• 444
    yine bizim bugün güzel paralar kazanmamızı sağlayan, gelecek adına hareket etmemize olanak tanıyan transferleri göz ardı edip, yüksek kontratlı oyunculara yöneliyoruz.

    yani tamam takımda tecrübe eksikliği vardı fredrik midtsjö, lucas torreira, dries mertens gibi oyunculara yöneldik, iyi de yaptık. fakat umarım şu an kamuoyunda ismi dönen mauro icardi, memphis depay gibi oyuncularla ciddi ciddi ilgilenmiyoruzdur. galatasaray'ın altından kalkamayacağı gereksiz maliyette, akıl dışı transferler olur bunlar.

    takıma tecrübe kattığımıza göre, artık hedefleri olan genç, potansiyelli ve nispeten maliyeti uygun oyunculara mı yönelsek diyorum? bu çark başka türlü dönmez çünkü.
  • 445
    geçen sene 13. olmuşsun camia kaos üzerine kaos yaşamış. bir elektro şok gerekiyordu takıma. transferlerin ve projelerin baş sorumlusu erden timur'u ilk olarak alt yapı ile ilgilenecek iken tüm organizasyonu yönetme sorumluluğu verildi kendisine.

    4 sene şampiyon olmamak bizim için uzun bir süre ve tarihimize baktığımızda sadece 3 dönemde böyle bir şey yaşamışız 14 senelik malum süreç ve 1663-1969 arası 5 yıl, 1988-1993 arası 4 yıl .

    2000 yılından sonra 2002-2006, 2008-2012 dönemlerinde 4. yılda biz şampiyon olmuşuz.

    fenerin düştüğü duruma düşüp kaybedenler kulübüne girme durumu da var, adamlar tüm büyük takım özelliklerini kaybetti neredeyse.

    yönetimin bu seneye bu bakış açısıyla girdiğini düşünüyorum. alt yapı ve satılabilir oyuncu projeleri de muhakkak gerçekleşecektir.

    kulübün borcu 2.5 milyar tl diyelim euro kurunu 20 tl alsak 125 mio euro’luk bir mebla var. nelson gibi 5 adam olsa borç kalmıyor basit hesap ile. kur böle iken ve artması muhtemel iken oyuncu satışı bizim alışmamız gereken ve olağan bir süreç olmalı zaten.
  • 446
    ismail çipe, berk balaban, gökay güney, emre taşdemir, ömer bayram, luyindama, omar, taylan, berkan, cicaldau, sekidika gibi kalitesi düşük futbolculardan kurtularak kadro kalitesini yükselterek şampiyonluğun en ciddi adayı olmamız gerekiyor. az ama öz futbolcularla başarı gelir. geniş kadro tamamen zaman ve para kaybıdır. kadromuz en fazla 25 kişiden oluşmalı.
  • 447
    bizim gibi 4-2-3-1 oynayacak trabzonspor’un hücum üçlüsünde: sağ kanatta visca abdülkadir, ortada bakasetas bardhi, solda trezeguet yusuf üstüne iki kanatta da oynayabilecek kouassi bulunuyor.

    bizde ise yunus mertens kerem asıl üçlü; emre kılınç emre akbaba barış alper yedekleri gibi. emreler aslında iyi yedekler ama taraftar nezdinde malesef kredileri çok düşük. her şeyden önce nicel olarak da azız.

    tek kulvarda tek forvetli sistemde seferovic gomis ikilisine bir umut bozok takviyesi yeterli olacakken maliyetli forvet derdine bu kadar düşeceğimize; yunus mertens kerem kalitesinde joker bir hücum oyuncuna sahip olmak kadro mühendisliği açısından daha doğru olacağını düşünüyorum.

    ezcümle sürecin geri kalanında forvet değil bir hücum oyuncusuna daha ihtiyaç duyduğumuz dönem.
App Store'dan indirin Google Play'den alın