• 1
    28 haziran 2000'de minneapolis'de gerçekleşmiş olan nba draftıdır.

    1 kenyon martin (pf) united states new jersey nets cincinnati sr.
    2 stromile swift (pf/c) united states vancouver grizzlies lsu so.
    3 darius miles (sf/sg) united states los angeles clippers east st. louis hs (east st. louis, il) hssr.
    4 marcus fizer (pf) united states chicago bulls iowa state jr.
    5 mike miller (sf/sg) united states orlando magic florida so.
    6 dermarr johnson (sg/sf) united states atlanta hawks cincinnati fr.
    7 chris mihm (c/pf) united states chicago bulls (traded to cleveland for jamal crawford and cash) texas jr.
    8 jamal crawford (sg) united states cleveland cavaliers (traded to chicago with cash for chris mihm) michigan fr.
    9 joel przybilla (c) united states houston rockets (traded to milwaukee for jason collier and a future first-round pick) minnesota so.
    10 keyon dooling (sg) united states orlando magic (from denver, traded to l.a. clippers with corey maggette, derek strong and cash for a future first-round pick) missouri so.
    11 jérome moïso (pf) france boston celtics ucla so.
    12 etan thomas (pf/c) united states dallas mavericks syracuse sr.
    13 courtney alexander (sg) united states orlando magic (traded to dallas for a future first-round pick and cash) fresno state sr.
    14 mateen cleaves (pg) united states detroit pistons michigan state sr.
    15 jason collier (c) united states milwaukee bucks (traded with future first-round pick to houston for joel przybilla) georgia tech sr.
    16 hedo türkoğlu (sf) turkey sacramento kings efes pilsen (turkey) 1979
    17 desmond mason (sf/sg) united states seattle supersonics oklahoma state sr.
    18 quentin richardson (sf/sg) united states los angeles clippers (from toronto via atlanta, philadelphia and new york) depaul so.
    19 jamaal magloire (c) canada charlotte hornets kentucky sr.
    20 speedy claxton (pg) united states philadelphia 76ers hofstra sr.
    21 morris peterson (sf/sg) united states toronto raptors (from minnesota) michigan state sr.
    22 donnell harvey (sf) united states new york knicks (traded with john wallace to dallas for erick strickland and pete mickeal) florida fr.
    23 deshawn stevenson (sg) united states utah jazz (from miami) washington union hs (fresno, ca) hssr.
    24 dalibor bagaric (c) croatia chicago bulls (from san antonio) benston zagreb (croatia) 1980
    25 iakovos "jake" tsakalidis (c) greece phoenix suns aek (greece) 1979
    26 mamadou n'diaye (c) senegal denver nuggets (from utah) auburn sr.
    27 primoz brezec (c) slovenia indiana pacers union olimpija (slovenia) 1979
    28 erick barkley (pg) united states portland trail blazers st. john's so.
    29 mark madsen (pf) united states los angeles lakers stanford sr.

    43 michael redd (sg) united states milwaukee bucks ohio state jr.

    http://en.wikipedia.org/wiki/2000_NBA_Draft
  • 2
    muhtemelen 1986 nba draftı ile birlikte nba tarihinin gelmiş geçmiş en kötü draftıdır. draftın en iyi ismi 43. sıradan seçilen saf skorer michael redd idi. ilk sıradan seçilen kenyon martin, mike miller, jamal crawford ve hidayet türkoğlu dışında herhangi bir takımda fark yaratabilecek bir oyuncu seçilmemiştir. ancak yan parçalar olabilecek darius miles, desmond mason, quentin richardson, jamaal magloire ve morris peterson gibi tamamlayıcı oyuncuları içerir. zaten koca draftta michael redd ve kenyon martin'e ek olarak jamaal magloire all-star olabilmiş isimler ki magloire'un all-starlığı da tüm nba all-star maçları arasında en olmayacak all-star seçimlerinden bir tanesidir.

    bu draft şimdi yapılsa ilk sıradan new jersey nets en dönemki uzun eksikliğinden dolayı muhtemelen yine kenyon martin'i seçerdi. 2. sıradan vancouver grizzlies pivot bölgesinde dar rotasyon sebebiyle stromile swift'i seçmişti ama bu seçim dertlerine derman olmamıştı. draft o kadar zayıf ki yerine seçilebilecek başka bir uzun yok. bu yüzden şimdi bakıp da şu uzunu seçebilirlerdi demek pek güç. o yüzden 2 numaradan o dönem için 6. adam katkısı alabilecekleri michael redd en iyi seçim olabilirdi. 3. sıradan los angeles clippers'ın seçimi darius miles olmuştu fakat onun yerine hidayet türkoğlu herhalde en iyi seçim olurdu. o dönem çaylak olan lamar odom ile birlikte 3-4 numaralarda ilk 5 başlayan iyi bir ikili elde etmiş olabilirlerdi. ayrıca kariyerinin prime zamanlarında hidayet point forward oynayabilen özellikleriyle draftın en değerli isimlerinden bir tanesi konumuna geliyor. 4. sıradan chicago bulls çöp bir seçimle marcus fizer'ı kadrosuna katmıştı. bulls'un o dönemki kadrosu evlere şenlikti tabi. michael jordan'ın emekliliği derken takımda kısa rotasyonu namına bir şey kalmamıştı. mike miller çok iyi bir seçim olabilirdi ama onlar bir önceki sezon elton brand'i seçmelerine rağmen tercihlerini fizer'dan yana kullanmışlardı. 5. sıradan seçim yapacak olan orlando magic ise aslında onlara kadar düşen mike miller'ı seçmişti ki daha sonraki yıllarda tracy mcgrady'nin ve grant hill'in olduğu kadroda onlardan sonra eli yüzü düzgün belki de tek isim kendisiydi. grant hill'in de sakatlıklardan yakasını kurtaramadığını belirtmek lazım. benim bu simülasyonumda ise jamal crawford kendileri için en iyi seçim oluyor.

    draftın geri kalanı ise takımların kaderini değiştirecek seviyede oyunculardan oluşmadığı için bahsetmeye pek de değer bir seviyede değil açıkçası. nba live serisinde herkes formalı şekilde fotoğraflanmışken takım elbiseli fotoğrafıyla duran brian cardinal, jake voskuhl gibi oyuncular göz kanatır seviyede oyunculardı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın