• 165
    ülkede adalet, hukuk gibi kavramlar ayaklar altına alınmışken, sandıkla gelenler sandıkla gitmek istemediğini belli ederken ve ülkenin yakın geleceği belirsizken hemen herkes futboldan kopmuş durumda.

    gündem fb tarafını nasıl etkiledi bilmiyorum ama bizi ciddi anlamda etkiledi. ülkenin yaş itibariyle en proaktif taraftar grubu galatasaray taraftarıdır.

    statta protesto olacağını zannetmiyorum. maç çığırından çıkar ya da oyunu erken koparırsak o zaman gündeme dair sloganlar duyabiliriz.

    futbolcularımız kazanmak isterse muhtemelen kazanacağımız bjk maçındaki gibi konsantrasyon düşük kalırsa çok rahat kaybedeceğimiz bir maç.
  • 166
    elenip elenmemenin dışında artık kalan haftalar için takımın ve hocanın sağlam bir oyun ve mücadele göstermesi gereken maçtır.

    çıkıp mücadelemizi etmemiz ve gerekli aksiyonları göstermemiz gerekiyor. kalan haftalar için umut ışığı verecek oyun planı olması ve onun üzerinden devam edilmesi gerekiyor.

    futbolcuların oyuna karakter koyup bunu yansıtabilmeli, takımın hocası da iyi hazırladığının ve futbolun doğrularını iyi yapmak zorunda olduğunu göstermelidir.

    elinden geleni yap bazen olmuyorsa olmaz ama bir sonrakine olur. seni destekleyecek insanları umutlandırır.
  • 167
    kötü gidişatı düzelteme maçı diyeceğim ama maalesef dostlar bu gidişatın düzeleceğine dair benim de umudum epey azaldı.

    bu teknikle, taktikle, antrenmanla açıklanabilecek bir durum değil. açıkçası başımızdaki yönetime zerre kadar güvenmiyorum.

    bu maça gelirsek, kadıköy takımını elesek ne olacak? kupa mı alacağız? konya maçındaki futbolla mı?
    o konsantrasyonla mı?

    güldürmeyin dostlar.
  • 169
    şöyle tanımlayayım;

    -galatasaray taraftarının %50 kadarının maçtan haberi yok.
    -yaklaşık %20 si kendini bırakmış ne olacaksa olsun diyor.
    -bir bölümü yani %10 luk kısmı maçı kaybetmemizi ve okan hocanın gitmesini istiyor.
    -maçı kazanmak ve ne olursa olsun yoluna devam etmek ve sevinmek isteyende %20 lik kısım var.

    zaten dünyada 40 milyon "ben galatasarayı tutuyorum" diyen varsa sadece %20 si galatasaray taraftarı. %80 i kafasına göre yaşar taraftarlığını. şükürler olsun, ben hep o %20 nin içindeydim. şampiyonluğa oynamadığımız senerlerde yarıştan kopunca aslantepede trafik olmaz. metrosuna binen standarda yakın bir yoğunlukla stadına ulaşır. 2002 yılında 3. yıldız şampiyonluğunda çıkan kaset stadyumda konulur, aynı şarkılar döner.

    saat 00:00 ı geçti. bugün derbi var ve taraftar tümüyle salmış vaziyette. yönetimin takımı savunmak ya da sahip çıkmak gibi bir aksiyonu yok. taraftar olarak sen mücadele etmesen, yönetim susarsa futbolcu neden sahada mücadele etsin.

    şu anki takımın berbat bir dönemden geçmesinin 1. nedeni hoca, 2. nedeni yönetimdir. ancak 3. nedenide futbolculardır.

    hocayı yiyecem diye sahada o mücadeleyi vermezseniz, sizde yanarsınız. hocayı takımın başından göndermek için fenerbahçe mağlubiyetini içten içe bekleyen galatasaray taraftarınada şunu söylemem lazım. dostum, arkadaşım, kardeşim. galatasaray'ın iyi gününde, elinizde bayrak, üzerinizde forma ile sizi görürsem yakarım hepinizi.

    karşı tarafın temsilcisi tam 10 gündür, yönetimiyle, başkanıyla, taraftarıyla ve hocasıyla bu maçı bekliyor. federasyon, ülke büyükleri, basın ve hakemler bu sezon fenerbahçenin ilk derbi zaferi için seferber olmuş durumda.

    en azından 1 günlüğüne galatasaraylı olun. en azından 8-10 yaşındaki çocukların başını öne eğmeyin.
  • 171
    sağ bekte kaan ayhan, on numarada mertens 11'lerini görünce tansiyonumu zıplatan maçtır. ne kaan'ı ne mertens'i allah aşkına. osimhen gene tek kalacak, fener stoperlerine 1vs3 kalıp kaleye gidemeyeceğiz. pozisyon bulamayacağız. yapma etme hocam ön tarafa mobil oyuncular koy. maça üçlü savunma çık. maç 11'im;

    ------- muslera-------
    ----kaan-davinson-apo---
    frankowski-sara-lemina-eren
    ------barış-----yunus---
    --------osimhen------

    torreira, sallai, morata 120 dakikayı düşünerek yedek başlatılabilir. maç penaltılara giderse 120. dakikada günay oyuna alınabilir.

    ileri hat hareketli olmak zorunda. bu takım en iyi topu üçlüyle oynar. hocanın özgüveni bir an evvel toplayıp bildiği takımı çıkarması lazım. bu oyuncular üçlüye göre alındı.
  • 172
    üzerimizdeki ölü toprağını atabilmemiz adına köprüden önceki son çıkış.

    iyi oyunla gelecek bir galibiyet bizi düze çıkarrır, mümkün mü, elbette ki mümkün ama şapkadan bir değil birden çok tavşanın çıkması gerekecek =>

    her şeyden önce okan hoca nasıl yapıyorsa bağları kopmak üzere olan takımı bu maça psikolojik olarak çelik gibi hazırlayacak. bjk maçından beri sadece 2-3 gün antrenman yapıldı bu süreçte kimse teknik-taktik konularında çok fark yaratamaz ama motivasyon konusunda olabilir, olmak zorunda.

    ikinci olarak hoca kendisi saçmalamayacak, maç penaltılara gidecek gibiyse efendi gibi beraberliğe yatacak, artık imzası haline gelen "elimdeki tüm hücumcuları sahaya boşaltayım" hatalarına düşmeyecek, eleneceksek de penaltılarla elenelim bomboş ortasaha ile değil. üçlü defans ise üçlü, çift forvetse çift, maç içinde çorbaya dönmesin şu formasyon artık. bir oyuncu rakip karşısında aksıyor mu hiç öyle 65. dakikaya kadar bekleyelim bakalım ne olacak denmeyecek, en geç devre arasında değişiklik gelecek.

    bu kısım net, kalan 8-9 maçta "okan buruk hiç major hata yapmadı" dedirtmesi lazım hocanın yoksa bu işin sonu akhisar, bodrumspor.

    üçüncü olarak ekstra futbolcu performansları (çoğul) gerekiyor. artık bu tor'un 30 metreden golü mü olur (bu kurşunu bjk maçında sıktık), aylardır patatese bağlamış sara'nın dönüşü mü olur, osimhen'in atın intikamı seviyesinde bir performansı mı ya da defanstan birilerinden sürpriz gol/asist katkısı mı bilemem ama 2025 model gaassaray'ı malesef şahsi performanslara o kadar bağlı ki en az 2-3 oyuncu sezonun en iyi performansını bu maç vermeden işimiz zor.

    iyi oyun iyi skor = sezon kazanılır
    bunun harici her kombinasyon ya sezonu bitirir ya da problemleri gelecek haftaya ittirmeye ve başka bir maçta daha beter patlamaya sebep olur.

    sonumuz hayrola.
  • 173
    milli takımlara gidiş süreci ve son maçlarda oynama süreleri baz alındığında:

    bizde osimhen, davinson, eren, abdülkerim yorgun. yunus sakatlık nedeniyle yarım performans verebiliyor. frankowski, morata, barış alper ve lemina nispeten yorgun.

    onlarda mert, oğuz, szymanski, el nesry, amrabat, skriniar yorgun. fred yok. yusuf nispeten yorgun, dzeko sakat, yarım performans verebilir.

    bu düzlemde bakınca kostic ve sara’nın ağırlıklarını koyduğu bir maç bekliyorum. fenerbahçe’de talisca, tadic, bizde ise barış alper, frankowski, yunus, mertens veya morata’nın destek performansları maçın gidişatını belirleyecektir.

    plasem mertens olacaktır. ondan da rakibi tedirgin eden hat araları beklesem de vücudu artık gitmiyor maalesef :(

    sara’nın barış alper yılmaz’a asistiyle 1-0 kazanacağımız bir maç olabilir diyerek ekstra bir tahmin koyalım ortaya.

    haftaya bay geçiyormuşuz. fenerbahçe ise trabzonspor ile oynuyor. maçı mourinho’nun, fatih tekke kadar ciddiye alabileceğine inanmıyorum. o nedenle fenerbahçe’yi yorabilmek benim açımdan kazanmaktan daha önemli. sakatlık ve cezalı vermeden maçı atlatıp penaltılarda fenerbahçe’yi elemek harika olurdu…

    trabzonspor da kupa maçını 90 dakikada kazanır ya da kaybederse ki farketmez, fenerbahçe’den kadıköy’de puan alması işten bile değil.

    kusura bakmayın ama ben bu maça lig’den bağımsız bakmıyorum. umarım futbolcular serin kalıp akıllı bir futbol ortaya koyarlar. ki 2 takımın yorgunluk düzeylerine baktığımda bizim daha serin kalabileceğimizi tahmin ediyorum. fenerbahçe’den gelebilecek tahrikler karşısında gülüp geçmemiz gerekiyor. olağan şüpheli yunus. umarım osimhen, mertens gibi akıllar olaylara karışmasına engel olabilir.

    edit: tabi franky’e çıkan o ahmak kırmızı kart dolayısıyla oynayamayacak. kaan sağ bek oynarsa ne yaşanır bilemiyorum. jelert de çok tecrübesiz… işler çok farklılaşıyor. barış kostic kovalamaktan top mop oynayamaz. golü yalan oldu. mertens osimhen iş birliği diyelim o halde…
  • 174
    maç öncesi yaşadığımız yoğun heyecanının büyük ihtimalle 2. dakikada abdülkerim'in uzun vurduğu topun auta gitmesiyle yerini sinire bırakacağı maç olacaktır. son aylarımız şu bile bile takıma zarar veren saçmalıkların bitmesini beklemeyle geçti ama bırakın düzelmeyi bu sorunlar hakkında aksiyon dahi alındığına, çözülmeye çalışıldığına dair bile bir emare göremiyoruz. dolayısıyla kalbim bu maç farklı olur iyi oynarız dese de beynim aynı saçmalıklar devam eder ve kısır futbolla bireysel yetenekle sonuç alırsak alırız yoksa sonuç hüsran olur diyor.
  • 180
    her şeyi geçtim. artık işin teknik ve taktik detaylarında da değiliz. sadece hırs ve mücadele görmek istiyorum. dönen topları toplayaıp tekrar hücum eden bir takım görmek istiyorum. maçın başından sonuna kadar şişir ve ileri koş taktiğini görmek istemiyorum. yerinde ve doğru hamleler görmek istiyorum. bunu yapamayan her kim varsa acilen vedalaşılsın.
  • 184
    gram heyecanlandırmayan maç.

    eminim bugün günlerden galatasaraydır, şüphesiz ki konsantrasyondur, muhakkak ki inanmayan otobüse binmemelidir, tabii ki galatasaray'ın olduğu yerde umut vardır ama hepsinin üzerinde de bir gerçek vardır ki icraatın olmadığı yerde slogan bol olur.

    okan buruk ile bu yolun artık yürünmemesi gerektiği bana göre çok açık. bu kulübün aslında ligden ve avrupa liglerinden gelecek paradan bir kuruş fazla para harcamaması gerekiyor ama biz osimhen, lemina, sara oynatıyoruz. daha doğrusu oynatamıyoruz. lemina bas la, barış koş la, osimhen tut la ile bir yere kadar oluyor. çünkü karşımızda da eli ayağı olan adamlar var.

    nisan ayına gelmişiz, galatasaray üçlüye mi dönsün, dörtlü mü oynasın deniyor. aylardan nisan.
  • 187
    uzun sürecek bir kabus dönemine gireceğimizin tescili olacak derbi. bu maçtan sonra sezon zor biter bizim için. fenerbahçe lider olana kadar da üst üste puan kayıpları gelir. sezon sonunda okan buruk gider. gelecek sezon sonu da özbek ve ekibi. ali koç, mourinho, acun üçlüsü ile idari, teknik ve iletişim anlamında oturmuş fenerbahçe de minimum üç yıl üst üste şampiyon olacak ve dominasyon kuracaktır.

    koskoca galatasaray bu kadar kötü yönetilmeyi haketmiyor. yabancı hakem, 30 bin polis. yasin kol, cihan aydın. hangi birini sayalım. hacıosmanoğlu açık bir şekilde galatasaray'a karşı savaş vermektedir. galatasaray yönetimi ne yapmaktadır ? dayak yediği tarafı çevirip diğer tarafı dönmektedir.
  • 188
    bir şeylerin kopacağını hissettiğimiz maç.

    kimse de heyecan yok, takım hocasıyla birlikte tükenmişlik yaşıyor; yönetim son dönem bizans gibi zevk sefa içerisinde. tesislerde eminim herkes suskundur. rakip, tff ile birlikte seni aşağıya çekmek için türlü alicengiz oyunlarıyla üstüne oynuyor; maçın hakemi lise günlüklerinin fenerlisi, avar evlere şenlik. sokaklar gibi, galatasaray taraftarının gönlü karışık; öyle ki bu kirli oyunları bilen gören mevcut hükümet bile kendine yakışır şekilde ses etmiyor. ne denilebilinir ki. aslana, kendi yönetimimiz de dahil, dört bir koldan dişini geçirmiş kurt çakal sürüsü.
    lakin bu akşam bu takım yenilse bile bu armanın büyüklüğü kalktığı yerden bellidir; bu akşam yenilir, hoca gider seçim konuşulur ve düzen elbet değişir. ama ne olursa olsun armanın büyüklüğü kendini ortaya koyar. erdenler, ardalar, fatihler gelir, belki de başkaları; ama bu bayrak, bu arma yere düşmez.

    zor ama bizi yanıltmanız dileğiyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın