verdiği izlenim kötü ama adam 5-6 maç üst üste oynayamadı ki, partner hep farklı... dünyada rotasyons girmeyen tek bölge geri tandem ve kalecidir... bizim tandem her maç farklı oldu nerdeyse...
327
kim aldiysa bu arkadasi beyin tutulmasi yasamis resmen alirken. muhtemelen daha sonra performansini yukseltecektir biraz ama mevzu performans degil. stil. bizim bu stilde bir stopere ihtiyacimiz yoktu. bizim elimizdeki stoperler zaten bu adam gibi. yani cengaver, atlayan, ziplayan. basan tarzindaki stoperler. bizim ihtiyacimiz olan sey ujfalusi tarzi akliyla, kademesiyle, tecrubesiyle oynayan bir stoperdi. gidip 30 yaslarinda. avrupali, kalipli, cok hizli olmasina gerek olmayan, tecrubeli bir stoper alip gelmeliydik elimizde dany ve semih varken. ama biz gittik dany'nin bir benzerini aldik geldik.
bakın tekrar ediyorum. adam daha sonralari performansini yukseltse dahi stil olarak cok yanlis transfer oldu. nasil böyle bariz hatalar yapiyoruz anlasilir gibi degil.
328
avrupa'da ciddi piyasası olan stoper. elde patlarsa en kötü ruslara okutulur. dany nounkeu'dan en büyük farkı popularitedir.
bir de iki yıl önce fransa ligue 1'de şampiyon olmuş ve sonrasında cl oynamış lille'de kimseyi boşuna kaptan yapmazlar gibi geliyor bana dolayısıyla biraz daha beklemekte fayda var.
329
zamanında riera hakkında atıp tutan taraftarın şimdi kendisine sallamaya başladığı stoperimiz. açıkçası fransa ligini önceden de takip etmeyen biri olarak "şöyledir, böyledir" diyemeyeceğim; fakat zaman bize nasıl bir oyuncu olduğunu gösterecektir ve unutmamak gerek ki bu adamı galatasaray teknik ekibi transfer etti. muhakkak bildikleri bir şey vardır ve belki hata da yapmış olabilirler. bunu sadece zaman gösterebilir.
aynı durum bruma için de geçerli. herifçioğlu geldi, iki top sürdü hemen, ben de dahil, "kumaşı şöyle iyi, böyle potansiyel var" diye bastırdınız. geçen seneye kadar bruma'nın ne kadarını biliyordunuz da kral oldu bu adam. sakin olun gençler. hele bir zaman geçsin...
330
stoper dediğin güven verecek. topu oyuna sokamasa da sahada güven verecek arkadaş. rakip takımda ne kadar etkili oyuncu olursa olsun bizim adam bu adamı yer diyeceksin. bunu dediğin adama stoper derim ben. adı üstünde stoper. topu kesecek, adamı engelleyecek, geçirmeyecek. duvar olacak.
bu afrikalı arkadaşımız bana hiç güven vermiyor. rakip futbolcuyu yer diyemiyorum. tv başında bana güven vermiyorsa arkasındaki muslera hep diken üstünde demektir. yanındaki adam oyuna tamamen konsantre değildir demektir.
semih ile ikisini karşılaştırdığımda on kere semih derim.
yediğimiz 6,5 milyon euroluk kazığın fazla acıtmaması için kendimizi avutmaya çalışıyoruz ama bu adam güven veren stoper cinsinden değil. popescu gibi akıllı bir stoper hiç değil.
331
hele bi soluklanın, adam 4-5 maç üstüste oynasın aynı partnerle de görelim neymiş ne değilmiş. ujfa'ya da 3'ün 1'i muhabbeti çekilmişti ilk geldiğinde. bugün semih de semih diye pamuklara sardığımız adama defansı öğretti. chedjou kötü bir oyuncu da olabilir, aslında iyi olup bizde kötü oynayan da; sonuçta futbolcular gelir geçer. ama futbolcuya aceleci ve önyargılı yaklaşan taraftar mentalitesi hep içimizde kalacak.
332
defansif orta saha olarak da gayet başarılı oynayabildiği unutulmaması gereken kara saçına sarı çizgi çeken yakışıklı kamerunlumuz. bu adam 24 yaşına kadar milli takımda da kulüpte de düzenli olarak orta sahada oynadı. stopere sonradan devşirildi.
2007-2008 sezonunda kalli'nin servet'i ön liberoda denemesinden biraz daha farklı yani durum.
333
kendini taraftara affettirecek stoperimizdir. hemen asıp kesmeyin. unutmayın ki semih ile birlikte gayet tatmin edici bir performans sergilemişti. bazı renktaşlar da neden tecrübeli defans almadık demişler. fenerbahçe'nin defansında bruno alves oynuyor ve adamlar her maç ikişer tane gol yiyor. keramet stoperde değil takım savunmasında ve şecu gibi ayağı düzgün bir stoper daima iş yapacaktır takımımızda.
334
iki maç üst üste oynatılmayan futbolcu. dany'nin kendisinden fazlası ne çözemedim. en azından hava toplarında çok iyi chedjou. pozisyon bilgisinin de dany'den iyi olduğu kesin.
335
dany'den katmer katmer daha kaliteli bir defans oyuncusu.
336
en başarılı dany e tercih edeceğim stoper. ileride drogba dahi olsa bam güm nedir kardeşim yeter artık.
337
eğer ki sorun yabancı kontenjanıysa o paraya ömer erdoğan alınamazmıydı? yada dany' i kesemeyecek kadar kötü mü?
338
gelecek yeni hocamızın ilk tercihi olacaktır.
339
galatasaray futbol takımının onbirde yer vereceği stoperi olmalıdır. semih-chedjou ikilisini kullanalım lütfen. dany ile olmuyor işte. lütfen.
340
ust duzey defans oyuncusu.
341
kalitesi belli fakat takıma biraz daha alıştıkça çok büyük bir oyuncu olduğunu gözümüze gözümüze sokacak sanırım.
az önce klasik gereksiz yere yatışlarından birini yapan emmanuel eboue'ye öyle bir ayar verdi ki...