maçında denayer yerinde sabri oynasa o kanattan en az 1 gol yemiştik. trabzonspor özellikle ilk yarı sürekli sağ tarafımızdan hücum etti. erkan zengin-konstant hatta zaman zaman marin gibi adamlar karşısında -ön tarafta rakibi ısıran oyuncumuz olmamasına rağmen- bence o alanı çok iyi kapattı. dolayısı ile sağ bek olmamasına karşı sağ bek performansı eldeki sağ beklerden -sabri ve tarık- çok daha iyi. bu onu sağ bek için iyi bir alternatif yapıyor ancak orijin bir sağ bek gibi oynamasını beklemek de biraz insafsızlık olur. ben bir maçta denayer-semih önlerinde chedjou gibi bir dizilişin denenebileceğini düşünüyorum. böylece defans çizgimiz seri oyunculardan oluşurken, orta alanımızda ched ile sertlik kazanabilir. geriden oyun kurma becerimiz de yükselecektir. tabii lafta böyle bir de sahada görmek lazım.
  • 413
    memnun kaldığımız takdirde 1 yıl daha kiralık süresini uzatabileceğimiz haberini duydum. ola ki 2 sene üst üste şampiyonlar liginde mali açıdan da başarılı bir tablo yakalanırsa 2 sene sonunda bu çocuğu satın olarak almalıyız, parası neyse vermeliyiz. ben city'nin 30-35 milyon euro civarı falan isteyeceğini sanmıyorum satın alma için he o rakamlara çıkabilecek performansı gösterirse de yapacak çok bir şey yok :( çok kaliteli ve çok yönlü futbolcu umarım kaza bela gelmez başına.
  • 414
    asiri derecede soguk kanli ve ne yaptigini bilen savunma oyuncusu. sanirim ileride dunyanin en iyi savunmacilari arasinda kendine yer bulacak ve ozgecmisinde galatasaray ismi yer alacak. 20 yasindaki bir oyuncu kendine iki macta son derece guven duydurmasi cok enteresan ama o bunu hakedecek duzeye fiziksel, teknik ve mental acidan calisip ulasmis. helal olsun diyor, takimimizla cikacagi butun macarda basarilar diliyorum. yuruyedur aslan parcasi.
  • 415
    ulan zilyonuncu kez aynı haltı yiyoruz, zerre değişim göstermeden her yeni oyuncuya da aynı şeyi yapıyoruz. dünyanın en iyi savunmacılarından biri olacağını garanti görenler türedi bir anda, veya bonservisini hemen alalımcılar. şaka mı yapıyorsunuz, art niyetli misiniz bilemiyorum artık. topu topu 180 dk oynamış ve cidden aşırı derece iyi şeyler göstermemiş adama yine gaza gelindi. tarık çamdal da ilk maçında bunları oynamıştı beyler, telles de, bruma da, hatta ontivero da.. şunu da hemen belirteyim, denayeri beğenmeme gibi bir durumum asla yok, iyi görüntü verdi tabi ki fakat adamlara öyle gözle bakıyoruz sonra da o beklentilerimizi karşılamayınca itin görüne sokuyoruz ki, kimseye faydası olmuyor. şu kanılara varmak için sezon sonunu beklesek, büyük resme baksak daha mantıklı değil mi güzel kardeşlerim, jose ve denayer gibi takımımıza hava getirmesi beklenen gençlere destek olsak? brumanın ilk maçları sonrası "şu an naniden iyi, 5 yıla ronaldoyu geçer" yorumu bizzat yazıldı bu sözlükte, kastettiğim bu, lütfen az sakin.

    takımdaki durumuna geçecek olursak, kesinlikle adamın gerçek mevkisinde stoperde oynaması lazım ama büyük ihtimal bekte göreceğiz sezon içinde. chedjou dönünce, balta da bu formdayken orta ikili onlardan oluşmalı. sağbekte de sıkıntımız malum olduğuna göre denayer sağbekte devam edecek mecburen.
  • 417
    bu adamı gördükçe bizim türk futbolculara ayar oluyorum.elin oğlu 20 yaşında şiir gibi top oynuyor bizim semih kaya hergün geriye gider, emre çolak denilen kendi etrafında dönmekten başka bir işe yaramayan artistlerden halen messi olmasını bekleriz.denayer'i city bırakırmı bilmiyorum ama bırakırsa defans için 10 yıl kafamız rahat olur gibime geliyor.müdahaleleri iyi,nerde duracağını biliyor ve ayağına hakim.yürüyedur aslan parçası.
  • 420
    adam futbolcudan çok resmen hip hop yıldızına benziyor, her an biri ile feat yapacakmış gibi geliyor bana. gece kulüplerinde dolarları havaya saçarken çekilmiş bir fotosunu filan görsem hiç şaşırmam.

    ve kesinlikle şu ikiliden daha çok yakışır kendisine. https://www.youtube.com/watch?v=TH9gFQJNQWE

    ayrıca kendisinden çok ama çok umutluyum. aman nazar değmesin aynen devam.
  • 422
    bazi yazar arkadaslar kendisi hakkinda stoperde oynamali, mutlu oldugu yerde oynamali, gelisimini tamamlamasi acisindan onemli yazmislar bu futbolcumuz hakkinda.

    fakat biz bu oyuncunun bonservisini alabilecek miyiz? hayir. bu adam sezon sonu ingiltereye geri donecek mi? evet.

    bu adam bizim kiralik futbolcumuz. adi ustunde ki-ra-lik ve sezon sonu gidecek. o yuzden gelisimi bizi zerre ilgilendirmez. orasini manchester city dusunsun.

    biz sag bek ihtiyaci varsa sag bekte oynatarak, gerektiginde on libero oynatarak kiralik kontrati bitene kadar alabildigimiz maksimum verimi almaliyiz. sezon sonu sampiyon oldugumuzda tesekkur ederiz, plaketini veririz. yollar ayrilir.

    cayla corbayla anca 30'luk podolski'ye imza attirilir. onundeki uzun yillarda iskenderin uzerine kaymakli ekmek kadayifi yemeyi bekleyen karni acliktan zil calan, hevesli, hirsli 20'lik delikanliya islemez onlar. hayale kapilmayalim.
  • 423
    bu arkadaşın kendi açıklaması var ' stoper de mutluyum' diye. ve son trabzonspor maçında suratında mutsuzluk gördüm. bunu gören tek kişi ben değilimdir heralde. ha profesyonel futbolcudur, sahaya çıktığında elinden geleni yapar, yaptı da. ama ben takımımda suratı beş karış şekilde oynayan futbolcu görmek istemiyorum kardeşim. bu benim görüşümdür, işe duygusal bakıyorumdur, doğrudur yanlıştır o da zaten beni bağlar.

    iki maç sonra adam sorun çıkarırsa o zaman da buraya gelip adam haklı beyler, gerçek bölgesinde oynatmıyoruz deyip yüz seksen derece dönmeyin.

    edit: arkadaşlar uyardı sağolsun, yüz seksen derece olacakmış.
  • 425
    her sey bir yana, fizik olarak zimba gibi bir oyuncunun ne kadar fark yaratabildigini gostermistir 2 macta.

    yillardir fizik olarak miymiy oyuncular izliyoruz malesef. eboue surekli yatar kalkmaz, sabri tifil, semih pozisyonu icin tifil, riera agir, selcuk agir, sneijder ufak, emre colak, yasli amca pandev, agir cekim dzemaili, bilal, hakan balta, incecik bruma... son 5 senede benim hatirladigim fiziksel olarak zimba gibi amrabat, melo, elmander ve ikinci sezonundan itibaren chedjou disinda adam yok...

    biraz da o yuzden carole, denayer gibi adamlari ayri tutuyorum. fizik olarak yoldan gecen ortalama fit adami yiyecek gibiler. bu takima daha cok atlet oyuncu lazim zaten artik.

    o zaman iste vur, kir, parcala, bu maci kazan...

    not: burak da zimba gibi sayilir tamam da akli o kadar eksik olmasin tabi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın