resim
Abdülkerim Bardakcı
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:31
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 3856
    3 şubat 2025 gaziantep fk galatasaray maçı'nda kartları sıfırlamak için bilerek sarı kart gördüğü iddiası ile pfdk'ya sevk edilen savunma oyuncumuz.

    herkes biliyor ki kurallara uyma sevdalarından dolayı değil aldıkları emir doğrultusunda bu sevki gerçekleştirdiler.

    benzer şekilde muslera da sarı kart gördü. neden mesela muslera da sevk edilmedi? çünkü biliyorlar ki muslera olsa da olmasa da onlar için bir maça etkisi pek yok. ama abdülkerim önemli bir eksiklik olur. torreira ve barış'ı sevk etseler iyice dalga konusu olacaklar. eh hedef abdülkerim oldu bu durumda. maksatları kurallar olsaydı muslera da sevk edilirdi.

    bu arada böyle bir sevkten bir ceza verildiğini hatırlamıyorum daha önce. vedat muriç de bir ara kart görüp bu yüzden sevk edilmişti ama ceza almamıştı.

    ispatlasınlar abdülkerim bilerek sarı kart gördü diye. abdülkerim takım ve kendisi yorgun olduğu için zaman geçirdi ve dinlenmek istedi. takımına nefes aldırdı. rakiplerin bize karşı puan almak için yaptığı gibi. hadi aksini ispatlasınlar.

    edit:

    --- alıntı ---
    galatasaray a.ş. kulübü futbolcusu abdülkerim bardakcı’nın aynı müsabakadaki “bilinçli kart görmesi” nedeniyle futbol disiplin talimatı’nın 37. maddesi uyarınca 04.02.2025 tarihinden itibaren tedbirli olarak pfdk'ya sevkine,

    --- alıntı ---
    https://tff.org/...294&ftxtID=46662
  • 3857
    https://tff.org/...294&ftxtID=46662

    bilincli kart gorme sebebiyle disipline sevk edilmis futbolcumuz.

    mac bitmek uzere, takim 1-0 önde. e adam tabii ki zaman gecirecek. acele etse hatali bir pas olsa 1-1 olsa takim 2 puan kaybedecek. zaman gecirmek en dogal olaydir uzatmalarda.

    peki, benim merak ettigim, "bilincli kart görme" olayini nasil tanimlayacaksiniz? nasil ispatlayacaksiniz. niyet mi okuyorsunuz?

    bu ulkede yemin ediyorum, hem idari anlamda hem de hukuki anlamda verilen cezalarda, niyet okuma isi ayyuka cikti.

    nereden biliyorsun bilincli kart gormeye calistigini? niyet mi okuyorsun? ceza falan almayacaktir. zira buna ceza veren kisi ciddi anlamda zeka geriligine sahiptir. oylesine konulmus bir madde. ne realitede ne de hukukta bir karsiligi yok!

    edit: almadi. sanirim bir telefonla hallettim işi. *
  • 3859
    https://tff.org/...294&ftxtID=46662

    ilgili pfdk sevk kararlarında,

    --- alıntı ---

    galatasaray a.ş. kulübü futbolcusu abdülkerim bardakcı’nın aynı müsabakadaki “bilinçli kart görmesi” nedeniyle futbol disiplin talimatı’nın 37. maddesi uyarınca 04.02.2025 tarihinden itibaren tedbirli olarak pfdk'ya sevkine,

    --- alıntı ---

    ile pfdk'ye sevk edildiğini öğreniyoruz.

    türkiye futbol federasyonu futbol disiplin talimatının ilgili 37. maddesi ise şöyle:

    --- alıntı ---

    madde 37 – bilinçli kart görme
    müteakip müsabakalardaki ceza durumunu düşünerek bilinçli olarak sarı veya kırmızı kart gören futbolculara 2 müsabakadan men cezası verilir.

    --- alıntı ---

    bu madde çok sıkıntılı maddeymiş. niyet okumaya giriyor çünkü bu tür ifadeler. neye göre buna karar veriyorsunuz, kime göre buna karar veriyorsunuz?

    yani her pozisyon için diyebilirsiniz bunu. kötü niyetliyseniz, her 4 sarı kart cezasına 2 maç ceza çıkarırsınız. ya da her kırmızı karta. nereden biliyorsunuz, bilerek kırmızı kart görmediğini?

    mesela sonraki maçlardaki ceza durumunu düşünerek nasıl bilerek kırmızı görüyorsun ve bu ne işe yarıyor onu anlayamadım. kırmızı sıfırlamak diye bir şey mi var?

    hayır, yani apokerim'i savunmaya çağırdığınızda, "bilerek görmedim" dese adam ya da "sonraki maçları düşünerek görmedim" dese, aksini nasıl ispatlayacaksınız?

    kanaat kullanacaksanız dediğim gibi ucu kaçar bunun. başı nerede, sonu nerede? gerçi burada belli. başı galam... iyi hal gibi bir şey bu sanırım. iyi halden ceza indirimine de inanmam ben. abuk sabuk bir şey.

    bu zamana kadar uygulandığını görmedim. tıpkı 6 saniye kuralı gibi. yine bizim topçulara patlar.
  • 3860
    3 şubat 2025 gaziantep fk galatasaray maçında gördüğü sarı kart nedeniyle pfdk sevkini doğru bulduğum futbolcumuz. çünkü sarı kartı gördükten sonra topu muslera'ya bıraktı. ya madem o sarı kartı görmek için o topun başına geçtin. o zaman o sarı kartı gördükten sonra o topu ileri dik ki niyetini okuyamasınlar. tamam ben sarı kartı gördüm benim işim bitti der gibi uğruna sarı kart gördüğün aut vuruşunu bırakıyorsun. buradan ekstra ceza falan alacağını düşünmüyorum. ama yine de saçmalık yaptığı.
  • 3861
    https://tff.org/...294&ftxtID=46662

    ceza falan veremezler. hadi verdiler diyelim işimize gelir. bu tür hareketler son 1 aydır dağılan camiamızın son düzlüğe girmeden önce konsantre olmasına yol açar. bu hafta muhtemel stoper transferimizin de geleceği düşünülürse daha da rahatlayacak elimiz.

    akıllanmıyorlar. galatasaray’ı bu şekilde zayıflatamazsın. kendi haline bırakacaksın tek şansın o.
  • 3862
    saçma sapan bir sevke konu olmuş futbolcu.

    vedat muriqi diyorlar. ulan vedat muriqi sarı kart görüp cezalı duruma düşmüştü. sıradaki maç başakşehirdi. adam o maçta forma giyemeyecekti. 2-0 devam eden antep maçında 90+5 de topu serbest vuruş noktasından kullanılmasın diye zaman geçirmek için uzağa vurdu, ikinci sarıdan kırmızı yedi, cezasını kupada çekti adam. çıktı haftaya ligde başağa gol attı öyle kazandılar. ceza bile almadı orası ayrı. bizim milletin hafıza 72 saatlik olduğu için, sık yalanı zaten 20 milyon kişi bekliyor inanmaya.
  • 3864
    salağa yatmaya gerek yok. bariz şekilde bile isteye görmüştür sarı kartı. maçın 90+5. dakikasında autu kullanmak için topun başına gelmiş, sarı kart görene kadar bekleyip gördükten sonra atışı muslera'ya bırakmıştır. hatta sınırdaki bir başka isim muslera da bilerek sarı kart görmüş ancak sevk edilmemiştir.

    sınırdaki diğer oyuncularımız barış alper ve torreira'nın gördüğü kartların ikisi de haksızdır. dolayısıyla ikisi de kasti görmemiştir.

    tepki koyulması gereken abdülkerim'in sevk edilmesi değil, bu maddenin diğer takımlara da ne kadar uygulandığı veya bundan sonra ne kadar sıkı uygulanacağı olmalı.
  • 3865
    benim bildiğim fenerasyon bu sevke ceza verir. versin çok problem değil ancak yönetimin bu işin peşini bırakmaması lazım. zaten fenerli medya tetikçileri yangınını yaptı, siparişi verdi maçtan sonra bunun. misal takımı için kurşun yiyen serhat akın 15 dakika falan bu mevzu üzerine konuştu. bunların olayı bu. hepsinin ipliğini tek tek pazara çıkarmak lazım. ben sonunda anadolu takımlarınında sonunda bunların yapısına baş kaldıracağını düşünüyorum ancak biraz daha canları yanması lazım. gidişat o yönde, şimdi kümede kalma yarışı kızışsın, salıncaktan inmeler başlar. önemli olan derbiye kadar puan farkını koruyup, o maçta fişi çekmek. gerisi çorap söküğü gibi gelecek. o zaman kadar bunun gibi skandallar pik yapacak, kadro içinde çözmemiz lazım eksiklerimizi.
  • 3866
    benim anlamadığım maçın 88. dakikasından sonra neden hafiften ortasahaya çıkıp çalım yiyip rakibi çekip sarı görmek yerine keko gibi gidip 90+4te zaman geçirmeden gördü bu kartı?

    gayet kolay değil miydi birini çekip o kartı görmek. ne gerek vardı kendisini boşa düşürmeye. profesyonel bir oyuncunun karar vericilere böyle mühpem bir konuda fırsat vermemesi gerekirdi.
  • 3867
    ben kendisinin yaptığı her hareketin falsolu olduğumu düşünüyorum. muslera sonrası 11’in en problemli ve formsuz oyuncusu kendisi. davinson sene başından beri tekli stoper gibi oynuyor. kör göze parmak gördüğü karttan dolayı ceza alırsa da savunulacak çok bir yanı yok. adamlar fırsat arıyor ve sen bu fırsatı veriyorsun. kiev maçında gol atıp o kadar insanın öldüğü gün bunu kutlaman da içime bir oturmuştu bence o maçta abdülkerim ve yunus’un abartılı sevinci yüzünden kaybettik. sen ülkende yas varken golü abartılı kutlayamazsın. senin yüzünden ilahi adalet ile o naçı kaybettik. küçük detaylar büyük şeyler kaybettirebiliyor. üstünü silmiyorum ama kendisine çeki düzen vermesi elzem.
  • 3868
    geçen sezon ya da ilk geldiği sezondu sanırım tam hatırlayamıyorum sakatlanıp oyundan çıkmıştı ve kart sınırındaydı. sonraki maç oynayamayacağı belliydi ve bunu fırsat bilerek yedek kulübesinde sarı kart alarak kendini cezalı düşürüp kartlarını temizlemişti. o zaman kimse ceza aldırma peşinde falan koşmuyordu akıllarına bile gelmezdi zira gayet normal bulunuyordu. şimdi nerden ne ceza aldırırız diye kendini parçalayan bir kitle mevcut ve bunu başarıyorlar da. ağlıyorlar, ağlıyorlar ve emziklerini taktırıyorlar. maalesef bizim taraftarımız, yönetimimiz aynı şeyi başaramıyor.
    zaten stoper bölgemiz yeterince eksikken bu fırsatı asla tepmez cezayı yapıştırırlar muhtemelen cezasını da derbiye denk getirirler. biz de susar izleriz.
  • 3871
    sol stoperimiz.

    konu şu: kendisi sarı kartı cezayı önündeki önemsiz maçta sildirmek için almıştır. bu doğru. fakat, türkiye liginde, bu cezalandırma sadece kendisi için kullanılmış, kendisininkinden daha bariz onlarca sarı kart cezasını istediği maçta kullandırma girişimi cezasız kalmıştır. aynı 10 saniye kaleci kuralının sadece galatasaray'a karşı uygulanması gibi.

    nelson da gittiğine göre yeni bir stoper alınırsa ve bu stoper de formda ve hava toplarında iyi biri çıkıp cezalı abdülkerimin yerinde oynayıp harikalar yaratırsa, bir kötülük daha geri tepmiş olacaktır. düşmanın bile aptalı (ve pudra şeker seveni) çekilmiyor. hiç bu işe kalkışmasalar, yorgun ve formsuz abdülkerimin hata yapma olasılığı daha fazla olurdu.

    bir lafım da abdülkerim'e. madem aklına sarı kart almayı koydun. bariz vakit geçirme gibi bir şeyden sarı kart alma yerine faulden almak daha mantıklı. zaten karşı takım kasap gibi oynuyor. son 5 dakika ikili mücadelede bas bir tanesinin (özellikle o romenin) tarağına, bileğine, aşiline. ilerki maçlarda aynı şeyi planlayan rakip takım oyuncuları iki defa düşünürler. al sarı kartını, kimse şüphe duyamasın. galatasaray futbolcusu daha akıllı olmalı.
  • 3872
    bugüne kadar isteyerek sarı kart görmenin bir sürü uygulamasını gördük. hakemi alkışlamak, aut veya taç atışını geç kullanmak en popüler olanları. abdülkerim de yapması gerekeni yapmıştır. abdülkerim'in yanlış yaptığını, rakibe sert girseydi daha inandırıcı olurdu diyenler olmuş. maç 1-0 sahada zorlanıyorsun yaptığın bir faul sonrası tff'nin hakeminden direk kırmızı görüyorsun. veya bir pozisyonda topu elle kesiyorsun ve son adam muamelesi ile kırmızı çıkıyor. hadi bakalım ayıkla pirincin taşını. olsa olsa apo'yu bu tuhaf futbol ortamında gördüğü sarı kartın kendisine ekstradan iki maç daha getirebileceğini hayal edemediği için eleştirebiliriz.
  • 3874
    pfdk sevkinden ceza çıkacağını düşündüğüm oyuncumuz. vay efendim daha önce de olmuş, neymiş niyet okumak olurmuş. bugüne kadar gelişen olayları yakından takip edebildiysem abdülkerim'e de hiçbir şeyden korkmadan çat diye cezayı verirler. sonra bizim yönetim suspus bir iki tweet atar olay da 2 haftaya unutulur. yahu bize 6 saniye kuralından düdük bile çalındı. 50 yıldır futbol takip eden adamların ilk kez duyduğunu görmüştük.
App Store'dan indirin Google Play'den alın