resim
Emin Bayram
Takım:Westerlo
Mevki:Stoper
Yaş:23
Boy:1.92
Uyruk:Türkiye
  • 1226
    yermek için söylemiyorum ancak oyuncunun fazla abartıldığını düşünüyorum. bunda kabahat oyuncuda değil elbet. vakti zamanında ozan kabak takımdan ayrıldığında (veya hemen öncesi) sözümona 3-5 scout(?!?!) çıkıp “merak etmeyin emin ozan’dan 10,5 kat daha iyi çok büyük nesta olacak” geyiği yaptığı için genel bir kanı oluştu herkeste. daha şimdiden kadroda 11 yazanı mı ararsın, marcao nelson vs. ile kıyaslayanı mı ararsın neler neler. beklentileri doğru ayarlayalım. emin halen gelişmeye ihtiyacı olan bir oyuncu. belli bir kapasitesi var. ama benim şahsi fikrim ozan kabak gibi liverpool falan görecek kadar iyi değil. önce bizde formayı kapsın, sonrasını sonra düşünelim.
  • 1228
    kaan ayhan'ın bonservisini aldığın an bu çocuktan vazgeçmiştin zaten.

    sezonda 60 maç oynansa bile 4. stopere ne kadar forma düşecek? düşse düşse 5-6 tane lig 5-6 tane de ziraat kupası düşecek.

    7 milyon euro veriyorlarsa opsiyon olarak yazılabilir.

    emin'i beğeniyorum bu arada. ama 11 çıkacak seviyede değil. 3 stoper olsun desek kaan ayhan'a verilen 3 milyon euro boşa çıkıyor. galatasaray'ın 4 tane iyi stoperi olmalı ama yurtdışı şansı varken emin gibi geleceği parlak bir oyuncuyu 4. stoper olarak oturtmak da benim içime sinmiyor. bu kardeşimizin de önü açılsın istiyorum bir yandan.
  • 1229
    abdulkerim ve nelsson’un cezalarında hiç sırıtmadı. emin’e çok güveniyorum. ancak türkiye’de büyük takımlarda genç stoper olmak da çok çok zor iş. bu yüzden iyi bir teklifte gitmesine karşı değilim.

    emin bence potansiyel olarak kaan’ın çok çok önünde. ama kaan’a verilecek kredi emin’e verilecek krediden fazla. bu da bir realite. eğer kulübe para kazandıracaksa hiç romantiklik yapmasın ve gitsin kariyer yapsın.
  • 1230
    ofsayt yağmuruna tutulacağım ama mevcut pozisyon bilgisiyle 10 maç üst üste oynasa paramparça edilir çocuk. ciddi eksikleri var ve en iyi oynadığı maçlarda bile bu eksikler göze çarpıyordu. bu eksiklerinin olması da çok doğal; henüz 20 yaşında. ama 4 yıl sonra semih kaya ayarında bir stoper olduğunu görürsem de şaşırmam. ozan kabak gibi tavanı çok yüksek bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum.
  • 1231
    komşunun tavuğu olmadığı için beğenilmemesi normal olan futbolcumuz. benim izlediğim maçlarda emin genç yaşına rağmen inanılmaz güven veriyordu. aynı oyuncu fb ya da bjk'de olsa burada öve öve bitirilemezdi. orasına o yüzden çok takılmıyorum.

    https://twitter.com/...UZh8kaxrk6w&s=19

    stoke mevzusuna gelince ise eğer oynama garantili kiralanacaksa olur ama oynama garantisiz gönderilecekse bizde kalması daha doğru olur. bizim kulüpte yapacağı antrenman stoke city'i ona katlar. bu kadar da küçük görmeyelim kendimizi.
  • 1237
    kiralık ve oynama garantisi ile gidecekse 2 sezon sonra harika bir stoperimiz olur hava alanina hemen kendimiz birakalim, ama öyle 2-3 milyona gidecekse içim el vermez. yaşına ve mevkisine göre harika bir ayağı var, özgüveni olması gerekenden bile fazla, fiziği çok iyi. bana göre eksikleri sert olmamasi ve markaj yapmayı bilmiyor oluşu. rakibe 2 metre geride duran, fazla yakın temas etmeyen bir oyuncu izlenimi aldım ben. gideceği ligde muhakkak bu alanda gelişim gösterip eksiklerini kapatacaktir iste o zaman diğer yan özellikleri* çok daha fazla değerlenecek. ajax doğru dürüst oynamayan trabzonlu çocuğa çok para vermişti emin içinde 5-8 milyon civarının altı bence çok ucuz kalır.
  • 1238
    stoke city'nin talip olduğu futbolcumuz. geçen sene abdülkerim'in olmadığı maçlarda hayat güzel performans sergilemişti. kendisine olan özgüveni ve korkusuz oyunu gelişime açık olduğunu bana gösterdi. şimdi stoke city eğer kiralamak istiyorsa bunu oynama zorunluluğu ile yapmalı. oralarda yedek kalmamalı emin. o opsiyon da belli şartlarda zorunlu olmalı ki bonservisten kaçamasinlar.
  • 1240
    oynadığı onca maç arasında sadece bir tane maçta iyi oynadı, o da giresunspor deplasmanı. geri kalan müsabakalarda lig, kupa, hazırlık maçı fark etmeksizin öyle böyle hatalar yapmadı. direkt gol pozisyonu vermemize sebep oldu. yaş, tecrübe vesaire açıklanacak hatalar değildi bunlar. ağırlık ve sakarlık kaynaklı hatalardı ki bunlar kalıcı sorunlar. oynadığı her maçta sol stoper abdülkerim'i baya arattı.
    rakiplerimizden birinde olsa güzel makara kaynağı olurdu sözlüğe ama altyapı kökenli olduğu için ve bizim formamızı taşıdığı için, yine hayaller havada uçuşuyor. dümdüz, ağır, yaşı ile ilgisi olmayan sıradanlıkta bir stoper benim gözümde. 3 milyon euro veriyorsa herhangi bir kulüp, bonservisi ile hayrını görsünler.
  • 1241
    astronomik bir teklif gelmediği sürece satılmaması gerektiğini düşündüğüm oyuncumuz.

    emin bayram'ın eksiklikleri var mı ? tabii ki var. zaten bu yaşta eksiksiz oynasa başka şeyler konuşulur. bunlar gelişebilir mi? bence gelişebilir. gelişemez, potansiyeli bu kadar diyenlere bir şey demem.

    fakat mevcut durumuyla bile ne yazık ki ihtiyacımız var. ne yazık ki dememin sebebi ülkenin dandik yabancı sınırı.

    2023-2024 sezonunun sadece ilk yarısında 2022-2023 sezonuna nazaran 15-16 maç daha fazla oynayacağız. geçtiğimiz sezonda olduğu gibi büyük aralar da olmayacak. * bunlara ek olarak gayet istikrarlı olan nellson gibi oyuncumuzu da kaybetme ihtimalimiz var. yani kısacası en az 4 tane sahaya ilk 11 'de atabileceğimiz stopere ihtiyacımız var.

    şimdi sınırdan dolayı emin giderse, yerine yerli bulmak gerekecek. baktığımız zaman, 2022-2023 sezonunun başında ve ortasında büyük takımlar iki tane yerli stoper transferi yaptı. tayyip ve samet. bu iki oyuncunun da emin'den çok çok iyi olduğunu söyleyebilir misiniz? ben söyleyemem. özellikle emin'in büyük takımda oynayabilme yetenekleri bu 2 oyuncuya göre daha iyi. bunların maliyetlerini düşündüğümüzde emin'in ne kadar paraya satılması gerektiğini az çok tahmin edebiliriz. ya da alt ligde emin potansiyelinde bir stoperi şuan istesek kaç para isterler? ve biz bu oyuncudan emin kadar fayda alamayacağız.

    yabancı transferi düşünürsek, hem cl'ye yazılımda hem de genel sınırda, yabancı hakkının forvet ya da orta saha yerine burada kullanılması gerekecek ve yine maliyet olarak daha az olmayacak. fenerbahçe'nin, trabzonspor'un ve beşiktaş'ın aldığı yabancı stoperlere bakarak bunun da sağlamasını yapabiliriz.

    oyun içi değerlendirilecek olursa da, emin'in en büyük şanssızlığı sağ ayaklı olmasına rağmen, sürekli sol stoperde oynaması oldu. aslında boluspor'da oynarken de partnerinin değişmesi sebebiyle sol tarafa çekilmişti. teknik seviyesi aynı mevkide oynayan arkadaşlarına göre daha iyi olduğu için sürekli sola atıldı. bizde hep solda oynattık. bazen basit hata yapmasının sebebi de bu oldu. nelsson bile, ki nelsson oyunu zekasıyla oynayan, en önemli özelliği bu olan oyuncunun, sol ve sağdaki performansı arasındaki farkı gördük. üstelik çok daha tecrübeli olmasına rağmen.

    gelişmesi için stoke city'e gitsin diyenlerde bence şunu unutuyorlar. bizde oynayacak seviyede değilse orada da oynayamaz. daha da kötüsü onlar geliştirmek için uğraşmazlar. yani bizde oynayacağından daha az oynayabilir orada.

    futbol sadece esnaflık yapılan bir branş değil. yani oyuncuyu 6'ya sattık çok iyi diyebilmek için, o sattığının daha aşağısına nicelik ve nitelik olarak yerinin dolması gerekir. benim kafamda yaptığım planlamada berkan gibi emin'in de yeri önemli.

    umarım 3-3,5 gibi komik rakamlar için kendisinden vaz geçmeyiz.
  • 1243
    emin potansiyeli çok yüksek bir stoper. bir kere tertemiz bir ayağı var. hava hakimiyeti fena değil, fiziğini de epey geliştirdi. geçen sezon abdülkerim'in cezalı olduğu 2-3 maçta oynamış ve orta şeker performanslar göstermişti. bireysel hataları var mıydı, evet vardı. ancak emin'in 20 yaşında olduğunu unutmamak gerekiyor. ozan kabak da bu hataları yapıyordu, ancak oynadıkça, tecrübe kazandıkça törpülenen şeyler bunlar. demem o ki 2-3 gibi rakamlar emin için çok çok ucuz. kesinlikle bu fiyatlara vermemeliyiz.
  • 1248
    konyaspor takımında olsa ekmek banarak izler seneye almak için yarışa girerdik.
    mevcut kadroda 3. yazacağım stoper kendisi olur. artık ciddi bonservis gelirleri istiyorsak bu gençlere güvenip formayı daha çok vermemiz lazım. ben kendisine güveniyorum ve çok potansiyelli görüyorum.
    bu yaş gruplarındaki çocuklara senede 20 maç oynatmayacaksan forma garantili avrupa kiralanması taraftarıyım. oyuncu en iyi oynayarak gelişir.
    2 senede 40 maç yapsa 22 yaşında en az 12m euroya satarız.
  • 1250
    ingiltere ikinci ligine kiralanıp tecrübe kazanması ve ardından galatasaraya dönüp ..... tarzı yorumları okurken tebessüm ettim. türkiye sınırlarından çıkıp avrupada kiralık deneyim kazanıp sonra ülkesine dönen ve burada üstün performans ve başarı elde eden oyuncu mu var ki bu hayale kapılıyoruz. hatta avrupayı türkiye'ye dönmek için basamak olarak kullanan bir oyuncu var mı önce bunu konuşmak gerekir.

    bu jenerasyonun en iyisi dediğimiz ozan kabak'ın kariyerine bir göz atalım isterseniz. büyük potansiyeldi nasıl gitti, nerelere gitti, şu an nerede.. sanmıyorum ki iyi deneyim oldu dur ben galatasaray'a döneyim dediğini. hele ki ingiltere kapısını açmış bir oyuncu ekstrem şeyler olmadığı sürece ülkesine geri dönmez ve kaldı ki ingilterenin ikinci lig takımı bile yetiştirdiği, tecrübe kazandırdığı oyuncuyu alın size hazır ettik diye bize geri sunmaz.

    kişisel görüşüm nelssonun'da satılmadığını veya satılıp yerine üst düzey bir isim alındığını varsayarsak yoğun avrupa, lig, kupa maratonunda daha çok forma fırsatı bulacaktır. nasıl ki nelsson - abdülkerim bir tandemdir kaan - emin'den de bir tandem oluşturulabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın