• 127
    lutfen bu bolumde sacma oyunculara gereksiz paralar verip panik transferi yapmayalim. galatasaray'in gelecegini de yakmayin. mumkunse sezon sonu sözlesmesi bitecek iyi oyunclarla simdiden anlasalim ama bonservis vermeyelim, sezon sonu gelsin katilsin takima.
    bir de hala para ederken burak, umut, olcan, tarik, semih, sabri vs ne kadar gereksiz isim varsa satalim.
    2011-2012 yapilanmasi lazim bu takima.
  • 128
    geleceklerden çok bir an önce defolup gitmesi gerekenler var. sepette çürük elma olduğu müdettçe gelecek elmaları da bozarlar. öncelikle bazı virüsler gitmeli. gitmeli. gitmeli. defolup gitmeli. sezonu kaçıncı bitireceğimiz hiç önemli değil.

    durum bu: (bkz: galatasaray futbol takımı/#1866896)
    geç de olsa bu sene yapılması gereken de bu: (bkz: 2015-2016 transfer sezonu/#1679625)
  • 129
    3 milyon euronun üzerine çıkmadan aldığımız belli bir fizik kalitesi olan yada belli başlı yetenekleri olan hiçbir oyuncu elimizde patlamayacaktır. öyle bir transfer dönemi. hani baktık adam adam orta şeker ama 11 de sürekli oynatacak düzeyde değil. yazın daha iyisini alır onu da rotasyon oyuncun olarak kullanırsın. öylesine dar, öylesine kalitesiz bir kadromuz var işte.
  • 131
    rakiplerimizin oyun ve kadro kalitesi ortada, 2 sini birden yakalama şansımız hiçbir takviyeyle mümkün değil, şampiyonlar liginden de elenmişiz, seneye de katılamayacağız ve gelirden olacağız. açıkçası şu durumda bu devre arasını bay mı geçsek diye düşünmeye başladım, yapılacak hamleleri sezon sonunda yaparız, bu seneyi bu kazmalarla bitirelim, insan içine çıkamayacak duruma gelsinler iyice ve gözümüz daha görmesin hiçbirini. yapılacak ilk işimiz mevcut yönetimden kurtulmak olmalı.
  • 135
    puan farkının 11'e çıkmasından sonra rasyonel galatasaray taraftarının yine doğruları gördüğü ve söylemeye başladığı dönem. sene başında takviye lazımdı, şarttı ama bu saatten sonra kimi alırsan al saçma. gerek yok. alınacaksa da kiralık alınmalı. yasin, burak vb kimse teklif varsa satılmalı. tabi ki sneijder ve muslera hariç. teknik direktör bay çağdışı mustafa denizli kovulup yerine vizyonlu, bilgili, teknolojileri yakından takip eden modern bir teknik direktör getirilmeli. her şeyi o kurgulamalı. eğer olmuyorsa tranbzonspor'un getirmeye çalıştığı lucescu tekrar getirilebilir. yönetimin de sıçtığını kabul edip bayrağı hazır tekrar geri dönme sinyalleri veriyorken ünal aysal'a devretmesi gerekir. biliyorum tüm bu saydıklarımın aynı anda olması fazla ütopik ama n'yapalım, sağ olsunlar kafayı yedirdiler bize. bunların dışında yapılacak her hamle beyhude olur gibi geliyor.
  • 137
    şu saatten sonra şampiyonluğu kovalayan bir takım kurmak için transfer yaparsak kendimizi ateşe atmaktan başka bir şey yapmış olmayız. gelecek sezonun kadrosunu kurmaya şimdiden başlamamız lazım. oyuncu almaktan ziyade öncelikli amaçlımız satmak olmalı. ha hiç oyuncu almayalım demiyorum. acil mevkilere* ucuz maliyetli, genç oyuncular alırsak bir şey kaybetmeyiz. kanat oyuncusu da alınabilir.

    bakalım kurumuş dalları budayacağını söyleyen ama umut da vermeyen denizli nasıl hamleler yapacak.
  • 138
    gelecek sezonun kadrosu kurulmalıdır. gerekirse 1 oyuncu alalım ama aldığımız adam tartışmasız bir isim olsun.

    mesela sağ bek için (bkz: gregory van der wiel) 27 yaşında tartışmasız bir isim.

    forvet için: (bkz: eren derdiyok) 1. forvet oynayacak kapasitesi vardır. zaten bir takımın en az 2 forveti olur. iki forvetinden birisi bu adam gayet olabilir olmalıdır. yaşı 27' dir.

    ryan donk sevdasından yol yakınken dönülmelidir. 30 yaşında ne idüğü belirsiz adamı ne yapacağız amk.

    en önemlisi ise neşter vurulmalıdır.

    umut

    burak

    sabri

    tarık

    semih kaya

    koray günter

    eray işçan

    jem paul karacan

    ilk partta kesin olarak yollanması gereken oyuncular.

    selçuk

    chedjou

    emre ç

    bilal

    jose

    yasin

    olcan adın

    podolski

    ikinci parrta yollanabilitesi olan, bu sezon sonuna kadar takımda kalması ve şans verilmesi gereken adamlar. sezon sonu bunlara da elveda denmeli.

    sadece sattığımız oyunculardan gelecek parayla çok iyi bir takım kurabiliriz. yeter ki birileri bunu istesin.
  • 141
    sezon bitti artık 11 puan geriden gelip de şampiyon mampiyon olunmaz. ilk 2 dahi imkansız birbirimizi kandırmaya gerek yok zaten bu vaziyete kendimizi birbirimizi kandırarak geldik. takımdaki gereksiz futbolcuları gönderebildiğimiz kadar gönderelim sonra da gençlere şans verelim. ara transferde kimse kolay kolay sağlam futbolcu satmaz boş yere kadroyu şişirmenin manası yok. sinan gümüş, koray günter, jose, ontivero, carole, emre çolak filan takımdaki gençlere 2.yarı şans verelim madem sezon bitti belki bunlardan bir kaç tanesini kazanırız.
  • 142
    şu anda galatasaray futbol takımının hiç bir transfere ihtiyacı yok. lig 3.'lüğü için akhisar, başakşehir ve kasımpaşa ile mücadele eden takıma takviye gerekmez. olur da becerebilirsek carole gibi oyuncu bulmayı o zaman tamam derim ama donk transferi dahil yarışmacı takım kurmaya çalışma uzun vadede zararımıza olacak bunu defalarca yaşadık. bu sene yok sayılmalı, avrupa liginde gidebildiğimiz kadar gidelim yeter. başkanı dursun özbek, teknik direktörü hamza hamzaoğlu olan takım bu gibi sonuçlara katlanmayı da bilmeli. aksine gönderebildiğimiz kadar oyuncu göndermeliyiz, yaz için maaş bütçesi olsun, artık en azından 1 sezon sonrasını düşünelim yeter ya.
  • 144
    transfer yapmak umruda değil. sezon bitmiştir. önümüzdeki sezonu kurtarmak adına yapılacak tek şey temizliktir.

    selçuk

    burak

    umut

    sabri

    semih

    en azından bunlardan kurtulabilirsek bir başlangıç olur. ama nerde bizde o akıl. millet ayıp olmasın diye 6 ay sonra serbest kalacak donk için umut'u istiyo. adam da biliyor ki başka türlü kabul etmezler. ama bizde şeye sürülecek akıl olmadığı için "yok bilal emmi olur mu ya, ben sana 1.5 2 milyon euro veririm sen rahat ol" diyoruz. gel de bu takımdan bir şey bekle.

    son olarak nerdesin be nerde!

    (bkz: ünal aysal)
  • 146
    tarık, koray, jpk, emre ç. ve umut bulut ile ilk etapta, sonra da kesinlikle semih-burak-sabri 3lüsünden en az 2si ile yolları ayırmalıyız.

    en az 7 futbolcu ile yollar ayrıldıktan sonra;

    bruma kiradan çağırılabilir.
    donk takıma katıldı.
    sinan gümüş kesinlikle rotasyonda daha çok süre almalı.
    sağ bek ve santrafor alınmalı.

    kulübün imkanı varsa bu hareketlilikten sonra, imkan varsa ''kevin'' takıma geri dönmeli, dönemiyorsa en az 2 milyon yuroya satılmalı. onun gidişinden gelen parayla kanat oyuncusu da alınmalı.

    galatasaray'ın bu değişiklikleri yapması için sportif bir planı ve ekonomik gücü olmalı. ''bunlar malesef yok.''

    gönderilecek arkadaşların arasına ''rodriguez ve hamit'i yazmadım. o kadar çöp adam var kı sıra bunlara gelmedi.''

    yukarıda saydıklarım olması gerekenlerdi.

    peki olacak olan nedir?

    burak ve semih kesinlikle takımdan yollanmayacak. sabri ve umut ise yerlerine oyuncu alındıktan sonra bence gönderilecek.

    tarık, jpk, koray 3lüsünden koray kiralık jpk ise bonservisiyle yollanacak. tarık gönderilmez gibi geliyor.

    kevin defteri bence mustafa hoca için kapandı. 1 milyon yuro getirirse bu oyuncuyla yollar ayrılacak.

    hamit emre ç. ve rodriguez ise tam bir muallak. hamit zaten oynamıyor ve sene sonu sözleşmesi bitiyor. yeni kontrat yapılmayacağı için o takımda 6 ay daha kalır. emre ç.nin kiralanma olayı gerçekleşmez gibime geliyor. rodriguez'i kim alıp napsın?

    ya şunları yaklaşık 10 dakika içinde yazdım elim ayağım titriyor, gözlerim doluyor.

    biz taraftarın suçu günahı ne?
  • 147
    muslera, chedjou, hakan (belki), selçuk, podolski ve sneijder hariç beş ilk on bir oyuncusuna aciliyetle ihtiyacı olan takımdır.

    ama hepsinden önemlisi, kondisyona ihtiyacı vardır. chedjou hariç hiçbir oyuncunun kondisyonu yerinde değil. ne selçuk'un (ayrıca orta sahada yapayalnız mücadele ediyor, 60'ı bile bulmadan kesiliyor haliyle), ne wesley'nin, ne olcan'ın, ne tarık'ın... semih'i ve forvetimizi işgal eden şahısları söylemiyorum bile. hiçbirinin kondisyonu yeterli değil. yazın ne yapmış acaba bu takım, müthiş merak ediyorum bunu.
  • 148
    dillendirildiği gibi transfer yasağı gibi bir cezası alacaksak devre arasında değil 3-4 tane en az 6-7 tane futbolcu almamız şart. sadece donk değil sebastian rode veya o ayarda genç ve tecrübeli sayılabilecek bir orta saha daha alınması lazım. bir ceza gelecekse kiralama formülü işimize yaramaz takıma doğrudan katkı verecek oyuncuların transfer edilmesi lazım.

    scout ekibinin söylendiği gibi çok gelişmiş bir veritabanı varsa devre arasında hünerlerini göstermeleri gerekmektedir. forvet transferinde damiao'ya yönelecektir transfer'den sorumlu olan kimseler belki çoktan bu oyuncuyla anlaşılmış olabilir. bakkali'yi bir süredir takip etmiyorum form durumu, bonservisi ne durumdadır bilmiyorum ama iyi bir transfer olacağı düşüncesindeyim stil olarak gökdeniz karadeniz'e benzettiğim bir oyuncuydu. o olmuyorsa da alman ligi'nde mental özellikleri gelişmiş oyunculara yönelmek gerektiğini düşünüyorum. grosskreutz'un da ikna edilip takımda tutulması lazım. semih, koray, hakan baltay'la defansın yürümeyeceği belli, denayer'de kiralık olduğuna göre defansa acil transfer lazım. takımdan gönderilmesi gerekenleri saymaya gerek bile yok herkesin aşağı yukarı aynı fikirde olduğu oyuncular.
  • 150
    italyan bir gazeteci leicester'in gökhan inter'in schalke'ye gitmesi ihtimaline karşı selçuk inan'la ilgilendiğini yazmış. eğer bu ilgi doğruysa ve teklif gelirse 3 e 5 e bakmadan satılmalı. evet şuan takımın en iyilerinden biri selçuk oyun olarak, ama çok para kazanıyor ve 35 yaşına kadar kazanacak. bu durum birçok yönden elimizi kolumuzu bağlıyor. o yüzden teklif gelirse değerlendirilmeli mutlaka.
App Store'dan indirin Google Play'den alın