• 753
    muslera mariano serdar maicon nagatomo fernando ndiaye rodrigues onyekuru belhanda eren
    geçen sene ilk yarıdaki kadromuz genelde bu şekildeydi. önce stoper ikilisini değiştirdik devre arası, sonra rodrigues satıldı feghouli yerine monte edildi ve eren yerine diagne geldi.

    bu 4 değişiklikten sonra sene sonu orta göbek 2liyi yollayıp yerine 2 kiralık getirdik, onyekuru yerine de babel geldi, forvete de bugün itibariyle diagne yerine falcao geldi. kaleci ve 2 bek dışında geçen sene bugünlerdeki 11den değişmeyen oyuncu yok ve bu arada da 3 kupa aldık.

    2 beki de yakın tarihte değiştirmemiz kaçınılmaz olacak ve belki de 2 sene dolmadan 11 oyuncunun 10u değişecek. bu sirkülasyon kadro gençleştirilerek yapılsaydı uzun bir süre o kadroyla devam edebilirdik ama bonservisiyle gelenler 30 ve üzeri, kiralıklar da nzonzi dışında tek sene.

    maalesef bu değişim şekli sürdürülebilir gözükmüyor, ligde başarısızlık durumunda cl ve lig şampiyonluğu olmayacağı için ciddi bir gelir kaybi yaşanabilir ve elinde 30 yaş üstü bonservis alamayacağın çok adamın olduğu için bu döngü daha düşük bütçeli ve muhtemelen daha kalitesiz sürer.

    luyi-marcao şu an form durumları kötü olsa da para edebilecek potansiyeli yüksek transferler. falcao tarzı adamlar her zaman buyursun gelsin ama kadro kurarken de ileride gerekebilecek durumlarda paraya çevirebileceğimiz oyuncularımız da olmalı. 30 yaş üstü ve kiralıklarla takım kağıt üzeri değeri yüksek dursa da bize maddi anlamda en ufak katkı sağlamaz, başarı gelirlerimiz düştüğü zaman ve yaşı gelenler gittiğinde yerine benzer kalitede yeni birilerini bulmak epey zorlaşır.

    umarım planlamalarımızı takım birkaç sene birlikte oynayacakmış gibi düşünerek yapmaya başlarız,aksi takdirde günü kurtarmaya çalıştıkça geleceğimizi çok riske atıyoruz ve geri dönüşü zor bir yola doğru ilerliyoruz. örnek olarak 3 sene sonraya bakarsak bu takımdan o güne yaş itibariyle kalabilecek olanlar okan koçuk, şener, ahmet çalık, ömer bayram, emre taşdemir, luyindama, marcao, belki belhanda-feghouli ve altyapıdan çıkan kardeşlerimiz.
  • 755
    belki de galatasaray tarihinin en iyi transfer sezonlarından biri. ffp ve bazı lanet olası bariyerlere rağmen oynanan satrançta gerek ilk 11, gerekse kulübeye şahane transferler yapıldı. insan kulübeye bakınca çaresiz kalmıyor artık. ayrıca imparatorun eline falcao gibi bir silah verildi. halen transferler devam ediyor ve son gün sürprizlere gebe gibi. mustafa cengiz yönetimini tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.
  • 757
    herkes linnes'in yerine nagatomo gönderilsin demiş. açıkçası linnes nagatomo'nun yaptığı defansif katkıyı yapamaz. sol bekte oynadığı maçlarda o kulvardan gelen her atak korner ile sonuçlanıyor ligde bile. ayrıca linnes savunma futbolu yada denge futbolunun değil, orta sahaların hızlı geçilmeye başladığı dilimlerin oyuncusu. böyle bir riske gireceksek ben hem linnes hem nagatomo'yu gönderip sol beke mojica'nın alınması taraftarıyım.
  • 758
    kulübümüz falcao transferiyle birlikte dünya basınında da büyük yankı uyandırmış oldu. bunun bize sağlayacağı bir çok fayda olacaktır. üst düzey futbolcular beraberinde, dünya medyasını, reklamları, sponsorlukları ve bunlara bağlı olarak büyük paraları getirir. bu mantıkla transfer yaptığımızda şüphesiz tüm ilgi odaklarının dikkatini kulübümüz üzerine topluyoruz.

    uefa.com de resmi twitter hesabı bu örneklerden en sıcak olanı;

    https://twitter.com/.../1168263146320093184

    --- alıntı ---

    ... partytime #galatasaray !?

    @falcao istanbul.

    --- alıntı ---

    dünya kulüplerinin bir çoğu vizyonunu dünya yıldızlarını kilit medyaya doğru pazarlamanın doğru strateji olduğu kanaatindeler. falcao'ya bakıldığında kendi imajının arkasında duran bireysel sponsorları mevcut. şuan kulübümüzün bir oyuncusu. dünya basınının transfer sürecinde ve sonuçlanmasında yaptığı tüm haberler bize çok büyük katkı sağladı. doğru orantılı olacak ki bizimde yakın süreç de bu markalarla iletişime geçmemiz an meselesi olabilir. gerçekten doğru bir iş ve mantıklı bir vizyon. bu sürece katkı sağlayan tüm yöneticilerimizi tebrik ediyorum.
  • 760
    yedek kulübemizden sonra tribünümüzü de güçlendirmeye başladığımız transfer sezonu. her hafta tribüne gidecek 2 oyuncunun kim olacağını merak ediyorum. giden oyuncunun linnes olduğunu varsayarsak tribünümüz donk(ya da sakatlık ceza durumuna göre luyindama-marcao) + seri/lemina olacak gibi duruyor. yedek forvetimiz olmadığı için andone'nin hiç tribüne gideceğini düşünmüyorum.
    transfer döneminin diğer sorunu ise kiralık oyuncular oldu. tabii ki eldeki şartlar bizi kiralık oyuncuya götürüyor fakat şu an takımımızda ilk 11 ya da rotasyonda 5 kiralık oyuncu bulunuyor. (seri,lemina,emre mor,andone,nzonzi)
    her transfer sezonunun sonunda olduğu gibi yine takımın bir bölgesi "keşke transfer yapabilseydik" şeklinde kaldı. bu bölgemiz de bekler oldu. (son dakika sürprizi gelmezse)
  • 764
    hoca 30 ağustos 2019 kayserispor galatasaray maçı sonrası forvetin haricinde orta saha ve defansa takviyeler talep ediyorum tarzı açıklaması olmuştu.
    orta saha takviyesi mario lemina ile gerçekleşmiş oldu, defans için bahsettiği bölge bekler mi stoper mi bilemiyorum ama hala orada bir soru işareti var.
    son dakikalar hareketli geçecek gibi...

    stoper bölgesi rotasyonu;
    luyindama
    marcao
    ahmet çalık
    donk (?)

    3 kulvarı birden düşünürsek çokta iç açıcı değil...
  • 767
    işi gücü bıraktım sürekli sözlüğü ve sosyal medyayı takip ediyorum. vallahi tefe koyacaklar beni bu gidişle iş yerinde.

    son günü ile birlikte ortalığı yangına çeviren dönemdir. o geliyor bu gidiyor derken kafalar karıştı, yabancı sayımızı bile sayamaz hale geldim.

    günün sonunda çok ama çok olumlu bir şekilde son bulacak gibi duruyor. şahsen beni linnes'in gidişi ve sobolev'in gelmeyişi üzecektir. ancak bir transfer sezonunda her istediğimizin gerçekleşmesi imkansız.

    bu dönemin başarı ile bitmesini sağlayan herkese helal olsun.
  • 769
    iç saha maçlarımızda taraftara da sağlık kontrolü yapılmasını zorunlu kılan transfer dönemi.

    nöbetler, duyumlar, haberler, son dakikalar, ertelemeler, idari tedbir kararları, mahkeme, ffp, uefa, yabancı sınırı, yabancı kulüp başkanı, yabancı kulüp başkan yardımcısı, l'equipe, instagram takip/beğeni/yorum, orta doğu'ya gitti haberleri, ismi sızmadan ülkeye gelen futbolcular, oyuncu menajerlerinin twitter'dan açıklamaları ile daha da garip olaylar yaşamadan umarım mutlu şekilde sonlandırırız.
  • 771
    an itibariyle son olarak martin linnes'in kasımpaşa'ya gitmesiyle devam eden efsanevi gün.

    eğer ki diagne'de yaptığımız gibi martin linnes'in de kiralama ücretini şişirerek maaşının bir kısmını karşıladığımız şeklinde açıklama yaparsak ffp konusunda elimiz epey rahatlayacak.

    senaryo 1:
    mevcut kadro devam eder. ffp'de artı bakiyede olduğumuz paraları taylan antalyalı, mehmet özcan gibi geleceğe yatırım amaçlı isimlere kullanırız. nagatomo ve mariano as bek oyuncularımız olarak sezona devam ederiz.

    senaryo 2:
    nagatomo'ya bir talip bulup 2-3 milyon euro daha artı bakiye yazdırıp hızlıca bir sol bek transferi yaparız, ki bu tadından yenmez gerçekten. gelecek oyuncunun maliyetine göre bir önceki senaryodaki ihtimaller de gerçekleşebilir.
  • 773
    bilinenler dışında bu saatten sonra gelen olmaz diye düşündüğüm dönem. daha ne olsun. bir ihtimal coentrao ama bu saatten sonra yetişeceğini ve olacağını sanmıyorum. gerek yok zaten.

    son düzlükle beraber mükemmele yakın bitmiştir. emeği geçen herkese tebrikler.

    seneye diagne satılabilirse +13 gibi şu şartlarda iyi bir rakamla başlarız ve çok daha iyisi olur.
  • 774
    bitmesine 2 saat kalmış dönemdir. eyvah ya yetiştiremezsek falcao ve lemina'yı? ya yine fax çekilemezse?

    arkadaşlar bu yönetimin böyle bir fiyaskosunu gördünüz mü? transfer yapamayabilirsin. zaten ffp belası varken transfer yapmak kolay iş değil. ama adamlar son gün şapkadan 2 tane tavşan çıkarmışlar. daha da artık bu adamların üzerine gitmek için neden yer arıyorsunuz?
  • 775
    beşiktaş 2018-2019 sezonu yaz transfer döneminde 15 milyon 850 bin euro harcamıştır.

    aynı dönemde fenerbahçe 16 milyon 400 bin euro harcamış, buna sponsorluklar dahil değil.

    biz ise bu dönemi 8 milyon 100 bin euro harcayarak tamamlamışız. an itibarıyla 1,2 milyon euro da kardayız. taylan ve lemina kap bildirimi geldikten sonra bu rakamlar güncellenebilir.

    edit: lemina geldikten sonra harcadığımız para 9 milyon 100 bin euro oldu. karımız ise 200 bin euro oldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın