89 dakika çok iyi oynasa, kalan 1 dakikada maçı rakibe hediye edebilecek hatalar yapma potansiyeli var. en ufak hatada özgüven kaybı yaşıyor.
maç boyu performanslarını beğeniyorum ancak öyle bir hata yapıyor ki bütün maçı çöpe atabilecek büyüklükte oluyor.
829
bu maçta hatasız oynamış futbolcudur. tek hata diyebileceğimiz pozisyonda bile rakibini ofsayta düşürmüş ama nasılsa sarı kart yemiştir. oynadığı oyunu çok beğeniyorum.
iyi ki almışız bu adamı. yoksa şu maçta yunus ve kerem dışında saç baş yolduracak üçüncü birini daha izleyecektik.
832
sol bekte nasıl bir performans sergileyeceğini merak ettiğim oyuncu. bazı maçlarda metehan stopere çekilip abdülkerim sol bekte denenebilir. emin bayram'ı hiç beğenmiyorum ama metehan'ı oynadığı maçlarda beğendim. abdülkerim'in sol beki kotarması demek kerem - yunus ikilisinden kurtulabilmemiz anlamına geliyor.
833
stoperde gösterdiği performanstan kendi adıma son derece memnun olduğum futbolcumuz.
tamamen fikir olarak söylüyorum. yabancı sınırı garabeti nedeniyle sol bek oynayabilir mi acaba? hücuma çıkışları beni biraz bu fikre yönlendirdi. stoper için emin ve metehan kullanılabilir.
berkan da denenebilir sol bekte ya da kazımcan. bence bir yerden fedakarlık yapmamız lazım. yoksa kısır bir döngüye gireceğiz. kale de olabilir.
834
kazımcan karataş'ın yaşlarındayken adana demirspor'da sol bek oynayan oyuncumuz. hatta sol bek olarak kazımcan'dan daha çok süre almıştır. tabii daha çok süre almasının ana sebebi kazımcan'dan 9 yaş büyük olması. kendisini sol bek olarak kullanacaksak josep guardiola sala'nın john stones'u sağ bek oynatmasından esinlenebiliriz diye düşünüyorum.
835
1 ekim 2022 adana demirspor galatasaray maçında fena bir maç çıkarmamıştır. yusuf sarı sağından atıp solundan geçtiği pozisyonda ki çaresizliği ve yetişme hırsı ama yetişememesi türkiye ligi için belki ama avrupa'da haşat olan türk stoperleri hatırlattı. sarı kart gördüğü pozisyonda saçmaladı. fakat ben hala kendisini sol bek yapıp o bölgede metehan veya emin kullanıp keremin kızağa çekilmesi taraftarıyım.
abdülkerim bardakçı. takıma kattıkları o kadar fazla ki. istatistikler göstermez mesela. öne agresif baskıları, dönüşlerdeki topun olduğu yere baskıları inanılmaz değerli. bu takım deplasmanda 5 maçın 4'ünde gol yemedi. kasımpaşa'dan 2 tane yedi. işte o maçta yoktu apo.
taş gibi stoper. muhtemelen savunma istatistikleri marcao'dan iyidir. geçen sene de öyleydi. üstüne üstlük yerli. ama taraftarımız öyle bir yangın yapmıştı ki henüz hazırlık maçlarında kadro dışı kalması gerekiyordu.
839
muhteşem stoper. tek tek bakalım.
sezonun ilk maçı antalya maçında kötüydü. giresun maçında standart bir oyun sergilerken bizzat golü yedirip maçı kaybetmemize sebep oldu. ümraniye deplasmanında çok iyiydi. trabzon deplasmanında muhteşemdi. antep maçının ilk yarısı yine çok iyi oynarken hakem faciasıyla atıldı. adana deplasmanında yine muhteşem oynadı.
hazırlık maçları ve ligin ilk 1-2 maçı adaptasyon sorunu çekti ama genel olarak iyi bir stoper olduğunu ve bizde de çok iyi oynadığını belirtmek lazım.
840
takımımızda yerli olarak kadroya yazılacak ilk isimdir. kendisinin oynadığı maçlarda defansımız daha derli toplu oynuyor.
841
savunmada partneri nelsson ile iyi bir uyum yakalamış olan futbolcumuz. hazırlık maçlarıyla başlayan süreçte iyi oynamasına rağmen yaptığı bireysel hatalarla skoru etkilediği oldu ama gün geçtikçe azalmaya başladı. savunma hattında uyumun artması da önemli etkenlerden. geniş alanları savunma konusunda problem yaşadığı antalyaspor maçının ilk yarısı vardı, çok yavaş bir oyuncu değil ama o hıza cevap verebilecek bir oyuncu da olmadığı aşikar. geçtiğimiz sezon konyaspor'da topla katedebilen ve oyun kurulumuna önemli katkı sunan bir abdülkerim vardı bizde bu konuda çok temkinli görüyorum. hata yapma korkusundan ötürü pek risk almak istemiyor gibi bir havası var ama savunmadan geriden çıkışlarda abdülkerim'in hat kırabilen dikine pasları ve diyagonal topları çok işimize yarayabilir. mesela istanbulspor maçında bunu gösterdi ama daha fazlasını yapacak kapasiteye sahip. önünde hadziahmetovic ile oynadığı zaman bunu konyaspor'da çok iyi çalışıldığı belliydi, çıkışlarda sürekli serbestlik tanınıyordu orada ilhan palut hocanın özel bir işi vardı. okan hocanın da üzerinde durması gerekiyor bu konunun. sezon başında 3 milyona acaba değer mi diye düşünmüştüm ama sınırlamanın olduğu ortamda fazlasıyla değer. almadığımız bir senaryoyu düşünemiyorum bile. transferi çok kritik bir karar olmuş, emeği geçenleri tebrik etmek lazım.
842
yerli futbolcu olarak, sorgusuz sualsiz tahtaya ilk yazılacak isim.
varlığı, kadro konusunda okan hocanın işini inanılmaz rahatlatıyor. kendisinden 2 adet daha lazım.
843
her geçen hafta daha özgüvenli oynayan, özgüvenli oynadıkça olumlu işleri de doğru orantılı şekilde artan oyuncumuz. ilk açıklandığında önyargılı yaklaşan kitleden olduğumu kabul ediyorum. umarım beni her hafta aynı şekilde yanıltmaya devam eder.
güncelleme: etti. tekrar özür diliyorum kendisinden önyargım için.
sol bekte denenmesinin uygun olduğu bir maç. stoper olarak çok iyi. sol bekte de idare eder performans gösterirse hücumda elimizi rahatlatır.
845
elimizdeki yerli en iyi defans oyuncumuz. son oynanan milli maclarda da gorduk ki rakip kim olursa olsun defansin ortasi (dc) iyi olmadigi zaman olmadik skorlar alinabiliyor. yerli kuralini asmak icin o kadar da fantaziye kacmamak gerektigine inaniyorum. nelsson ile guzel bir uyum yakaladilar ve bence bu sekilde devam edilmeli.
846
iki mevki yan yana olduğu için herhalde, aman canım orada oynayan burada da oynar denilip, sol bekte denenebilir ifadelerini hayretle karşılıyorum. sol bekte falan oynayamayacak oyuncudur.
847
sol bekte idare edebilir futbolcu. bir beke göre ağır kalabilir ama çakılı oynatırız, savunma yönü baskın, ofansı o kadar düşünmeyen bir bek rolü verilebilir. ancak sorun şu ki, kendisinin defansın merkezinde verdiği performansı verecek alternatif yok. abdülkerim solda idare eder ama abdülkerim yerine sol stoperde idare edecek başka futbolcumuz yok. o yüzden kendisi beke kaydırılmamalı, oynamadığı maçlarda savunmada çok aksamıştık zira.
848
katiyen sol bek denenmemeli ve oynatılmamalı. nelsson ile de gayet iyi uyum yakaladılar.
sol bek tercihleri için bkz.:
kazımcan karataş emre taşdemir
849
1.85 boyu ile sol bek oynaması facia olur. olsa olsa 3'lünün sol stoperi olur abdülkerim
850
yerinde - sol stoperde - kalması gereken oyuncu, yavaştan acemiliğini attığını da görüyoruz.