• 50
    birçoğunun bu yaz türkiye’ye gelme isteğiyle yanıp tutuşmasını tesadüf olarak mı değerlendirmek lazım acaba yoksa para musluklarının açıldığını görmesi olarak mı… fazla art niyetli düşündüğümü söyleyenler olabilir ama bu gruptaki oyuncuların ekseriyeti bana samimi gelmiyor. türkiye hiçbiri için seçenek değilken (bir kısmının prime dönemi olmasına rağmen) ülkemiz bir anda(!) cazibe noktası haline gelmiş gözüküyor. türkiye mi kalkındı, yaşam mı güzelleşti, avrupa mı tükendi diye merak ediyor insan…
  • 51
    türkiye'ye dönüş yapmak istemelerinin altında yatan gerçek sebebi ortaya çıkaracak gazeteci büyük iş yapmış olur. ama bir yerlerden avanta gelmeyeceği için buna mesai harcayan gazeteci de olmaz.

    ya vergi konularında başlarını ağrıtacak bir açık verdiler. ya da türkiye'deki siyasi erk bazı bilemediğimiz sebeplerle böyle bir strateji güdüyor. başka bir sebep de türk kulüplerinin musluğu açtığı dönemde yararlanmak istiyorlar da olabilir. türk lirası bir devalüasyon daha geçirirse bir kaç sezon yine açık makas muhabbeti olacaktır. bunun ne zaman olacağı da muamma. musluk akarken faydalanmak istiyor olabilirler.

    gurbetçi oyuncuların türkiye'ye dönüş isteği incelenmesi gereken bir araştırma konusudur.
  • 52
    içlerinde bazılarının futbol yaşantısının son döneminde bir anda "galatasaray aşkı" depreşen topçu topluluğu. madem o kadar türkiye özlemi ve ayrıca galatasaray sevgin var akıllara şu soru gelir her insan evladının: "bonservisin elindeyken gelseydin?"

    herkesi aptal yerine koymanın lüzumu yok. erken yaşta gelenlere bir lafım yok zaten. bu kendini akıllı zannedenlere lafım. yanlış anlaşılmasın.
  • 53
    samimiyetsiz ve profesyonellikten uzak insan topluluğu.

    kaan ayhan'a bakıyorsun ki en sevilen gurbetçilerdendi; 2 senedir kopya kırmızı kartlarla avrupa maceramızın içinden geçti.
    kerem demirbay'a bakıyorsun ne idüğü belirsizin teki, formaya saygı göstermeden aklı bir karış oynuyordu.
    berkan kutlu'ya bakıyorsun geldiğinden beri ilerlediği bir konu bile yok. sırf koşuyor diye komikçe övülüyor.
    yusuf demir'e bakıyorsun geldiği ilk günkü burayı küçümser tavırları hafızalarda. topçuluğu 5 para etmez.
    eyüp aydın ve altyapıya alınan avanelerine bakıyorsun henüz tırnak kadar gelişim göremedik. ileride olacağına dair vadettiği bir şey henüz yok.
    ilkay gündoğan pek güven veren karakter değil. yarın fenerle imzalasa şaşırmayız.
    hakan çalhanoğlu'nun hali tavrı ortada.

    bu tip konularda genelleme yapmak belki hoş karşılanmaz ama ortada kocaman örnekler var. barış'ın, apo'nun, eren'in, yunus'un 1 kere bile bu formayı küçümsediğini görmedim. iyi/kötü oyunları oldu ama sahada her şeyini vermeye özen gösterdiler. bu vakitten sonra, gelme ihtimali olan gurbetçi oyunculara şüphe ile yaklaşılacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın