resim
Dries Mertens
Takım:Galatasaray
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:37
Boy:1.69
Uyruk:Belçika
  • 800
    çok kötü kullandığımız kaliteli oyuncumuz. 10 numara veya 2. forvet hangisiyle hitap ederiz bilmiyorum ama şuan oynadığı rolde elinden geleni yapsa da kendisi bize hücum tarafında lazım, savunma tarafında değil. hem geniş alanda oynamak hem de tempo yapıp önde basmak istiyoruz ama bunu elimizdeki forvetlerin arkasında mertens'i oynatarak yapamayacağız çünkü imkansız. forvetlerimiz önde basacak, rakibi yıpratacak atletizme ve kuvvete sahip değiller. icardi en iyi zamanında bile önde basan, rakibi ısıran bir oyuncu değildi. şimdi arkasında 35 yaşındaki mertens'i ve onun da arkasında temposunu idareli kullanması gereken oliveira'yı düşünün. yapamayız önde baskı. eşyanın tabiatına aykırı. ya sistem değişikliği yapacağız ya da mertens'e farklı bir rol vereceğiz.

    yaşından gereği mertens'i kanat forvet oynatmanın doğru bir şey olmadığını düşünüyorum. bunu yaparsak orta sahada ya berkan'ı oynatacağız ya da kaleye okan kocuk'u koyacağız. velev ki kanat forvet olarak kullandık. o zaman bize sol bek olarak boey tarzı kuvvetli ve atletik biri lazım ki önündeki geniş alanı değerlendirebilsin. o da yok. o yüzden kanat forvet rolünü bir kenara bıraktım.

    geriye sadece bir rol kaldı. o da sahte 9. bu ne demek? icardi'nin yedek kalması demek. bu da farklı bir sorun. mertens'i sahte 9 oynatıp orta sahada midtsjö'yü kullanıp oliveira'yı önde daha serbest kullandığımız 4-2-3-1/4-3-3'e dönebiliriz. böyle bir sistemde orta sahada çok daha sert, topu rakibe bırakmayan ve önde baskı yapabilecek bir takım olabiliriz. ama işte bu sefer de icardi yedek kalmış olacak. bunu acaba okan buruk isteyecek mi?

    bir yerde hocamızın bir karar vermesi gerekecek. ya mertens'i hamle oyuncusu veya sahte 9 olarak kullanacağız ya da mevcut oynadığı rolde ağzımızda kekremsi bir tat bırakacak. başka türlü olmayacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın