• 251
    beklentiler ile geçen transfer sezonlarından biri daha.

    ortada malesef lige havlu attığımız su götürmez gerçeği var. önümüzdeki sezon transfer yapamayacağımız gibi bir gerçek olduğunu da kabullenmek durumundayız. hatta avrupa kupalarında dahi olamama riskimiz mevcut. bu gerçeklikleri masaya koyduğumuzda takımımızın bu süreci en az zararla ve hatta en fazla kârla kapatması için gerekli tedbirlerin bu transfer sezonunda alınması gerektiği her aklın algılabileceği bir gerçek.

    eğer gerçekten bu kadroyla devam edeceksek risk büyük renktaşlar. neden öyle diyorsun ve ne yapılmalı derseniz:

    1- forvet transferi yok demek 2 sene bu forvet hattıyla devam etmek demek. yani altın çağının sonundaki burak ve azmi, kişiliği, çalışkanlığı ile bilinen fakat takımımız için yetersiz olan umut ikilisi ile 2 sene daha devam edersek elimizde bitmiş bir burak ve hâlâ aynı olan bir umut olacak bu süreç sonunda. bunu riski alamayız. forvet hattına gelecek vaad eden diedhiou yada spalvis gibi en az bir, altını çiziyorum en az bir, takviye yapmak durumundayız.

    2- stoper mevkisi denayer de gittiğinde iyiden iyiye alarm veriyor olacak. bu noktada 2 sene sadece semih ve chedjou ile başbaşa kalmamalıyız. bir tane 20-25 yaş aralığında stoper transferi de zorunlu görünüyor.

    3- orta saha merkezde nispeten iyi durumdayız selçuğun yavaştan düşüşe geçmesini bekleyebiliriz(inşallah düşmez tabi). ama düşüşe geçse bile rodriguez ve emre çolak gibi isimlerde ısrar edip nispeten, selçuk kadar olmasa da, verim alabiliriz.

    4- defansif orta saha mevzusu kanayan yaramız. bizim standartlarımızdaki takımlar donk gibi tek bir isme güvenip risk almazlar. biz de almamalıyız. bu mevkiye de 20-25 yaş kategorisinde hava topu hakimiyeti olan, dinç ve ısırgan bir genç takviyesi yapmalıyız.

    5- sağ ve sol açık mevkileri problemine gelelim. şu an kadromuzdaki sinan ve podolskinin kanat forvet oyuncuları olduğunu düşünürsek yasin ve biraz zorlarsak olcan dışında açıkta oynayacak isim bulmakta zorlanıyoruz. açık oyuncusu derkenki kastım; topla hızlı olabilecek, adam eksiltebilme yetisine sahip olacak, orta açabilecek, çizgiye inip pozisyon hazırlayabilecek yetideki oyunculardır. bu tanımlamaya göre yasin takımımız için eksik kalmakta, olcan ise kimi zaman bu işleri kotarabilir bir görüntü çizmesine rağmen devamlılık arzetmemektedir. bu konunun çözümü de gerekli görülmelidir ve yine 20-25 bandından bir ya da iki isim takıma kazandırılmalıdır.

    6- bu ifade ettiğimiz hamleler yapılmalı ve biz taraftara "bu sene ve ceza alacağımız dönemde bu oyuncularla dinamik ve gelişme gösteren bir futbol amaçlıyoruz. alışılagelmiş başarılarımızın biraz gerisinde kalabiliriz ama geleceğimizi inşa etmek için çalışıyoruz." mesajı verilmelidir.

    7-yazdıklarımda 20-25 yaş aralığı ve geleceğe dönük ibarelerini sıkça kullandım. bu oyuncular ve kadrodaki linnes, carole, sinan, rodriguez gibi genç ve gelişebilecek isimler sneijder, podolski, selçuk ve burak gibi tecrübeli isimlerle harman edilip dinamik ve hırslı bir takım hazırlanması hedeflenmelidir ki hem biz taraftarların seyir zevki yeniden oluşsun hem de genç oyuncular zamanla gelişip taliplerine transferi uygun görüldüğünde takıma ciddi bir gelir kaynağı da olsunlar.

    son olarak diyeceğim; bunlar aklımdan ve gönlümden geçenlerdir renktaşlar. olur mu derseniz muhtemelen olmaz. ancak insan düşünüyor, takımla yatıp takımla kalkıyor, umut ediyor ama gerçekler ortada. düşündüklerimi siz saygıdeğer renktaşlarımla paylaşmak istedim. sürç-i lisan ettiysem yada haddimi aştıysam affola. yazımın biraz uzun olması sebebiyle de özürlerimi sunar hepinize iyi akşamlar dilerim.
  • 252
    elimizdeki para eden tüm ama tüm futbolcuları satıp, para etmeyenleri serbest bırakıp, ortalama bonservis-düşük maaşlı genç futbolcular ile sözleşme imzalayıp, mustafa denizli'yi sepetleyerek gençlerle çalışmayı seven ve onları parlatan bir hoca ile anlaşmalıyız. sonra da bu işlemleri yapan kim varsa yönetimden pılını pırtını toplayıp istifa etmeli*. yeni yönetim de bir süre bu tasarruftan doğan parayı cebe indirir- çarçur eder.
  • 255
    hayal kurmak serbest ise sadece burak ve umut'un takımdan gitmesini istediğim dönemdir. gerekirse yerlerine birini almayalım; yeter ki gitsinler artık. poldi oynasın, volkan oynasın, eray pivot forvet olarak oynasın ama umut ve burak daha fazla oynamasınlar.

    artık seçici olmadığım, mevcut yönetim anlayışı dikkate alındığında kendini kanıtlamış ve daha gelmeden bizleri heyecanlandıran bir isim gelmeyeceğinden yerlerine bir tane forvet alsak ona da tamam derim.
  • 258
    büyük başkanımız ve kurt hocamızın açıklamaları sonucunda bizim için kapanan dönem. ayrıca kurt hocamız kimseye git demeyeceğini söyledi. büyük başkanımızın "feda demeyeceğiz" diye bir söylemi vardı. benim anlamadığım, seneye şampiyonlar ligi gelirin yok, tff ve digitürk gelirlerin yarı yarıya düşecek. adam gibi kombine ve forma gelirin olmayacak. yani ekonomik olarak göte geleceksin. bunun yanında eldeki futbolcular aynı, bunlara verdiğin para aynı. haliyle önümüzdeki sezon giderlerin hala aynı kalacak. bu zamana kadar giderler çok olsa bile, iyi kötü para geliyordu. şimdi o da yok. ee bu şekilde uefa' nın kriterlerine nasıl uyacağız? büyük başkan cevap verirse mutlu olacağım.
  • 260
    forvet diye yırtınan taraftar yine, yeniden, -af edersiniz- babayı almıştır.

    şu an o kadar sinirliyim ki inşallah taraftar bir maçta sahaya iner, florya'yı basar, yönetim denen aptallar sürüsü istifa etmek zorunda kalır, bir şeyler olur yani. şu anki sinirimi tarif edemiyorum. kaç dönem geçti hep salak yerine koydular taraftarı. alacağız, yapacağız diye diye uyuttular.

    (bkz: en asil duyguların katilisiniz)
  • 264
    şaka maka sonuna geldiğimiz ve forvet almadan tamamladigimiz dönemdir. ulan yapılacak tek şey lisansinda "forvet" yazan bir adet insan evladi getirmekti ama onu bile yapamadiniz. hadi onu da geçtim, burak'a yapılan altın tepsideki teklifi degerlendiremeyip bu taraftarı en az 4 ay daha forvete hasret bıraktiniz. affferim sizeeee! ya bakın yıldız falan da istemiyoruz oysaki. az maliyetli bir forvetti istediğimiz şey.
    bundan sonra 3 metreden boş kaleye kaçıran, ofsayt nedir bilmeyen, taraftara el kol yapan forvetlerimizle allah sabır versin cumlemize. hoş, bu saatten sonra o stadın dolacagini falan da sanmıyorum hiç zira kimse umut'un kazmaliklarini burak'in triplerini izlemek için dünya kadar para harcamaz. yönetim bari taraftara attığı onca kazığın ustune bilet fiyatlarını indirsin de 2. yarı, hiç olmazsa nispeten dolsun stad. yoksa 5-10 bine oynariz bu gidişle.
  • 266
    sinan gümüş gibi müthiş bir bitirici özelliği olan futbolcuyu kadroya kattık bu dönemde.

    birkaç yıl sonra ahmet bulut gibi avrupa'da lobisi olan menajerler sayesinde çok iyi paralara yurtdışına transferi gerçekleşebilir. ben bu çocuktan çok ümitliyim. yeter ki emre çolak abisi gibi sımarmasın. geldiği yeri bilerek oynasın ve sadece futbola konsantre olsun. geçen sene yasin konusunda da birçoğumuz hem fikirdik lakin sonu hüsran oldu. sinan , yasin ve emre abileri gibi olmayacaktır.

    hamza hoca bu çocuğu hep zorlu maçlarda arena'da boğanın önüne bırakılmış bir matador gibi sahaya sürdü. o heyecan ve tecrübesizlik ile geçtiğimiz sezon çok zorlandı. ama artık her maçta şans bulacağı bir fırsat var önünde; mustafa denizli.

    bu transfer döneminin en güzel meyvesi kendisi.

    yolun açık olsun çocuk...
  • 267
    kapanmasına saatler kala sanırım artık denizli'nin de umutları tükenmiştir.
    bu transfer döneminde linnes'i takıma kattık ki sanırım uzun yıllar kadromuzda tutmakta zorlanacağımız bir isim.
    keza mevcut kadro içerisinden formayı kapan sinan gümüş de öyle.
    hiç gereği yokken sözleşmesinin bitmesine 6 ay kalmış, taliplisi olmayan, 29 yaşındaki donk'a 2,5 milyon eu bonservis ödedik. o bölgeyi belki biraz daha iyi dolduracaktır eldekilerden. ama defansif orta saha eksiğimizi gidermeyeceği de açık. bu bakımdan çöp diye niteliyorum ben. oyuncuyu aldığın mevkide eksiğin devam ediyorsa oyuncu çöptür amk.
    ve yine grosskreutz gibi bir adamı sudan ucuza almışken aynı şekilde kaybettik. o kadar zor muydu seni devre arasında bırakamayız. sezon sonuna kadar gelip oyna sonra transferine izin vericez demek. amk futbolcu sözleşme şartlarını bize çatır çatır uygulatıyorken biz inanılmaz derecede ihtiyacımız olan bu adamı nasıl elimizden kaçırdık inanamıyorum.

    denizli'nin 31.01.2016 itibarıyla transfer beklentisi vardı.
    bu saaten sonra transfer yapılsa da evrakl... tamam lan tamam vurmayın mnskym.
    neyse jem karacan gitse bari.
  • 269
    yalanlarla, dolanlarla, sahte duyumlarla, dursundan ve denizliden masallarla koskoca bir transfer sezonunu daha böylece geride bıraktık.
    bir tek linnes geldi, ki onuda denizli paşamız sağbek hariç saçmasapan mevkiilerde deneyecekmiş gibi duruyor.
    linnes saçma sapan yerlerde oynatılır,sabri sağbekte aynen devam eder ve sonrada gazetelerde ve tvlerdeki sözde yorumcular bak gördünüzmü?linnes geldi ama sabriyi oda kesemedi, sabri müthiş oynuyor diye yorumlar yapmaya devam ederler.
    sezon sonunda linnes gider, sabride yağlı ve zamlı yeni sözleşmeye imzayı atar.
    felaket tellalı gibi konuştum biliyorum ama böyle olursada şaşırmayın renktaşlar.
  • 273
    şu sıralar sinan gümüş kardeşimin performansını gördükçe bi kanat transferinin yapılmamasını mantıklı bir hareket olarak görürüm de şu forvet hattına bıraktım artık as oyuncu olmasını orta halli bi yedek neden alınmaz? çok mu güveniyorsun burak yılmaz'ın adelesine de yapmadın diye sormadan edemiyorum. hiç mi bişey yapamıyorsun getir a2'den ayağına hakim bi çocuk en kötü onu kazanırız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın