276
özellikle rakip yarı alanda pas almak için boşa kaçan ve arkadaşına pas opsiyonu yaratan oyunumuz pek yok, yunus ve kerem hiç çizgiye paralel koşu atmıyorlar. mertens o kadar geri geliyor ki, seferovic ile verkaç yapıp ileri de çıkamıyor pas ile. bu pas opsiyonu ve hızlı oynayamama, aşırı pas hatası yüzünden ligin en kötü takımını bile muhteşem bir italyan savunma takımı olarak gösterebiliyoruz. trabzon da kötü, ancak ikinci yarı hasbelkader bir duran top golunile öne geçerler biz de ıkına ıkına izleriz. sonra fenerbahce maçı izler, hicbir top oynamadiklarini, rakiplerinin hep bize şampiyon gibi asılıp fenere yaptıklarını iddia ederiz. sorun rakip değil biziz. ne teknik direktör, ne oyuncular oyunu açamıyorlar. orta yok, şut yok, kafa vurabilen oyuncu yok. nasıl gol atacağız allah aşkına...
277
takımımızın iki haftada bir de maça çıksa konsantrasyon ve özgüven sorunu yaşadığını gösteren maç. sahada torreira, mertens, yunus hariç iki hareketi üstüste doğru yapan yok. ilk yarıyı izlerken gözlerim değil heryerim kanadı. yazık verilen paralara harcanan emeklere. sorumsuz ve iş ahlakı zayıf bir yapı kırılana kadar bu takımdan hiç bir şey olmaz.
278
geride yeterince organize ve iyiyiz, herkes ne yapması gerektiğini biliyor.
ilerde biraz daha hızlı karar verebilirsek golü de buluruz.
bir de daha maçın başında elle oynama nedene ile verilmeyen penaltımız var, ona hiç girmek istemiyorum.
279
kötü oynamadığımız ama orta sahanın hücuma yeterince destek vermediği maç.
seferoviç çok yalnız kalıyor. kerem ve mertens yeterince destek olmuyor. torreira ve oliveira da hocama çıkmayınca seferoviç, boey ve yunus pas verecek adam bulamıyor.
aanholt bana adeta saç bak yoldurrttu. tam 5 kere muslera'ya geri pas attı. rakip de biz defanstan top çıkarırken ona baskı yapıyor. ya allah aşkına nelsson niye tıp kullanmıyor?
280
40'a kadar sezonun en iyi ilk devresini oynadık bence. takım ısındıkça daha da iyileşir ve maça yayılır; ama forvette futbolcu olduğundan haberi olmadığına inandığım bir şahıs var ki 4 haftadır rakip stoperlerden çok atak kesiyor. bugün repertuarına 3 metre ofsayta düşmeyi de eklemiş takımı boğuyor resmen.
ıcardi değil mahalle takımından forvet getirin gerekiyorsa ama şu seferovic'in opsiyonu işlemesin. 3 sene değil 3 devre daha çekilecek gibi değil.
281
haftada bir maç yapıyoruz bu yorgunluk emareleri neden anlamıyorum.
282
van aanholt, sergio, mertens idare eder, seferovic ve kerem'in hiç olmadığı. takımdaki geri kalan oyuncularımızın gayet iyi bir ilk yarı çıkardığı karşılaşma.
283
tempomuz düşmezse trabzonspor 70'ten sonra bayağı düşecektir. ben emareleri görmeye başladım. yeter ki saçma sapan bir gol yemeyelim.
284
forvetten önce kerem ile yunus yerine kanat transferi hamlesi şart. orta saha ve kanatlar işlemiyor ki seferovic'i eleştirelim. bence takımın üretkensizliği adına en masum kişi seferovic.
seferovic'ten önce sergio aklımda soru işaretleri yarattı.
285
as takımından 5 oyuncu eksik trabzona diş geçiremediğimiz maç.
286
paralel evrende ilk yarısı 0-2 bitmiş olan maç.
final pasları ve final şutları hâlâ sıkıntılı yoksa net daha iyi olan taraf biziz.
287
okan hoca hiç mi kontra çalışması yaptırmıyor; kaç kontrada takımın hepsi aynı yöne koşu yaptığından tehlike yaratamadık; maalesef hiçbir şekilde anlaşamayan bir takım var sahada. seferovic'e ayrı parantez açmak gerekiyor maalesef hazırlık maçlarındaki performansından çok uzak. nelsson, boey ve toreira olumlu anlamda göze çarpanlar. bu maçı kazanıp gerekli transferler ve okan hoca'nın da bazı konulara(hücum organizasyonu, yaratıcılık) ekstra önem vermesi gerektiği aşikar.
288
1 puan iyidir. öne geçecek pozisyonları da bulduk ama değerlendiremedik. gömüldüğü kadar kötü oynamıyoruz. bir ara oyunda da bariz üstün olan taraftık. inşallah 2. yarı golü de bulup galip geliriz.
4. haftayı oynuyoruz ve şu ana kadar saçma sapan risk aldığımız giresunspor maçı haricinde gol yemedik. gömdüğümüz kadar iyi yönlerimizi de görmemiz gerek.
1 puana üzülmem, alacağımız üç puan ise bomba olur.
289
hazırlık maçlarından beri her maçta dikkat çekiyorum fizik olarak hiç iyi değiliz diye. topu kaptık rahatız diyoruz rakip gelip vücudunu rahatça araya koyup alıyor topu. hazırlık maçlarından beri dikkat çektiğim diğer konuysa ceza sahamızda atılan ortalar. büyük çoğunluğa rakip vuruyor. bu maçta da! biz hücumdayken de ortalarımız gereksiz çünkü bir etkisi olmuyor. rakibi orta atıldığında rahatsız edecek bir forvetimiz bile yok.
gelelim seferovic'e. en nefret ettiğim forvet tipidir ofsaytta ısrarla duran. 19. dakikaydı sanırım seferovic'e baktım sadece. ufak adımlarla geri dönerken durdu kramponlarına uzandı falan. yavaş hareketlerle tabi. sanki trabzon atakta. o sırada oliviera idi galiba harika bir top çıkardı. seferovic üç adım ofsayt. hani kılı kılına ofsayt olsa neyse. top rakipte olsa neyse. top bizde ve rakip sahada pozisyon arıyoruz. adam adımlar boyu ofsaytta. orta saha ve kanat oyuncularımızsa boşluk bulsak da ileriye dikine oynasak gol atsak derdinde. atıyorlar topu o da ne? seferovic ofsayt! bu iki üç kez oldu henüz ilk yarıda. bilerek mi yapıyor nedir.
290
bence 2. yarı mertens’i en uca atıp arkasına hamza ya da akbaba’yı koymalıyız. olmadı sağ kanada birini alıp yunusu arkaya atmalıyız. son 15 dk da gomisi attık mı bitti bu iş.
291
hücum oyuncularımızın uyumsuzluğunu çok ağır hissettiğimiz maç. haddinden fazla ve aşırı basit pas hataları yapılıyor. oyuncular sürekli birbirlerine bağırıyorlar ve beden dilleri gergin, mutsuz gibi gözüküyor. sahada hırsla oynayan bir futbolcu göremedim şu ana kadar ama en azından nelsson, torreira, nando gibi kafası maçta olan oyuncularımız var. oyunu kontrol ediyoruz ama bu uyum sorunu (ya da meselesi) çözülmeden işimiz zor.
292
set oyunununda hiç umut vermediğimiz maç. iki bekimiz ve iki kanadımız da sıfıra inemedi. seferovic bağlantı yapamıyor hiçbir şekilde. orta saha, bek ve kanat üçgeni kuramıyoruz. ben yeterince olumlu sinyaller alamadım maalesef. iyi bir takım olmak için daha çok yolumuz var gibi geliyor umarım yanılırım.
293
oyunumuzdan memnun olduğum maç. net üstün bizdik. golü bulabilirdik ikinci yarı buluruz umarım.
294
ilk yarı itibariyle takımın en iyisi boey en kötüsü sefer.
biey tren yaptı o kanadı trezege kondüktör eren elmalı vagon. inşallah ikinci yarı düşmez.
sefere gelince daha gelmeden yazdık kimseye dinletemedik. olmuyor olmayacak gibi.
295
bu trabzonsporu yenemessek lig şampiyonluğu hayali kurmaya gerek yok. ikinci yarı tempo olarak da düşecek trabzonspor. bir şekilde 3 puan alınmalı.
296
ilk yarı birbirini tamamlayamayan bir galatasaray izliyoruz. ver kaç yapamıyoruz, boş koşu yapan oyuncuları değerlendiremiyoruz.
-sergio ilk yarı kötü bir performans sergiliyor.
-mertens’i ikinci yarı oyuna almak daha iyi olabilirdi.
-torreira takımın en iyisi. ilk yarı itibariyle.
şu maçı belki 3 hafta sonra yapsak takım birbirini daha iyi tanımış olup daha akıcı oyun seyredebilecektik.
297
seferoviç'i en geç 60 dk da çıkartıp, oyuna berkan'ı almalı hoca. mertens ileri uca atılmalı. 4-3-3 ile devam etmeli. tabi mertens ilerde sahte dokuz gibi takılmalı. iyice yorulunca da gomis girmeli. yorulmazsa yunus ya da kerem çıkar. mertens kanatta devam eder. kanatlar sarı kartla oynuyor. yunus mimlendi en ufak hata da atacak ali.
298
maçın 43. dakikasında torreria siopisten harika kaptığı top ile rakip ceza sahasına bomboş bir koşu yaptı topla beraber. orada kendisine pas opsiyonu yaratamazsanız gol bulmanız çok çok zor. adam sürdü sürdü tüm hücumcular resmen gizlenmiş. o anda ekranda olmayan mertens torrerianın solundan geldi ve mecburen top ona gitti. bu bir takım için inanılmaz güzel bir şans fakat öylesine hiç ettik ki yazık.
299
ilk yarı 0-0 biten maç. savunmada yerleşmede problemliydik, mertens ileri uçta kalınca ve kerem forvet gibi davranınca sayısal üstünlükler hep rakipte oldu. seferoviç maçın en kötülerinden. çok hareketsiz ve fiziksel olarak kötü durumda, ayakta duracak hali yok. diğer bir problem hücumcu oyuncular arasındaki uzaklık. hızlı oyun isteği doğru fakat bunu acele ile karıştırmamak lazım. topu sürekli ileri taşıma arzusu ters tepiyor ve oyuncular ekstra yoruluyor. izlerken bile yorucu.
hücumda defalarca geçiş imkanı bulmamıza rağmen hatalı tercihlerden dolayı çoğu atak hiç oldu gitti. oliveira maçın iyilerinden fakat pozisyonunu kaybetmemesi gerekiyor. savunma oyuncularımızın performansını beğendim.
ikinci yarıda seferovic'i çıkarıp berkan'ı alarak ortasahayı üçlemek ve mertens'i en uca atmak daha iyi olabilir. bu sayede kerem ve yunus'u kaleye yakın yerlerde daha fazla topla buluşturabiliriz.
300
beklediğimden daha iyi olduğumuz maç fakat haftada 3 maça çıkan takım biziz gibi. çok daha diri olmamızı beklerdim.