• 622
    galatasaray'ın şu ana kadar sadece 1 oyuncu transfer ettiği dönemdir. peki rakiplerimiz ne yapmış?

    trabzonspor 7, fenerbahçe 6, beşiktaş ise 5 transfer yapmış. bu sayı daha da artabilir çünkü trabzonspor ve fener'in kesinleşmeyen ama transferinin an meselesi olduğu bazı oyuncular var.

    ama şampiyon takımız, 2 transfer yeter, şu, bu tarzı şeylerle sakın gelmeyin.

    10 gün sonra süper kupa maçı* oynayacağız, 18 gün sonra lig maçları başlıyor, 1 ay sonra şampiyonlar ligi elemesine çıkacağız. e hani nerede sağ bek? nerede 8 numara? nerede sol bek alternatifi? nerede mertens'in yedeği? gerçekten artık çıldırma noktasına geldim ya. hani hiç hesapta olmayan bir oyuncumuz gitse ve bu eksiklikleri yaşasak anlarım ama yıllardır 8 numara eksikliği yaşıyoruz ve aylardır as sağ bekimiz yok. okan hoca'ya sözler veriliyor, medyaya isimler salınıyor, televizyona çıkılıp 2. kampa kadar her şeyi halledeceğiz deniyor ama elde var sıfır!
    hayır bide şu "2 oyuncu yeter" söyleyenlere ayar oluyorum. kadro derinliğinin fazla olduğu takımların uzun maratonda daha rahat ettiklerini bile bile nasıl söyleyebiliyorsunuz bunları? bakın geçen sene berkan sol bek oynadı. barış, kaan gibi oyuncularımız sağ bek de mücadele etti. aynı şekilde kaan'ı ön liberoda denedik. abdülkerim'i sol beke attık, kerem aktürkoğlu'nu 10 numaraya çektik vs.
    yahu böyle fanteziler yapmak yerine niye bol alternatifli bir kadro kurmuyoruz ki? barış gibi bir oyuncuyu aylarca sağ, sol bek de heba ettik ya. adamın oynamadığı mevki kalmamıştı. hal böyleyken bunların alternatifi olmasın mı?
    bizim şu anda net 2 gerekli transferleri yapıp, sonrasında da diğer mevkilerin alternatiflerini almamız gerekiyordu ama biz ne yaptık? hiçbir şey!
    o yüzden bu dursun aydın özbek yönetimine ne söylense azdır o derece berbat yönetim sergiliyorlar. medyayı almışlar arkalarına, taraftarları yönlendiriyorlar ve arka planda da hiçbir şey yapmadan şampiyonluk kutlaması adı altında günlerini gün ediyorlar.

    neyse, sözün kısası takımımız için berbat geçen bir sezondur. birkaç gün içinde net oyuncular alınmadığı takdirde kendi bacağımıza kendimiz sıkarız. okan hoca'ya güvenimiz elbette tamdır ama işte bu transfer döneminde görüyoruz ki, yönetim net olarak okan hoca'nın bacağına sıkmaya çalışıyor.
  • 628
    real madrid'in son 3 sezonda yaptığı transfer sayısı 9. chelsea'nin son 3 sezonda yaptığı transfer sayısı 37.

    chelsea, real'in 4-5 katı fazla harcama yaptı. transferle başarılı olunsaydı chelsea, psg gibi takımlar başarılı olurdu. oturmuş kadronun üzerine geçen sene onlarca oyuncu alındı. kaç tanesi dişe değer katkı sağladı? neredeyse hiçbirisi. yine 2 sene önceki oyuncularla şampiyon olduk. beşiktaş'ın, fener'in yaptığı transferlerden bize ne? niye iyi giden bir şeyi bozalım?
  • 629
    2 adet yuklu maas vercegimiz surece dogru emin adimlar ile ilerliyoruz. bu yanginin sonu o olacak.. oyuncular geldiginde taraftar da homurdanmaya baslayinca sosyal medya- you tube ta analizciler en incesinden gorecekler ve bize bunlari yutturacaklar. plansizlik us seviyede ikna ve gorusme kabiliyetimizi kaybetmis gibiyiz. her kapi galatasaray'a kapanmaz. vizyon ve plani aktaraip ikna edemiyorsak demekki hataliyiz.

    cenk ergun haricinde* bu is ile ilgilenen her yonetici kendi isinde boyle bir plansizliga musade etmez. hatta ofislerinde is yerlerinde mottolari vardir.

    planladigin isi yap, yaptigin isi planla...
  • 630
    elbette fenerden, trabzonspor'dan bize ne ama geçen sezon bir tarafına teneke bağlayarak gönderdiğimiz leo dubois kadroda ki tek orjinal sağbek. solbekte köhn'ün yedeği yok. barış alper, kaan ayhan, berkan gibi isimler geçen yıl zorunluluktan beklerde görev yapmışlardı ancak sparta prag maçlarında gördük ki avrupa kupalarında devşirme oyuncularla ilerleyemiyorsun. hiçbir g.saray taraftarı 10 transfer yapılsın, takım yeniden kurulsun falan istemiyor. niceliksel olarak eksik olduğumuz bölgelere acil transfer isteniyor ki son derece haklılar. yönetim hepi, topu 2-3 transfer yapacaktı ama onu da becerebilecek bir görüntüde gözükmüyorlar.
  • 631
    "acele etmek istemiyoruz", "baskıyla panik transferi yapmayacağız", "mevcut kadromuz zaten yeterli", "en iyisi için çalışıyoruz" gibi zırvalarla perdelemeye, iş bilmezliğimizi kapamaya çalıştığımız dönem. senin 1 yıldır üzerinde palton, altında botun yok, kış yaklaşmış ve diyorsun ki "acele etmek istemiyorum". bu ne kadar saçmaysa, yönetimin karşılanması elzem, belli olan ihtiyaçları somut eylemler gerçekleştirmek yerine bahanelerle örtmeye çalışması da bir o kadar absürt.
  • 632
    bu kadronun bu transfer döneminde amasız, fakatsız en az 3 duruma göre 4 transfere ihtiyacı var.

    sağ bek, sol bek yedeği, 6-8 numara, 9,5 numara.

    eğer yusuf demir tatmin ederse bence 9,5 numara oynayabilecek yeteneğe sahip. yeter ki en az 30 maça çıkabilsin. burada 4 milyona peque fernandez opsiyonunu kullansaydık çok rahatlardık ama anlaşılan bizimkilerin pek umurunda olmamış. fakat bu bölge için skorer genç 10 numara seçeneği çok. vladyslav vanat , niko jankovic,rokas pukstas gibi seçenekler var.

    sağ bek malum çok konuşuldu bu konuda artık yorum yapmaya gerek yok.

    sol bek için de köhn'e teklif var ise patrick dorgu ile yusuf özdemir alınsa şahane olur. yusuf iki sezondur gayet iyi bir bek performansı sergiliyor. savunması kuvvetli olmasa da çok çabuk ve hücumcu bir bek oyuncusu.

    6-8 numara için de çok konuşuldu ama halen daha benim tercihim boca'dan ezequiel fernandez olur.
  • 633
    sanirim taraftarlik hayatim boyunca en kotu gecirilen donem. ama bunun nedeni bu donemin sessizligi degil.

    bu takimin 8 numara ihtiyaci 1.5 senedir, sag bek ihtiyaci 9 aydir belli (boey ilk transfer haberi ciktigi zaman girisimlerin baslamasi gerekiyordu). anlasilan bu surede hicbir sey yapilmamis.

    ote yandan, yagli surat baskanin bonservis odemek istemedigi de cok acik. ya paralari faize falan yatirdi ya da daha onemli (!) odemeler icin kisa vadeli cash paramiz yok. 30 milyon vs. demeyin, yok para.

    bu yuzden ya bonservissiz birine gidecekler, ya kiralayacaklar, ya da sacma sapan teklifleriyle uyutabilecekleri kendilerinden de keriz bir takim bulurlarsa.

    bu yuzden agustos ortasina kadar transfer falan beklemek anlamisz.
  • 636
    sağ bek ve orta sahamız olmadığı için artık hepimiz iki transfer yeter aslında diyoruz. ama transfer dediğimiz şey sadece olmayan bölgeleri doldurmak için yapılmıyor. gelişmesi gereken bölgeleri de daha iyisiyle değiştirmemiz gerekiyor. yani satıp daha iyisini almak lazım. mesela köhn satılıp daha iyi bir sol bek bulunabilir. ya da mertens'in yerine daha iyi bir on numara alınabilir. mertens'i hamle oyuncusu olarak kullanabiliriz.
    dursun bizi o kadar umutsuz bıraktı ki sağ bek alsa orta sahada kaan'la idare ederiz kıvamına geldik. bu bile dursun'un istifa etmesi için yeterli sebep.
  • 637
    üst düzey bir sağ bek, sol bek yedeği ve üst düzey bir ortasaha oyuncusu alınmadığı takdirde bizim için tam bir fiyasko olacak bu dönem.

    trabzonspor ve beşiktaş kadrolarını iki gömlek yukarı taşıdı; süperlig'e yeni çıkan eyüpspor ve göztepe'nin çok zorlayıcı kadroları var; fb, tarihinin en pahalı harcamalarını yapıyor; anlayacağınız çok zorlu bir sezon var önümüzde, ancak tüm bunlar yaşanırken biz çok bariz eksiklerimizi bile bir türlü gideremiyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın