• 878
    bir sol açık ve bir orta saha transferine işi bitirmek lazım. ikisi de yabancı olabilir. yerli ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum.

    gk: muslera/günay/atakan
    rcb: davinson/metehan/kaan
    lcb: nelsson/abdülkerim/berkan
    rb: jelert/ali turap/barış alper/kaan
    lb: jakobs/berkan/jelert/barış alper
    rdm: torreira/kaan/berkan/efe/demirbay/transfer1/sara
    ldm: transfer1/demirbay/efe/berkan/kaan/torreira/sara
    rm: sara/yunus/barış alper/transfer2/jelert/mertens
    lm: barış alper/transfer2/yunus/sara/jelert/mertens
    rs: icardi/mertens/batshuayi/osimhen/eren/barış
    ls: osimhen/batshuayi/mertens/icardi/eren/barış

    çok fazla oyuncuya gerek olmadan gayet dengeli ve geniş bir kadro oluyor. iki transfere sezonu kapatabiliriz. örneğin kostic gelirse gerektiğinde sol beke bile yazabiliriz. keza mckennie gelirse kanat rotasyonuna bile konulabilir zora düşüldüğünde.
  • 879
    rezalet bir dönemdir. düşün, dünyanın en pahalı 4.forveti gelmiş, tüm dünya bizi konuşuyor ama bilinçli taraftar sevinemiyor. çünkü kanayan yaramız merkez orta saha boş, aldığımız 10 numaradan 8 numara hatta 6 numara yaratmaya çalışıyoruz. elimizdeki kanatlar gitti, son gün akşam pazarı kimi bulursak alacağız inşallah. sağ bek ve solbeke 20 milyon bonservis harcadık ama arkamıza yaslanıp "oh be artık rahatız"diyebilen var mı ? zaha'yı üste para vererek gönderdik. sergio olviera gitmiyor. ziyech ne var ne yok. kerem transfer bitimine kısa süre kala elimizden kayıp gitti çerez parasına. osimhen dünya yıldızı kabul de, ona top taşıyan olmazsa ne yapabilir. orta saha yol geçen hanına dönmüşken ne yapabilir. 11 kişiyi çalımlayıp gol mü atacak. çift forvete dönersek orta saha zaafımız iyice katlanacak. ben çoğunluğun aksine karamsarım. seri-lemina-nzonzi-falcao geldiğinde de aynı coşku vardı ama sonu hüsran oldu. tek tek yıldızlara sahip olmak değil, o yıldızların isminin hakkını vermesi, birbirine uyumu ve takımın oyun sistemi daha önemli. kopenhag-s.prag-young boys bize nasıl kök söktürdü? hangisinde şöhretli yıldızlar vardı?
  • 880
    mevcut kadroda en büyük eksiklik kanat bölgesidir.
    orta saha için bile kaan ayhan, kerem demirbay, gabriel sara, lucas torreira, berkan kutlu, yusuf demir gibi opsiyonlarımız var. orta sahaya net bir oyuncu transferi yapmamız kesinlikle gerekiyor. ama gelen oyuncu kötü dahi çıksa elimizdeki oyuncular yetebilir belki de.

    asıl sorun kanatlarda. yunus, ziyech ve barış alper'den başka kanat kalmadı. en az 2 kanat daha gerekiyor bu kadroya ki hücum varyasyonlarımız artsın.
    zaten forvetlere top getirmede sorun yaşıyoruz, bari bu soruna çözüm olarak kanat transferleri yapabilelim. golle bitsin!
  • 882
    başladığında kanat rotasyonumuzda zaniolo, tete, zaha, kerem, barış, ziyech, yunus vardı gün itibariyle* barış, ziyech*, yunus kaldı. ilk 11’e güvenip yazabileceğimiz tek isim barış.

    orta sahamız hala eksik. mutlaka bir transfer lazım. cengaver bi’ box to box mı olur hayvani bi’ 6 numara mı olur bilmiyorum ama takım boyunu yukarı çekecek orada kora kor mücadelesi olan biri şart.

    sol bek aldık ne çıkacak henüz belirsiz yedeği yok. sağ bek aldık başlangıcı beklentileri karşılamadı. sol stoper lazım.

    bunca eksik varken biz gittik fırsat diye osimhen çektik. eyvallah böyle fırsatlarların düşme ihtimali yüzde bir yoktur muhtemelen, hayır diyecek hoca da yoktur ama eksikleri tamamlamadan ne yapacak osimhen tek başına.

    avrupa listesi için son günün içindeyiz. kura şansıyla gayet kolay kura çektik. 2-3 transferi bitirip avrupa’da yarı final kovalayabiliriz. ligde kora kor maçlarda ayakta kalabiliriz. 2 orta sahayla devam etmekte ısrarcıysak ligi bile götüremeyiz. okan hoca kendini güncellemek zorunda.
  • 883
    beşiktaş orta sahası: gedson-musrati-ndour-j.mario-rafa silva

    fener orta sahası: ismail-amrabat-fred-symanski-medina (muhtemelen)

    bizim: lucas-sara-demirbay-berkan-mertens

    bu kadar zayıf orta saha rotasyonuyla istediğin kadar oshimen-icardi oyna yine de rakiplere karşı direnmen mümkün değil. ortaya takviye yapılmazsa ne ligde ne de avrupada hiçbir başarı elde edemeyiz.
  • 885
    geriden oyun kuramayan, harran ovası gibi bir boșluğu olan galatasaray takımına orta saha lazım. adana demire bile uzun top atmak zorunda kalan bir takıma orta saha lazım. torreira'yı rakip alana yollayan takıma orta saha lazım. bașımıza ne geldiyse kanatlardan geldi zaten. oshimen ve icardi kenarda oturmayacağına göre bu takım seve seve çift forvete dönmek zorunda. 4-4-2 oynamayacağımıza göre. yine 4-2-3-1 oynayıp icardi'yi mertens'in yerine koymayacağımıza göre. koymayız herhalde. kanat oyuncusuna gerek yok. orta saha elzem. bu takıma 2 senedir okkalı bir orta saha lazım. yarın bir gün oshimen'in arkasında berkan'ı görürseniz șașırmayın.
  • 886
    victor osimhen'i kiraladılar; sakin, sağduyulu ve rasyonel hareket edenler başta olmak üzere taraftarın 99%'unu susturdular. havaya soktular. neymiş, galatasaray'ın kadrosu 100 milyon euro değerlenmiş. osimhen'i bonservisi ile aldık da benim mi haberim yok? hem ne oluyor kadro değeri fenerbahçe'yi geçince, neyin sidik yarışı bu? zaten halihazırda kadro değerimiz elendiğimiz young boys'un en az 5 katı değil miydi, ne değişti? bu takımın sol stoperi 8 aydır dökülüyor, bu artık form düşüklüğü aşamasını çoktan geçti. abdülkerim bardakcı bu takımda ben en çok güvendiğim türk futbolcuydu ama sekiz aydır süren form düşüklüğü mü olur? nerede bu takımın sol stoperi? yok. ligde yarışacağımız her takımın orta sahasında fizikli, sert, orta yuvarlağı karartabilen en az bir tane oyuncu var. bazılarında iki tane var. bizde bu sayı 0. kerem demirbay mı yoksa berkan kutlu mu karartacak orta sahayı? nerede orta saha transferi? yok. oğuz aydın transferi gündemde iken "8 tane kanat oyuncusu var, ne gerek var?" deniliyordu, kaç tane kanat oyuncumuz kaldı eylül ayı itibari ile? içlerinde barış dışında performansı güvenilir olan var mı? yok. peki nerede kanat transferi? o da yok. yönetim ne stoper alacak ne orta saha alacak ne kanat alacak. iki gece önce ibrahim hatipoğlu'nun havalimanında dediği gibi, "osimhen geldi ya, daha ne istiyorsunuz?". göreceğiz bir ay içerisinde camia olarak ne isteyip ne istemediğimizi. allah akıl fikir versin camiaya.
  • 890
    sergio oliveira'nın muhtemelen oly'ye gerçekleşecek olan transferi ile, en az bir orta saha transferi daha yapacağımız düşündüğüm transfer sezonu. en kötü ihtimal bir stoper alınıp, kaan ayhan orta saha'ya kaydırılacak. bu da iyi bir gelişme. ziyech kalacak gibi görünüyor, ki çok iyi bir teklif gelmedikçe kalsın zaten. zaha ve kerem'in ayrılması ile kanat sayımız birden 3e düştü.
  • 891
    galatasaray için malesef çok kötü geçmiş transfer dönemidir. osimhen gerçekten spektaküler bir oyuncu ama bizim asıl ihtiyaçlarımız çok kötü oyuncularla ve çok ama çok yüksek bonservisler verilmesine rağmen kapatılamadı. tek umudum olan oyuncu elias jelert, o’nun da bizim istediğimiz seviyeye gelebilmesi için en az 1 seneye ihtiyacı var. hem yönetimin hem de okan buruk’un bu rezaletlerin karşılığında istifa etmesi gerekiyor. zira koskoca 2,5 aylık transfer dönemini bu kadar boş geçirip üstüne young boys’a elenmek kabul edilebilir değil, olmamalı. young boys ya, düşündükçe kafayı yiyeceğim. adamlar sadece atletizmle içimizden geçtiler ve biz orta sahaya en az 2 adam almamız lazımken adam almadık. kimse bana sara demesin zira o’nun orta sahalıkla alakası yok.
  • 894
    elimizdeki en iyi iki kanat gitti, çöp de olsa oliviera gitti, en güçlü olduğumuz bölgeye transfer geldi. kesinlikle oyuncu lazım olan orta saha ve stopere kimse gelmedi. bu geceye kadar yeni biri gelecek gibi de durmuyor. okan hoca en sevdiği taktik olan 442'yi bile oynatamıyorkrn 352'ye dönüp verim alabileceğini de düşünmüyorum. oshimen bombası dışında son günü sıkıntılı kapatıyor gibi, mucize olmazsa.
  • 895
    avrupa kupaları için transferin son gününe geldik ve transfer dönemi öncesi yaptığımız kadro planlaması ile geldiğimiz nokta arasındaki uçurum ile ilgili söylenecek çok şey var ama yok.

    3'lü mü oynarız 4'lü ye mi döneriz orta sahaya 6 kişi mi dizeriz yoksa sahaya 12 kişi mi çıkarız bilemiyorum. an itibariyle okan buruk'un da bu konuda bir fikri yok -ki bu gayet normal- avrupa özelinden kimin kadroya yazılıp yazılmayacağı belli değil.

    bildiğim tek şey yıl olmuş 2024 ama biz hala kadro planlaması konusunda bir arpa boyu yol bile gidememişiz. osimhen fırsat transferidir lafım yok, hatta emeği geçenleri tebrik ederim lakin esas eksiklerimiz sıkıntılarımız giderilmemişken "ben osimhen'i aldım" demenin çok bir esprisi yok. 1-2 hafta güler eğleniriz sonrasında orta saha zafiyetinden koca sezonu çöpe atar birde üstüne borca girmiş oluruz.

    bu takım avrupa'da başarılı olmak zorunda, hiçbir galatasaraylının ligdeki şampiyonlukla tatmin olacağı kanaatinde değilim, olan varsa da galatasaraylılığını sorgulamasını tavsiye ederim.

    okan buruk ne yapıp edip takımın eksikliklerini avrupa özelinde tamamlatmak zorunda. avrupa'da başarı gelmezse hem takıma hem kendine yazık olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın