resim
Brahim Díaz
Takım:Real Madrid
Mevki:On Numara
Yaş:25
Boy:1.70
Uyruk:Fas
  • 14
    bu yıl real madrid’de çok fazla süre bulamayacak gibi gözüken fas uyruklu ispanyol oyuncu. yaz kampında oynadıkları hazırlık maçlarında genellikle kenardan oyuna çok kısa süreli olarak dahil olmuştu. la liga’da oynadıkları ilk iki maçta ise yalnızca 1' dakika süre aldı.

    bilindiği gibi real madrid futbolcuyu 3 sezon boyunca milan’a kiralamıştı. bu süreçte çıktığı 124 maçta 18 gol 15 asist üretti. özellikle geçtiğimiz sezon takımıyla şampiyonlar liginde yarı final görürken belki de en verimli dönemini geçirdi.

    3 yıl önce reddit’te oyuncunun transferi üzerine zayıf ve güçlü yönlerini tartıştıkları bir topic vardı. orada en önemli eksiklikleri olarak şahsi oynaması, kutunun içerisine girdiğinde doğru seçeneği bulamaması ve birden fazla seçenek olduğunda karar mekanizmasının yeterince gelişmediğinden ötürü yanlış tercihlerde bulunduğundan bahsediliyordu. bununla birlikte eğer birkaç sezonluk bir kiralama olduğu takdirde oyuncunun gelişeceğinden herkes emindi.

    gelinen noktada sorumluluk alan, yere sağlam basan, patlayıcılığı yüksek, skor yönünü iki taraflı pekiştiren, karar mekanizması gelişmiş bir oyuncuya dönüştü. özellikle bunu serie a’da başarması pozitif bir detaydı kendisi adına.

    22-23 sezonunda serie a’da çıktığı 33 maçta 6 gol 7 asist ile 13 gole direkt katkı yaptı. oynadığı mevkilerin rakamlarına bakınca çıktığı 45 maçın 10’unda sağ kanat, 1 tanesinde sol kanat ve geri kalan 34 maçta ise 10 numara olarak oynadı.

    açıkçası hem geçen 3 sezonluk milan kariyerinin ardından hem de ancelotti’nin sezon başı yaptığı açıklamalar üzerine real madrid’de tatmin edici sayıda süre bulacağını düşünüyordum… fakat gelinen noktada ancelotti’nin 4-1-3-2 düzeninde en azından şu an için forma rekabeti bakımından oldukça geride görünüyor.

    son zamanlarda herhangi bir demece rastlamasam da real madrid oyuncuyu belki bir sezon daha kiralayabilir ve hatta opsiyonlu bir sözleşme bile gündeme gelebilir diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın