• 197
    türk sporcuların 9 günde 2 madalyada kaldıkları organizasyon. kadınlar boksundan gelecek olanlarla birlikte zaten 6-7 madalya hedefi gerçekçiydi, hala da olabilir ancak ülkedeki toksiklik seviyesi mevcut potansiyeli de düşürüyor. insanların keyifle izleyip takip ettikleri, eğlencenin tadını çıkardıkları (bunu belirten entry'm en ofsaytlananlara girmişti yani düşünün artık) dünya çapındaki bir organizasyonun bizdeki yansımaları: ekseriyeti yalan yanlış kopyala yapıştır bilgilerle toplanan antipatiler (cezayir trans sporcuyla katılıyormuş aynen), kulüpçülük, döviz kurunun futbol harici geliri de az olan sporlara etkisi, bir yandan olimpiyatlar tü kaka sjw denilirken diğer yandan bazı sporcuların gereksiz öne çıkarılmasıyla üzerlerine yüklenen baskı, yenilgiye gelememe ve potansiyel "ben oldum" hisleri... spor şansı bir kenara, daha da sayarız.

    instagram'ı kapatan, anayasa mahkemesini bile gururla tanımayıp saygı da duymayan, üstüne önüne geleni bölücülükle, teröristlikle suçlayan sansürcü zihniyetin canına minnet tabii insanların olimpiyatlardan soğuması. instagram çok iyidir, çağdaşlık göstergesidir değil ki konu. açmayabilirsin hesap, olur biter. komple koca bir ulusu izole etmeye, kendi kısır döngüsü içerisine hapsetmeye ant içmişler. amaç çin olmaksa onun yolu da değil bu. ülkede bir iki ilçe ve kampüsle sınırlı olan woke kültürünü; atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine, genciyle yaşlısıyla yoksulluk sınırıyla sınanmayan bir refah düzeyine, sosyal etkinliklere para, ilgi ve zaman ayırabilecek bir rahatlığa kavuşmak için çaba göstermeyi bırakmanın bahanesi yapacaktır halk. sonra galatasaray 5-0 kaybedince nereye saracak bu kadar bıkkın, bıktırılmış, çaresizliği öğrenip kanıksamış, yaftalamayı normalleştirmiş, sonsuz bir squash oyununda kapana kısılan insanlar?
  • 199
    --- alıntı ---

    amerika merkezli bilgi, veri ve pazar ölçümleri yapan nielsen gracenote firması, 2024 paris olimpiyatları için tahminlerini açıkladı. türkiye'nin paris 2024'de 4 altın, 5 gümüş ve 5 bronzla tokyo'daki rekoru (13) aşarak toplam 14 madalya ile başarı sıralamasında 17. olacağını tahmin ediyor. fransa'nın günlük yayınlanan spor gazetesi l'equipe ise türkiye'nin 2 altın, 3 gümüş ve 5 bronz ile 10 madalya kazanacağı öngörüsünde bulundu.

    --- alıntı ---

    sanırım tahminlerin altında kalacağız. tokyo 2020'de 13 madalya alarak tarihin en madalyalı olimpiyatını kendi adımıza gerçekleştirmiştik. öte yandan boksta programda sona yaklaşıyoruz. oradan 3 madalya gelecek, en az 1 altın da bekleniyor. tekvando ve güreşten de madalya bekliyoruz. karatede 2020 olimpiyatlarında 4 madalya gelmişti. bu olimpiyatlarda karate yok. yani bir önceki 13 madalyayı geçemeyeceğiz gibi.

    türkiye'nin doğum oranı artık binde 1 bu arada. artık türkler doğurmuyor. bundan sonra hep yaşlı olacağız. tarihimizin pik noktasına geldik. en potansiyelli halimiz akp dönemine denk geldi. bundan sonrası kesinlikle daha karanlık. hikayenin sonu çok da iyi bitmedi maalesef.
App Store'dan indirin Google Play'den alın