• 1
    3 haziran 2022 cuma sabaha karşı oynan maçla başlayan ve golden state warriors ile boston celtics takımlarını karşı karşıya getiren basketbolun top noktası.

    seri 7 maç üzerinden oynanacak ve 4 maçı kazanan şampiyon olacak.

    serinin ilk maçı bu sabaha karşı golden state warriors ev sahipliğinde oynandı ve boston celtics çok uzun süre geride götürdüğü maçı son çeyrekteki performansıyla 108-120'lik kazandı, seride de 1-0 öne geçti. maçın yıldızı 8'de 6 üçlükle toplam 26 sayı atan al horford oldu. jayson tatum 12, jaylen brown 24, marcus smart 18, derrick white 21 sayıyla maçın boston adına kazanılmasında rol oynayan diğer isimler oldu.

    warriors'da stephen curry 34 sayıyla hem takımının hem de maçın en skoreri olurken, andrew wiggins 20, klay thompson 15 sayıyla oynadı. kevon looney ve jordan poole ikilisinin zayıf performansı maçın kaybedilmesindeki etkenlerden biriydi.

    maç aslında dengede başladı diyebiliriz. ilk yarı boyunca maçı kontrol eden taraf golden state warriors'du. buna rağmen 2.periyotun son 3-4 dakikasında boston'un etkili oyunu vardı, bu sayede de tüm ilk yarı boyunca 5-6 sayı bandında ilerleyen farkı kapatıp devreyi de önde bitirdiler. 3. çeyrekte tam bir golden state warriors fırtınası vardı sahada. çeyreğin ilk 8 dakikasında boston'ı sadece 8 sayıda tuttular ve maç iyice kopma noktasında gidiyordu ki boston yine çeyreğin son 3-4 dakikasını iyi oynadı ve 4 dakikada 16 sayı bularak son çeyreğe az da olsa umutlarını taşımayı başardılar zira son çeyreğe girilirken skor 92-80 golden state lehineydi. warriors gibi rahat sayı bulabilen bir takım için 12 sayılık bir fark bir çeyrek için yeterli görünüyordu ama 4.çeyrekte gerçek bir boston şov vardı sahada. çeyreğe jaylen brown'un harika performansıyla başladılar. 3 dakikada jaylen brown'dan 5 sayı 2 asistle 9-0'lık bir seri geldi ve fark bir anda erimiş oldu. sonrasında karşılıklı basketler derken al horford'dan gelen üst üste 2 üçlükle maçta tekrar öne geçen boston bir daha da arkasına bakmadı ve maçı kazandı.

    serinin 2.maçı 6 haziran 2022 pazartesi sabaha karşı 03:00'da yine golden state ev sahipliğinde oynanacak.
  • 2
    5.maçı 104-94 kazanan golden state warriors seride 3-2 öne geçti. maçın yıldızı golden state warriors adına 26 sayı atan andrew wiggins'di. stephen curry çok uzun süre sonra bir maçı üçlük isabeti bulamadan bitirdi. boston curry'nin 9'da 0 üçlükle oynadığı bir maçı kaybetti.

    biraz da sözde süperstar jayson tatum'a değinelim. bu ara çok kuruldum bu arkadaşa. dördüncü maçtaki rezaletten sonra bu maça iyi başlamıştı aslında. ilk yarıda boston farklı geride olması rağmen 12'de 9 isabetle maçın ve takımının en skoreriydi. sonra 3.çeyrekte boston takım halinde çok iyi oynamaya başlarken tatum gittikçe düşmeye başladı. bir anlamda maç kafa kafaya geldikçe tatum'un da eli titremeye başladı. ne demiştik? 12'de 9'la başladı. nasıl bitirdi? 8'de 1 ile. bu 8 şutun 4'ü potaya bile değmedi. bildiğin 4 tane airball attı adam. 4 çeyrek başlarken skor 75-74'dü ve sadece bu periyotta 3 tane airball attı tatum. 6.maçta artık çıkarıp masaya vurmazsa finallerdeki bu mental zayıflığı çok konuşulur. 40+ bir maç şart oldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın