• 1
    2021/2022 sezonu bein sports'un mevcut ihaledeki son sezonu ve önümüzdeki sezondan itibaren yeni yayıncı için ihale yapılacaktır.

    ntvspor 18.05.2021 tarihli haberinde konuyla ilgili şöyle bir haber yer almaktadır.

    --- alıntı ---

    süper lig ve yayıncı kuruluş beın medya grup'un yayın sözleşmesi gelecek sezon sona eriyor. kulüpler birliği ve türkiye futbol federasyonu, lig için yayıncı adaylarıyla görüşmelere başladı.

    akşam gazetesinden orçun özateş'in haberine göre şu ana kadar turkcell ve türk telekom'la görüşme gerçekleştiren komisyon üyeleri netflix, saadettin saran ve d smart'a randevu verdi.

    süper lig için yurt dışında türklerin yoğun olduğu ve türki cumhuriyetler için özel paket hazırlanacak.

    lig için bir yıl anlaşması kalan beın medya grup adaylık için henüz kararını vermedi.

    katar menşeili beın medya, 2016 yılıda süper lig için 500 milyon dolar verdiği yayın ihalesini kazanmıştı.

    --- alıntı ---

    önümüzdeki aylarda bu ihale yapılacak ve sezon bitmeden netleşecektir.

    sevgili yazarlarımızın tercihi ödenecek miktardan bağımsız şekilde hangi yayıncı olur şu anketten görebiliriz;
    https://anketinho.com/3474
  • 7
    mümkünse herhangi bir online platformun katılmasını, hele hele almasını asla istemeyeceğim ihaledir. internet altyapımız abd'ninki gibi olur, o zaman bir şey demem ama üçüncü dünya ülkesi olduğumuz yaşam standartlarımız kadar internet altyapımızla da yüzümüze vuruyor. henüz böyle bir yayını kaldıracak altyapımız maalesef yok, bunun en canlı örneğini de exxen'de görüyoruz zaten.
  • 9
    türkiye’deki siyasi baskıdan etkilenmeyecek, fenerbahçe ve bjk gibi kulüplerin baskısını takmayacak bir grup tarafından alınmasını isterim.

    tv yayın hakkı, internet yayın hakkı, tv yurt dışı, tv avrupa ve tv asya ve diğer kıtalar yayın haklarının ayrı ayrı ihale edilmesi gerektiğini düşünüyorum. yurt dışına internet yayın hakkı verilmemeli. verimesine tv yayıncıları da zaten izin vermez.

    bugünkü yayıncıya yapıldığı gibi teminat bedeli de asla iade edilmemeli. beş yıllık değil üç yıllık ihale yapılmalı ve yayın ekipmanları tff tarafından kiralanmalı. böylece yayın ekipmanlarına yatırım yaptım üç yıl yetmez itirazlarının önüne geçilir. uzun süreli ihalelerden doğan çekişmeler, indirim talepleri vs.nin de önüne geçilir. ödemeler iki aydan fazla aksar ya da gecikirse teminat devreye sokulmalı ve yeniden ihale yapılmalı.
  • 18
    saran grupla yaşadığı sıkıntılar sonrası ingiltere premier league'i doğrudan alan bein sports'un çarpışmadan çekileceğine inanmadığım ihale. eğer türkiye pazarında devam etmek isterlerse, ki öyle duruyor, muhtemelen ligi de alırlar. bein türkiye'nin bağlı olduğu ana yapının yerli adaylara oranla döviz kazancı bile almak isterse diğerlerini dağıtmasına yeter. mesele nasıl bir strateji izleyecekleri türkiye ile alakalı. belki de küçülmeye gidip eğlence paketi + premier league gibi paketlerle devam etmek isterler; ama pek mantıklı gelmiyor.

    tabi 2-3 senedir ''indirim indirim'' diyip durmaları da bir köşede duruyor. hepsinden yüksek fiyat verip iki ay sonra kırpmaya başlar mı yine? burası türkiye her şey mümkün.*
  • 20
    bein sports'un katılmak zorunda olduğu ihale. halihazırda satılmış kutular var ve bu insanlar hizmet devamı bekliyor, ihaleyi alamazlarsa dsmart2 olurlar. allahtan premier ligi aldılar.
    saran premier ligin rövanşını almak istiyor. açıkçası platformu açık ara en kaliteli arkadaşlar bunlar. s sport plus, buram buram kaliteli iş. rahat ederiz. dekoderi olmadığı için yayılımı sınırlı kalır. dsmart gibi bir kutulu arkadaşla ortaklık olabilir.
    acun joker, ne yapıp ne yapacağı belli olmaz, adaylardan biriyle ortaklığa girmesi en muhtemel kişi. sadece özetleri ve maç önü arkası programlarıyla ana yayıncıdan az harcayıp daha çok fayda sağlayabilir kendine. sarandaki dekoder sıkıntısı bu arkadaşta da var.
    turk telekom, turkcell gibi şirketlere çok ihtimal vermiyorum, en şaşaalı zamanlarında bile alamadılar. yeşillik niyetine masada olacaklardır.

    cipsimi kolamı aldım bekliyorum.
  • 21
    saran medya'nın akmasını beklemediğim yayın ihalesi. turkiye'den doğrudan devlet destekli hicbir yayıncı için bu çukurun içine girmek mantıklı değil. siyasetin her şeye mudahele ettiği, takımların gerekli fiksturden yayın saatinden ağladığı, hatta siyaseti devreye sokarak istediklerini yaptırmaya çalıştığı bir ortamda bir türk yayın şirketi bu isi kotaramaz. saran medya buraya teslim olursa premier lig seviyesinde yaptığı yayınlarla edindiği prestiji de zedeler. bir de radyosunun bünyesinde ağır beşiktaş fener fanatikleri olduğunu düşünürsen. mevcut kaliteli yorumcular sadece premier lig yorumlamaya devam ederler. biz yine fenerli ve beşiktaşlı yorumcuları izlemeye devam ederiz. ıhale ve yayin şartları ile teminat konusu en önemli şey. gerekirse yayın bedelinden bir miktar feragat edilip yayın kalitesi yukarı taşınmalı. bu bile yurt dışına oyuncu ihracı için önemli bir nokta. örneğin kulüpler kendi oyuncularından bazı güzel hareket videolarını paylaşabilmeli.
  • 22
    bein sports'un yani digiturk'un katılıp alacağı ihale.

    ancak benim tahminim, sezon sonu katarlılar, digiturk'u acun veya benzeri hükümete yakın birine satıyor olacaktır. bu satınalmanın finansmanı da bir devlet bankamızdan olacaktır büyük ihtimal ile.

    yeni alan kişiler de ihaleyi alacaklardır.. satın alma yapmadan dijital platform ile bu iş yürümez.. o altyapıya ihtiyaçları var.

    edit : ekleme
  • 24
    ihale 2022-2023 sezonunun başlamasından önce yapılacak ve 2022-2023 sezonundan başlamak izere üç ya da beş yıllık olacak. kukla başkan n. özdemir böyle açıklama yapmıştı.

    benim değinmek istediğim konu, bu ihaleye galatasaray’ın katılmak zorunda olup olmadığı. bu konuda iki görüş var. birincisi bu ihaleye tüm takımların katılmak zorunda olduğu, katılmayan takımın ligde mücadele edemeyeceği, diğer görüş ise benim de katıldığım, katılmak zorunda olmadığı ve ligde mücadele etmesinin engellenemeyeceği görüşü.

    birinci görüş sahipleri, liglerin naklen yayın ihale görev ve yetkisinin bir genelge ile tff’ye verildiği, bu genelgeye uymayı taahhüt etmeyen kulüplerin tescilinin yapılmayacağı dolayısıyla da ligde mücadele edilemeyeceği kanaatindeler.

    ben ise bunun tam aksini savunuyorum. şöyleki;

    naklen tayın yetkisini tff’ye veren genelge, anayasamızda ve borçlar kanunuda düzenlenen sözleşme serbestisi ilkesine açıkça aykırıdır. çünkü anayasamızın 28. maddesi gerçek ve tüzel kişilerin diledikleri şartlarda üçüncü kişilerle sözleşme yapabileceğini garanti altına alıyor. aynı garanti borçlar kanununu 46. maddesinde de yer alıyor.

    galatasaray özel hukuk tüzel kişisidir. gerek galatasaray spor kulübü derneği gerekse galatasaray futbol a.ş. dernekler kanunu ve ticaret kanunu nezdinde özel hukuk tüzel kişileridir ve dilediği şartlarda üçüncü kişilerle sözleşme yapma hakkına sahiptir. bu hakkın, yasaların açık hükmüne rağmen bir özerk kuruluş olan tff’ye devri yok hükmündedir. yani ilgili genelge hükmü eski deyimle mutlak butlanla batıldır ve yok hükmündedir. bunun gerçek bir kişinin sözleşme hakkının bir başka kişiye devredilmesinden hiçbir farkı yoktur. bu tam bir hukuk garabetidir. tüm avrupa’da bu yetki kulüpler birliğindedir çünkü aynı sözleşme serbestisi ilkesi orada da vardır.

    kulüpler bu yetkiyi ancak kendi özgür irade ve kararlarıyla tff’ye devredebilirler. eğer böyle bir devir varsa sorun ortadan kalkar. nitekim bazı avrupa ülkelerinde bu yetki ülke federasyonlarına devredilmiş, bazılarında federasyonla ortak kullanılmakta bazılarında ise tamamen kulüpler birliği tarafından kullanılmaktadır.

    ülkemizde kulüplerin özgür iradeleriyle devir kararları yoktur. dolayısıyla tff’nin yaptığı ihale aslında geçersizdir. ancak üçüncü dünya ülkesi olmamız ve hukukun maalesef zırva olarak kabul edilmesi nedeniyle böyle garabetler yaşıyoruz.

    kısacası, galatasaray yok hükmünde olan genelgenin iptali için dava açabilir ya da yayın ihalesine katılmayacağını ve tff’ye yetki vermeyeceğini bildirmek suretiyle ihalenin dışında kalabilir ve kendi maçlarını bağımsız olarak ihale edebilir.

    böyle bir durumda, yayından halen kazandığı paranın en az üç mislini kazanabilir. en azından galatasaray maçlarının olmadığı bir süper lig ihalesi 100 m dolar bile etmeyeceğinden hiçbir kuruluş ihaleye girmez giremez.

    başkan burak elmas bu tehdidi açıkça yapmıştı tff’ye. şimdi bu sözünün arkasında durmasını ve ihaleye katılmayacağını tff’ye şimdiden bildirmesini bekliyorum. hatta hiç beklemeksizin genelgenin iptali için dava açmasını tavsiye ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın