• 79
    okan hocanın söylediğine göre takımda 8 yabancı kalıp biri sağ bek olmak üzere toplam 4 tane yabancı transferi yapacağımız olan dönem. takımda kalacaklar; ıcardi, mertens, muslera, köhn, torreira, ziyech, davinson, ? (tete, zaha, dubois)... bana kalırsa dubois'in takımda kalması sağlanacak ama 7 yabancı da kalabilir. ama planlamayi 8'e göre yapacağız.
    12 yabancı kriteri değişmez ise bu şekilde bir dönem geçireceğiz. u20 yabancı transferine serbestlik veya ek kontenjan gelse yatırımlik oyuncular alabilirdik ama neyse...
    kalan 3 oyuncudan biri 6-8 ortasaha biri mertens'in durumuna göre 10 numara ve yedek forvet olarak gözüküyor. bana kalırsa oluru da varsa ilkay, orkun (kiralık+opsiyon), emirhan, oğuz, yusuf yazici, erencan'i alarak emin'i de geri döndürerek yerli rotasyonu ortasaha ve hücum öncelikli olarak doldurum. yedek forvet erencan olur hatta yanında barış alper (icardi olmadığı zamanlarda oraya kayar) olacak şekilde kurarım ve yabancı hakkını ya gideceklere göre ya geride ya da bir yabancı sol bekte daha kullanırım. köhn tüm sezonu götüremez ve oynayacak yerli sol bek alternatifi yok maalesef. almanya'daki sol bek berkay yilmaz alınsın ama istenilen seviyede mi bilmiyorum. o yüzden aklıma vanderlan geliyor. piyasa değeri 4 milyon ve bir şekilde yakinda avrupa yapacak. cüzi miktara oluyorsa çözmemiz lazım. mertens kalırsa rafa silva yerine de ilkay, yusuf, kdb (adami zorla box to box yaptik 10 numara rahatca oynar) oynayabilir. o bir kişilik kontenjana da nelsson yerine stoper alınabilir veya kendini geliştirdi ise ross takımda kalabilir. stoperler de kaan ayhan, abdulkerim, davinson, emin ve ross olurlar.
    +12 yabancı kontenjanı demek illa tüm yabancılar aynı anda sahada olacak anlamına gelmiyor. en basit şekilde abdulkerim, barış alper formayı vermeyecek oyuncular kolay kolay. yerli kadroyu güçlendirmek gerek ki kulübeye baktigimiz zaman içimiz kararmasın. ayrıca milli takimin kaliteli ayaklarını da almak bize özellikle ligde rakipsiz yapar. ayrıca türk milli takımı formasını giymeye ikna edilirse ve 10-15'e şartlı şekilde kademeli artan teklifi kabul ederlerse hoffenheim'den umut tohumcu da ortasaha rotasyonuna eklenir. potansiyeli yüksek ve hali hazırda 18 bundesliga maçı var. bu şekilde yerli oyuncuların en iyi olduğu mevki olan ortasahayi en kaliteli yerliler ile doldurup diğer alternatifi az bölgeleri güçlendiririz. bu şekilde bir planlama hem cebimizde paramızın kalmasını sağlar çünkü dönem ortasında yabancı sınırına şartlı ek kontenjan gelece gibi hissediyorum o yüzden de paranın çıkan fırsatlara harcanmak için kalması daha iyi olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın