• 1
    çim zemin için iki yöntemi vardır: birincisinde çim zemin altına direnç kabloları döşenir ve elektrik verilince kablolar ısınarak zeminin donmasını engeller. * ikincisinde ise evlerimizdeki kalorifer sisteminin prensibinde çalışan su sirkülasyonu ile yapılan ısıtmadır ki, bizim stadyumda bu sistem kullanılıyor. eğer bir arıza-kesinti olursa bizim sistemde su donacağı için, mevsim şartları düzelene kadar sistem devre dışı kalır. kalorifer peteklerinin kullanılmasa bile borularda oluşacak donmaya karşı her zaman bir miktar açık bırakılması gibi, donma olmaması için riskli dönemlerde sistemin açık olması ve sirkülasyonun kesilmemesi gerekir.
  • 2
    federasyon tüm superlig takımlarının saha zeminlerini mükemmel hale getirecek bütçeye sahip.

    sahip de...
    o bütçe malesef eşin dostun turnuvalardaki konaklama masraflarına,
    türkiye futbol direktörünün maaşına,
    milli futbolculara prim adı altında ödenen neredeyse yıllık maaşlarına denk gelen ücrete falan gidiyor.

    peki sonra?
    sonrası şöyle, biz bu harcamaları milletin vergisiyle yapmıyoruz, fifa'nın uefa'nın verdiği paralarla yapıyoruz.
    abi ben bu ahlaksızlığa nasıl sinirlenmeyeyim? o para da milletin değil mi? sen istediğin gibi harca, peşkeş çek diye mi veriliyor sana? bu ülkenin kaynaklarıyla ürettiğin sporcuların başarılarının karşılığı olarak verilmedi mi? sadece halktan aldığın vergi karşılığı halka hizmet vereceksen, ülke olarak ürettiğin katma değeri halka tahsis etmeyeceksen bırak halk kendi parasıyla ne yapacağına kendisi karar versin... gerçi o zaman suriyeliler napacak değil mi?

    bu açıklamalar yapılıyor ve her işe karışan, yatak odamıza kadar girip kaç çocuk yapacağımıza, çocuğu nasıl doğuracağımıza karar veren hükümet ise nedense federasyon özerktir diyip ses çıkarmıyor. çünkü benim yatak odam genel amk.

    akp türkiyesi... yeni türkiye gerçeği...
    ısıtmalı stad mı istiyosun. al sana koca bir nah.
  • 4
    en iyi ve en uzun ömürlü olanı içinden sıcak su hattı geçen sistemdir. bu sistem doğalgaz ile çalışır ancak hala ülkemizde her noktada doğalgaz hattı bulunmadığı için bazı anadolu klüplerinin uygulaması mümkün değildir. yapım aşaması ise şudur. güçlü bir hatta borular bağlanır ve zemine itina ile döşenir. ancak asıl iş bundan sonra başlar ve tüm hat testten geçer. en az 3 gün boyunca hat içerisinde su yüksek basınçta bekletilir ve su hattının geldiği yere bir adet basınç barı konulur. basınç barındaki ivme düşmedi ise üzerine malzeme dökülür. asıl düşünülmesi gereken noktalardan biri ise zeminin altında yer alan drenaj hatlarıdır. zemininizde yer alan yerden ısıtma sistemi kusursuz çalışsa bile zeminde eriyen karın suyunun tahliye edilmesi gerekir. aksi takdirde kar zeminde birikir ve zemin ağırlaşır.

    kısacası işi profesyoneline bırakmalı merdiven altı firmalara yaptırmamak lazımdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın