• 1
    polonya'da düzenlenen hentbol şampiyonası...
    4 grupta 16 ülkenin yarışacağı turnuvadır...
    organizasyon 15 ocak cuma gecesi başlayacak ve 31 ocak pazar gecesi sona erecek. açılış gününden itibaren, 17 gecede 40 civarında maç sportstv’den canlı yayınlanacak.

    a grubunda, son şampiyon fransa, ev sahibi polonya, makedonya ve sırbistan yer alıyor. son dönemin kupa koleksiyoncusu, 5 kez dünya şampiyonluğu, 3 kez avrupa şampiyonluğu kazanan, karabatic liderliğindeki fransa, bu yıl yine en güçlü şampiyonluk adaylarından biri konumunda. polonya, tarihinde 8. kez avrupa şampiyonasında yer alırken, şu ana kadar en önemli başarıları 2007 yılındaki dünya ikinciliği olarak göze çarpıyor. sırbistan 2012 yılında avrupa ikincisi olurken, makedonya da aynı yılın avrupa beşincisi olmuştu. a grubu maçlarınakrakow ev sahipliği yapacak.

    b grubunun kuşkusuz en dişli takımı olan hırvatistan, 2003 yılında dünya şampiyonu, 2008 ve 2010 yıllarında avrupa ikincisi olmuştu. hırvatların en büyük kozu,domagoj duvnjak olacak. aynı gruptaki izlanda, 9. kez yer alacağı turnuva öncesinde 2010 yılında avrupa üçüncüsü olmuştu. çok kişinin grup üçüncülüğü için çekişeceğini gördüğü norveç ve belarus, grubun belirleyicisi olacak. iki takımın da dünya ve avrupa şampiyonalarında yarı final göremediğini hatırlatalım. gruptaki maçlar katowice’de oynanacak.

    c grubunun liderlik için en ciddi iki ekibinden ispanya, tamamında yer aldığı avrupa şampiyonalarında, 1996, 1998 ve 2006’da finalde kaybetmişti. ispanyollar, 2005 ve 2013’te ise dünya şampiyonu olmuştu. en son 1999 yılında olmak üzere toplam 4 kez dünya şampiyonu olan isveç, sonuncusu 2002’de olmak üzere 4 kez de avrupa’nın en iyisi olmayı başarmıştı. toplam 3 kez dünya şampiyonu olan almanya, 12 yıl önce tarihindeki tek avrupa şampiyonluğunu elde etmişti. 2004 yılının avrupa şampiyonası finalisti slovenya ise, 3 yıl önce dünya şampiyonasında finali kaçırmış, devamında da dördüncü olmuştu. gruptaki maçlar wroclaw’da oynanacak.

    d grubunda mikkel hansen önderliğindeki danimarka, grubun en ciddi favorisi durumunda. vikingler, 3 kez dünya şampiyonası finali oynamış, 2008 ve 2012 yıllarında da avrupa şampiyonu olmuştu. avrupa şampiyonalarında yarı final oynayamayan macaristan, 1986 yılında dünya şampiyonasında kupayı son anda kaçırmıştı. grubun en dişli ekiplerinden rusya, tamamında yer aldığı turnuvalarda, 1996 yılında kupaya uzanmıştı. ruslar 1993 ve 1997 yıllarında da dünya şampiyonu olmuştu. grubun nispeten zayıf halkası karadağ, 2008 yılında avrupa 12.si olabilmişti. d grubu maçları gdansk’ta oynanacak.

    *(u: gerçi bende uğraşıp yazardım ama nasılsa ilgi görmediği için yormak istemedim kendimi)
App Store'dan indirin Google Play'den alın