resim
Berkan İsmail Kutlu
Takım:Konyaspor
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:28
Boy:1.86
Uyruk:Türkiye
  • 4726
    evet, bu entryi belki de yaşayan tek berkan ismail kutlu fanı yazıyor.

    olaya sadece saha içi gözüyle bakıldığında eksikleri çok olan bir futbolcu görebilirsiniz ama ben günün sonunda çok özel bir sporcu ve çok güzel bir karakter görüyorum. deprem zamanı yaptıkları, lösev’in spor elçisi olması, birden fazla dil konuşmasının da etkisiyle takıma yeni gelen her oyuncu için oryantasyon görevine soyunması ve en önemlisi de en az bizim kadar galatasaraylı olması. çok zor ve kötü geçen bir sezonun öncesinde geldi, takım arkadaşlarıyla beraber çok kötü zamanlardan geçti, buna rağmen avrupa arenasında oynadığı her maçta rakiplerimizin onlarca milyonluk orta sahalarına karşı takımını bir kez bile ezdirmedi. sonraki 3 sezon şampiyonluk gördü, toplamda 5 kupayı hanesine yazdı. hiçbir zaman başrol değildi ama ne zaman baş sıkışsa berkan oradaydı; ama orta sahada, ama sol bekte, ama stoperde. her mevkide önüne 3 adam da alınmış olsa bir yerlerde berkan’a iş düştü ve o da elinden geleni sahaya koydu. elinden gelmediği zamanlar oldu ama eli belinde olduğu tek bir gün bile olmadı. yıllar geçti, biraz şans, biraz kader, ama en çok da emeklerin karşılığı ve iyiliğin kazanması senaryolarında o top gitti, düştü, sekti berkan’ın ayağına geldi ve olimpiyat’ın o boktan atmosferinde şampiyonluk meşalesi yandı. fıtrat değişiyordu ama o kan yine aynı kandı, televizyon başında mitroglou’nun akhisar’a attığı şampiyonluk goşüne sevinen berkan, kendi attığı şampiyonluk golüne de mitroglou gibi sevindi. berkan’ı hep çok sevmiştim ama o gün başka bir yere geldi benim gözümde, o anki sevinci ve heyecanı bendekiyle çok benzerdi. orofesyonel futbolcu olarak değil galatasaray tutkunu olarak sevindiğini hissetmiştim.

    kendi de söylediği gibi, montheyli o çocuk başardı. isviçre’nin küçük bir kasabasında galatasaray’da oynamak için futbola başladığını ifade eden, okuluna, antrenmanlarına galatasaray formasıyla giden, galatasaray’da olduğu her an en az bizim kadar galatasaraylı olduğunu gösteren çocuk galatasaray tarihinde bir yer edindi. o hep burayı hedefledi, istedi, geldi ve başardı. yedirdiği gol, yaptırdığı penaltı, gördüğü kart veya kaybettirdiği puan unutulur ama o karagümrük’e attığı şampiyonluk golüyle hatırlanacak.

    videonun yarısından sonra titreyen sesi bile bu armayı ne kadar çok sevdiğinin kanıtı gibi aslında. para pul için, statü için veya çocukken başka renkte kurduğu veya kurduğunu iddia ettiği hayalleri için değil futbol oynamak için, kalıcı olmak için, yeni hayaller ve hedefler için gidiyor. en önemlisi de, hiçbir şeyi olmayan genç bir delikanlı olarak geldi, 3 şampiyonluk ve 5 kupaya sahip bir aile babası olarak gidiyor. yolun bahtın açık olsun berkan, her şeyin en iyisini hak ediyorsun.

    https://www.instagram.com/...gsh=ZW5rbGVzc3VwZHli
  • 4728
    sezon ortasında, apar topar kiralık olarak gönderilmesini ya da gitmesini son derece yanlış bulduğum eski futbolcumuz. sezon başında git veya sezonu tamamla. muhtemelen, kendisine ilk kez formayı veren ve alanyaspor'a aldıran çağdaş atan'ın konyaspor'da hoca olması faktörü var ama bizim yedek kulübesinde de doğru dürüst adam yok. birden fazla mevkiye alternatif olabilecek bir adamdı berkan. gömüldüğü kadar kötü topçu olduğunu da düşünmüyorum. tamam, lemina ya da torreira değil ama yusuf demir muamelesi de yapmayalım.
  • 4729
    kendisini de gönderdiğimize göre yapılamayan transferlerin önü açılır artık(!). iyi kötü bunca senedir kulüpte olan orta saha, sol bek, sol stoper falan nerede eksik varsa oynamış adamı yerine kimseyi almadan göndermek de tam bize yakışırdı. yolun açık olsun kardeşim. emeklerin için ben teşekkür ederim. formayı sırtına geçirdiğinde hep en iyisi için çabaladığına dair en ufak bir kuşkum yok. bundan sonraki kariyerinde başarılar.
  • 4730
    6 ay içerisinde orta saha değil kararı verilen çalışkan orta saha.
    bize geldiğinden beri ilk defa böyle bir tanımlamayı alıp adamı yolcu ettik. herkes çöp herkes kaka.
    kendisini seven, rotasyon oyuncusu olarak gören biriydim. nitekim okan hoca bunca sene sonunda orta sahada adam kıtlığı yaşanırken kendisini gönderme gafletinde bulundu.
    sen adamı yanında unutursan, faydalı olduğu işleri yapmasından ziyade başka şeyler isterse taraftarla da arasını açarsın.
    berkan da ne sol bek kumaşı vardı ne sol stoper. ancak ses etmeden oynadı.
    kadıköy deplasmanına 11 çıkıp aslanlar gibi savaşmışlığı olan yerli oyuncu benim gözümde kolay kolay tukaka olmaz.
    yolu açık olsun. en azından ben iyi hatırlayacağım.
  • 4734
    iyi bir galatasaraylı olduğu ve takımı fazlaca sahiplendiği konusunda yazar arkadaşlarımla hemfikirim. ancak berkan'da maalesef kendisini olduğu yerin çok daha üzerinde görme hastalığı var. tutturdu bir ara oynamak istiyorum gideceğim de gideceğim diye. gitti de. e noldu peki? orta - alt sıra bir italyan takımında bile yedek oturdu geri geldi. iyi ki geri döndü o başka mesele ama burada kalıp rotasyonda yine her türlü elinden geleni yapabilirdi. yedek kulübemizde böyle bir karakterin olmasını hep isterim. yolu bahtı açık olsun.
  • 4735
    her futbolcu gibi o da oynamak istiyordu. bu son derece doğru ve olması gerektiği şekilde. yeteneği kısıtlı olabilir belki bazılarına göre ama asla kötü bir futbolcu veya kötü bir insan değil. ben gitmesine hem kendisi için sevindim hem bizim için. kendisi için sevindim çünkü tekrar form tutması artık kendisinin elinde. bizim için sevindim çünkü bir süredir orta sahaya yazılabiliyor diye transfer yapılmıyordu yerine. ama oynatamıyorduk, sakatlık veya performans yüzünden. iki taraf için de en hayırlısı oldu gitmesi.

    gereksiz nefret kusulacak hiçbir şey yapmadı. yolu açık olsun.
  • 4740
    profesyonel futbola geç başlamanın dezavantajını yaşayan, gözüktüğünden daha yetenekli olsa da teknik eğitimi zayıf olduğu için kazma gözüken ama asla mücadeleden kaçmayan elinden geleni her zaman yapan eski futbolcumuz. bunun yanında bildiğim kadarıyla hem fransızca hem almanca hem ingilizce biliyor ve sıcak kanlı bir insan bu sayede yabancı oyuncuların adaptasyon sürecinde kendisinin adı çok geçmiştir.

    en büyük örnek de boey. takımdaki tek arkadaşı berkandı örneğin *
    gittiği yerde emre kılınç gibi yükseleceğini düşünüyorum. hatta bir kehanet de yapalım: mertens muslera vs beklerken çok ileride takımımızda sportif yönetici/temsilci olarak kendisinin yer alacağını düşünüyorum *
  • 4745
    iyi bir galatasaraylı bundan eminim ama sözlük ortalamasının üzerinde iyi bir galatasaraylı değil. sezonun ortasında oynayacağım diye. yine italya yapmıştı geri döndü. şu kadroda sakatlık kaza bela olmasa sonradan bile oyuna girip alacağı dakikalar belli eyvallah ama yine de sezonun ortasında yine takımı ve arkadaşlarını bırakıp yine gidiyor sezon sonunu beklemeden.

    yarım sezon konya'da full 90 dakika oynasan ne olacak yani? önceliği senin benim gibi galatasaray değil profesyonel futbolcu sonuçta eyvallah. gerçekten severim kendini sakatlıktan uzak başarı dolu bir kariyeri olur umarım. yolu açık olsun.
  • 4750
    https://x.com/...520348850155723?s=46

    galatasaray’a veda etmiş futbolcu. dünyada bazı insanlar vardır kalbinin temizliği yüzünden okunur. bir kelimesi ile de bir bakışı ile de o samimiyeti o merhameti karşıdan alırsın. berkan da öyle bir insandı. galatasaray’a da katkıları oldu. allah yolunu açık etsin. ömrünün sonuna kadar kalbinin güzelliğine göre versin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın