• 1026
    benim gözümde kapanmış olan soruşturmadır. ne fenerbahçe'ye ne de aziz yıldırıma'a hiç bir şey olmayacaktır. yazıklar olsun. dünyanın hiç bir ülkesinden siyaset futbola karışmaz, bizim ülkemizde başbakan uefa başkanı ile sırf şike olayını ört bas etmek için toplantı yapıyor. tüm partiler destek veriyor, bir gecede yasalar değişiyor. suçu kesin olanlar elini kolunu sallayarak dışarıda geziyor, şeref tribünlerinde maçlarını izliyorlar. teknik direktörlük yapıyorlar, bazıları futbolculuklarını icra etmeye devam ediyor. siyasiler istiyor, kendi kulübünün uefa'dan ceza almasına neden olan, kulübünü borç batağına sokan, iki koyun güdemeyecek kapasitede ki adam federasyon başkanı seçiliyor ve bir gecede 58. madde'yi değiştiriyor, mahkemelerin suçlu dediği herkesi aklıyor. ''artık sadece futbol konuşalım'' diyor ve herkesi ayakta uyutuyor. devletin bakanları gidiyor, ülkemizin adının ''şike'' ile anılmasına neden olan insanların yanlarında maç izliyor, seviniyor, onların elini sıkıyor. bizim kendi kulübümüz galatasaray'da dahil, bütün kulüpler ve yayıncı kuruluş lig tv, ''aman paramız azalmasın, aman çıkarlarımız gitmesin'' diye bu onursuzluğa ortak oluyor. yönetimimiz, taraftarın gazını almak için açıklama yayınlıyor ama sadece lafta. hiç bir icraat yapamıyorlar. kendileri aynı durumda olsa, bugün sessiz kaldıkları insanların onlara ve bu kulübe neler yapacaklarını bilmiyorlarmış gibi.

    evet ben de bizlerde, her şeyi unutup galatasaray için heyecanlanıyoruz, maçları yorumluyoruz eleştiri yapıyoruz ama sakinleşince ortalık durulunca, boş vakitlerde şu soruşturma ve sonrasından yaşananlar aklıma geliyor ve her şeyden soğuyorum. ülke futbolundan, kirli çıkar ilişkilerinden, birbirlerinin götünü yalayan spor yazarlarından, yorumculardan. hepsinden. biz kulüp olarak bu onursuzluğun içinde nasıl olduk, nasıl kaldık be sözlük. neyse, hayat devam ediyor ve yapacak bir şey yok. bu düzene kimse dur demeyecek, diyemeyecek. biz de uyumaya, uyutulmaya devam edeceğiz yıllardır olduğu gibi. bunu bilerek yaşamak, futbol için umutlanmak ne acı.
  • 1029
    tüm sürece baktığımızda maalesef ülkemizin gerçeğidir... kim yaptıysa karşılığını verip, ülke futbolunu temizlemek yerine; suçun üstü örtülerek ve ceza kuralları değiştirlip yumuşatılarak adeta şikenin yolu açılmıştır.

    kimse artık bu ülkede şike yapılmayacağını söylemesin. eskisinden de rahat yapılacak. çünkü cezası yok.

    sonra sen kendi yurdundaki insanların izlerken şüpheyle baktığı bir ligi pazarlayacaksın, öyle mi?! marka değeri diyeceksin, kalitesi yerlerde sürünen futbola değerinin beş katı verip yayınlayacaksın; fikstüre müdahale edeceksin, aşağıda-yukarıda yarış kopmasın diye hakemlere ayar vereceksin falan filan... bunlar da şikedir beyim, match fixing'tir... ve hesabı sorulmaz bizim memlekette... sorulur ancak, hesabı sorana sorulur!..
  • 1030
    başarılı bir toplum mühendisliği örneği. önce trabzon'u sildiler "kupa diye ağlamak yerine lige sarılın" diye,

    sonra galatasaray'ı susturdular, " şike ve teşviki cimbom getirdi" diye, zaten diğerleri sürünün parçalarıydı, melemekten başka birşey yapmadılar.

    sonra rte girdi devreye, kişilerle kurumlar ayrıdır dedi,

    sonra hakim sordu "e peki şike nerde? ağaca çıktı. ağaç nerde? balta kesti balta nerde? suya düştü su nerde? inek içti, inek nerde dağa kaçtı. dağ nerde? yandı bitti kül oldu.
  • 1032
    http://www.sabah.com.tr/...timal-daha-bulunuyor

    federasyon'un herkesi akladığı sürecin bitmesinden sonra, yargı sürecinin de yukarıda linkini paylaştığım haberdeki olayın gerçekleşmesi ile resmen kapandığı soruşturmadır. bizler de hala, yargıtay onayacak bu adamdan ve türk futboluna verdiği zararlardan kurtulacağız diye bekleyelim. her şeye olduğu gibi, bu olaya da bir kılıf bulundu beklediğimiz gibi. kimse zarar görmedi, türk futbolu kurtuldu ! artık kimse teşebbüs de edemez artık ! aklından dahi geçiremezler ! kişiler ile kurumlar da harbiden ayrıldı. hem kişilere hem kurumlara özel yasalar, kanunlar değişti ! yazıklar olsun.

    göstermelik açıklamalar dışında hiç bir şey yapmayan yönetimimiz, tek tük tezahüratlar dışında adam gibi bir tepki ortaya koyamayan taraftarımız da otursun kına yaksın. adalete olan inancını bir nebze olsun koruyan, tüm futbolseverlere de geçmiş olsun.
  • 1033
    senim benim oy verdiğim adamlar tarafından sümen altı edilen soruşturmadır. seçim zamanı gelecek elbet. hangi yüzle oy isteyecek bakalım parti başkanları. kulüplerle kişiler ayrılsın diyen başbakan, fenerbahçe cumhuriyetin kalesidir, fb üzerine oyunlar oynanıyor, aziz yıldırım solcu! olduğu için operasyona maruz bırakılıyor diyen chp... gün gelir devran döner elbet.
  • 1036
    --- alıntı ---

    kulislerde konuşulmaya başlanan bir takım gelişmeler var.
    şöyle ki; fenerbahçe'nin ileri gelenleri tarafından tbmm'de gruplara ziyaretler düzenleniyor.
    peki neden?
    yargıtay'da şuan inceleme aşamasında olan şike davasında olası bir onama durumunda 6222'den, yani şikeden alınan cezaların ertelenmesi hususu.
    yani fenerbahçe 6222'den alınan cezaların cmk 231gibi "hükmün açıklanmasının geri bırakılması" uygulanmasını istiyor.

    aslında kısmen de olsa bunun yolu açık. şöyle ki, 6222 sayılı yasada 31 mart 2011 tarihinde yapılan değişiklik ile "bu suçtan alınan cezalar ertelenemez kısmı maddeden çıkartıldı. yani aslında şikeden alınan cezaların ertelenmesinin yolu açık.

    ama
    ama cmk 231'de yapılan tarife özellikle aziz yıldırım uymuyor.
    nasıl mı?
    öncelikle cmk 231'e bakalım;

    (6) hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilebilmesi için;
    a) sanığın daha önce kasıtlı bir suçtan mahkûm olmamış bulunması,
    b) mahkemece, sanığın kişilik özellikleri ile duruşmadaki tutum ve davranışları göz önünde bulundurularak yeniden suç işlemeyeceği hususunda kanaate varılması,
    c) suçun işlenmesiyle mağdurun veya kamunun uğradığı zararın, aynen iade, suçtan önceki hale getirme veya tazmin suretiyle tamamen giderilmesi,
    gerekir.

    özellikle altını çizdiğim noktaya dikkat edin. erteleme verilebilmesi için sanığın başka bir suçtan hüküm giymemiş olması gerekmekte. yani kişinin ilk suçunun şike suçu olması gerekir.

    peki, aziz yıldırım'ın şike'den aldığı ceza ilk cezası mı?
    hayir değil!

    nasıl mı? bakalım hep birlikte.
    önce sabah gazetesinin 23 şubat 2012 tarihli haberine bakalım:
    futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında fenerbahçe başkanı aziz yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık için açılan davanın 7. duruşması görülmeye başlandı.
    fenerbahçe kulübü başkanı aziz yıldırım'ın gebze asliye ceza mahkemesi'nde ertelenmiş bir sabıka kaydı olduğu açıklandı. fenerbahçe başkanı yıldırım, "kooperatif işi olabilir ama hatırlamıyorum" dedi.
    devam edelim.

    bazıları diyecek ki, "hani arkadaş; delil nerede?" diye.
    numara kafası malum.

    işte size sabika kaydinin belgesi

    http://1.bp.blogspot.com/.../azizsab%C4%B1ka.png

    yani görüleceği üzere 6222'den ötürü alınan cezalara erteleme yolunu açacak bir kanun düzenlemesi dahi aziz yıldırım'ı kurtaramayacak.

    gelelim diğer hususlara.
    malum bu kişiler sadece şikeden değil örgütten de ceza aldılar.
    diyelim ki örgütle ilgili kısmın ertelenmesi için bir değişiklik yapıldı.
    bu bana göre imkansiz. çünkü örgütlü suçlardan içeride bulunan binlerce tutuklu ve hükümlüye tahliye yolu açılacak. ki bir kişi için bu riske girilmez.

    ya da diyelim ki "hükmün açıklanmasının geriye bırakılması"nı düzenleyen cmk 231 üzerinde değişiklik yapıldı ve ilk suç madde kapmasından çıkartıldı.

    bu yine binlerce ikinci veya üçüncü suçunda içeride hükümlü bulunan kişilere tahliye yolunu açacaktır.
    ki yine bu bana göre mümkün değil.

    ancak
    malumunuz devletin üst kademeleri bu aralar teröristler ile çok içli dışlı.
    ve adli kulislerde genel af yüksek sesle konuşulmaya başlandı.
    evet aziz yıldırım ve çetesinin kurtulmasının tek yolu genel af. o da olacak gibi.

    yani kişiye özel bir düzenleme olmayacak.

    peki, bu tür söylentiler neden çıkıyor?
    çünkü bazi kişilerin yaptığı temaslarda gördüler ki dosya onanacak, kişiler kalan cezalarını infaz etmek için içeriye girecekler.
    evet gerçekten de alınan duyumlara göre ilgili yargıtay dairesi hiçbir şekilde ne siyasi ne de sportif baskıya boyun eğiyor. ve tarafsizca dosyayı görüşüp nisan sonu gibi karara bağlama aşamasında. bu yüzden de tutuşan bazı kesimler bu tür spekülasyonlar üretiyor, kamuoyunun tepkisini ölçüyor.
    cezalar ertelenmeli zemini oluşturup ilgili yargıtay dairesi baskı altına alınmaya çalışıyor.

    bizler de dilimiz döndüğünce bunun mümkün olmadiğini söylüyoruz ki; aklı başında kişiler bu tür söylemlerin gazına gelip bu konuda görüş bildirmesin ve istenen kamuoyu oluşturulamasın.

    burada bizlere düşen ise; bu yazının içeriğini iyi özümseyip bu tür söylemlere prim vermemek.

    büyük galatasarayli!
    bahar kapıdadır, sadece sükut olmamalı, bu pisliklere rahat kulis şansı vermemeliyiz.
    bu bir rica değil; görevdir.

    --- alıntı ---

    http://bozukdusmuslugu.blogspot.fr/...bmm-yargtay.html?m=1
  • 1038
    bu yaz bir şekilde sonuçlanacağını düşündüğüm türk futbol tarihinin yüz karası olayı.

    nisan ayının yaklaşması ile beraber bir takım insanlar * hem yazılı hem görsel medyaya tekrardan garip garip demeçler vermeye başladılar. fenerbahce cephesinde ise tam anlamıyla bir sessizlik hakim. uefa henüz olayın kapanmadıgını söylüyor, ben ise ilk günden beri uefa'nın bir şekilde son noktayı koyacagını düşünenlerdenim.
  • 1044
    hep hatırlanacaktır; hatırımda olduğu ve bundan sonra da hatırlatılacağı için yazıyorum. sen gözünü kapasan da, götünü dönsen de, yapılan bu adaletsizliği aklamaya, paklamaya hatta utanmazca mükafatlandırmaya çalışsan da bu kepazelik ve bu kepazeliğin failleri hafızalarda müsecceldir.

    neyi hatırlayacağız? 'şikeci bacılar'ı ve onların yardakçılarını.

    kim onlar? fenerbahçe, beşiktaş ve onları koruyup kollayan muktedirler.
  • 1045
    üstü imkanlar dahilinde, hatta imkanların da üstüne çıkılarak, kapatılmış olan soruşturma. çarşaf çarşaf ortaya saçılan delillerin ardından ceza gelmemesi fenerbahçe kanadının "cemaat oyunu" yalanını iyice güçlendirmiş; bu işe hakkıyla karşı çıkan tek adam olan sadri şener ise galatasaraylılar dahil bütün memleket tarafından alay konusu edilmiştir.
  • 1049
    unutulmaması gereken soruşturma diyoruz ama bu konuda zaten gizli kapıların ardında çok şey dönüyor.

    --- alıntı ---

    meclis’te görüşülen 4. yargı paketinde yapılan değişiklikle, “silahlı olmayan” örgütlerin üyelerine ayrıca “örgüt üyeliği”nden ceza verilemeyeceği hükme bağlandı.

    bu değişikliğin, aziz yıldırım’ın yargılandığı “şike davası” ile açılan davaları etkileyeceği belirtildi.

    --- alıntı ---

    http://turkfutbol.com/detay.asp?id=8429

    ekleme:

    ayrıca (bkz: #1221985)
  • 1050
    4. yargı paketinde yapılan değişikliğin temel sebebi "barış süreci"nin devamlılığını sağlamak ve kck davalarında insanların bir çoğunun hakimlerin ideolojik yaklaşımları nedeniyle aldıkları cezaları kaldırmak veya en aza indirgemektir. bir art niyet aranacaksa; "silahlı olmayan ve maddi çıkar sağlama kapsamına girmeyen" denilerek işin bir çok belediye ile ilgili yolsuzluk davalarına ve bizim esas ilgi alanımız olan (bkz: ilgi alanımız değil) şike davasına uzanmasının engellenmemesinde aranmalıdır.
    onun haricinde; hali hazırda sulandırılmış ve olabildiğince de bulandırılmış olan soruşturmadır. ipin ucu çoktan kaçmış; adalet terazisi şaşmıştır.

    geçmiş olsun.

    edit: düzeltme, imla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın