12 şubat 2025 club brugge atalanta maçında verdiği penaltı kararı bence çok ağırdır. kurala göre doğru veya yanlış kısmı hareketin şiddetine göre yorumlanmalı. kural yüze gelen her darbeye faullü hareket demiyor. özellikle alttaki 2.maddeyi okumakta fayda var.
---
alıntı ---
1. kasıtlılık ve şiddet:
eğer oyuncu rakibine kasıtlı olarak veya gereğinden fazla kuvvetle eliyle vurursa, bu fauldür ve genellikle sarı veya kırmızı kart gerektirir.
eğer hareket aşırı şiddetliyse veya rakibin güvenliğini tehlikeye atıyorsa, doğrudan kırmızı kartla cezalandırılabilir.
2. doğal hareketler ve kaza:
eğer bir oyuncu doğal bir hareket yaparken (örneğin, zıplarken veya dengesini korumaya çalışırken) rakibinin yüzüne istemeden temas ederse, bu genellikle faul olarak değerlendirilmez.
ancak, temas sertse veya dikkatsizlik içeriyorsa, hakem faul çalabilir ve gerekirse kart gösterebilir.
3. pozisyon ve oyun dinamikleri:
rakibin yüzüne gelen bir el darbesi, hava topu mücadelesi sırasında veya top için mücadele edilirken gerçekleşebilir. bu durumda hakem, oyuncunun niyetini ve hareketin sonuçlarını değerlendirerek karar verir.
eğer oyuncu kollarını rakibi engellemek veya savunmak için aşırı açıyorsa ve bu rakibin yüzüne temas ediyorsa, bu bir faul olabilir.
---
alıntı ---