• 2
    galatasaray'ın amatör branşlarını yakından takip eden 16846 numaralı galatasaray genel kurul üyesi. amatör branşlar hakkında, twitter'da ve alternatif medyalarda gerek verdiği bilgiler gerek fikirleri/söylemleriyle tanınıyordu. sports digitale kanalı ile yavaş yavaş daha büyük kitlelere hitap etmeye başladı. henüz 26 yaşında olması ve amatör branşların realitelerine hakimiyeti sebebiyle ilerde yönetici olma potansiyelini her daim taşımaktadır.

    bu arada çok bilinmese de 3 sene önce bugün çok ağır bir kaza geçirmiş, şarampole uçup taklalar atan ve sonunda alev alıp yanan araçtan bir şekilde çıkarak hayata tutunmuştu. 1 hafta yoğun bakım 1 hafta da normal odada kaldıktan sonra 26 mayıs 2018 galatasaray seçim genel kurul toplantısına boyunluk ve üzerindeki bilimum çivi-platinle gidip oy kullanmıştı...

    öyle de bir galatasaraylıdır...
  • 3
    sport digitale youtube kanalında erinç bilican ve sinan yılmaz ile birlikte program yapan kişi. bu kadar ''içerden bilgim var'' kafasında takılıp bu kadar yanlış yerlerden eleştiri yapan başka bir insan görmedim sanırım. fatih terim eleştirisine bak şimdi:

    hoca boey'i değil rosier'i morutan'ı değil ghezzal'ı istemiş, bu yüzden de gençleşme operasyonunda samimi değilmiş demeye getiriyor lafı. hatta hocayla devam edecek çok az başkan adayı varmış, burak elmas yıllar yıllar öncesinden gençleşme projesini kafasında kurmuş, hoca da mecbur galatasaray'da devam edebilmek için bu projeye tamam demiş. bak bak fatih terim eleştirisine bak. yahu hocanın eleştirecek 100 tane şeyi var ama gidip rakibimizin en iyi 2 futbolcusuna talip olmak üzerinden böyle eleştirilmesini ben anlamadım. fena mı olurdu ghezzal bu takımda olsa da gençlerin defolarını biraz kapatsa?

    bir de şey demiş bu arkadaş... morutan çöp, cicaldau çöp diyenler hocanın açıklarını kapatmak için diyorlarmış, aslında bu futbolcuları kötü gösteren hocanın oyun anlayışı ama burak elmas yönetimini yemek için lafı transferler kötüye getiriyormuş bazı insanlar. vay be. ben şöyle ekleyeyim:

    bence cicaldau çöp. morutan genç bir potansiyel her yere varabilir, çöp de olabilir, boey sakatlanmasa bomba gibi adam, nelsson tamamdır, berkan ve halil yabancı sınırlaması garabeti varken yapılabilecek en iyi tansferlerden bazılarıydı, barış alper kerem gibi olumlu bir deneme(ama bonservisi çok yüksek), hatta pva bile maaşına rağmen bonservissiz oluşuyla bence iyi transfer.

    şimdi burak elmas 10 gün transfer sözünü tutamamış, 100 milyon stat sponsoru sözünü anlaşmayı tl ile yaptığı için tutamamış, 50 milyon falan ediyor yaptığı anlaşma, galatasaray'ı çatır çatır doğramışlar gıkımız çıkmamış, bırak gık çıkarmayız nihat abiyi yiyorlar falan demiş başkan, hocayı yatırdılar doğruyorlar kulüp çalkalanıyor pek bir ses seda yok, çatır çatır yönetim istifaları gelmiş, ali koçla dostluk rüzgarları esiyor ama 7-0lık olup cincon deniliyor falan, ama bak sen burak elması yiyenler nasıl yiyormuş, cicaldau çöp diyerek... hadi oradan hocam...
  • 4
    "florya'da neler oluyor? | yönetim - fatih terim ilişkisi | galatasaray transfer gündemi, burak elmas"
    https://youtu.be/3I2K-ZBN7T8

    sadece bu video özelinde değil, genel olarak çektikleri tüm videolarda bariz bir fatih terim muhalifliği yapıyor. tabi ki olabilir.

    ancak sürekli "içerden bilgi alıyorum", "yönetimden tanıdıklarım var" tarzı takılıp, sadece kendine göre internal bilgiler vermesi ve üzerine kendi yaptığı yorumlar da aldığı bilgiler paralelinde olması kendisini hem taraflı hem de kötü yorumcu yapıyor. çünkü aldığı her bilginin %100 doğru olduğunu düşünüyor, bizlere de öyle yansıtıyor.

    yani kendi yorumu yerine yönetimdeki veya kulübe yakın tanıdıklarının (bence gerçekten tanıdıkları var ama yakın olduğu herkes fatih terim muhalifi) ağzından konuşuyor.

    biraz daha aldığı bilgilere muhaliflik edebilseydi daha çekilir olabilirdi. sürekli negatif bastığı için ben oldukça da kaliteli bulduğum bu sohbetlerde kendisinin sırasını atlıyorum.

    edit: amatör branşlarda kimseden alamadığımız bilgileri de o veriyor bu arada. o konuda da hakkını vermeliyim.
  • 5
    https://www.youtube.com/watch?v=3I2K-ZBN7T8
    son derece mantıklı ve akılcı konuşan galatasaraylı sosyal medya yüzü. takımın şu berbat haldeki pozisyonuna göre son derece sakin ve hafif eleştirilerde bulunuyor. fatih terim açık ve net şekilde eleştirilebilir oldu artık. bu durum, kayıtsız şartsız terim takibinde olan binlerce ismi rahatsız ediyor ve etmeli. takip edilip izlenmesinde fayda olan sosyal medya figürü.
  • 7
    her yorumcu veya analizci veya basın mensubu gibi bu işten para kazanan kişidir. yani artık profesyoneldir, amatör ruhla galatasaray’ı eleştiren sıradan bir sözlük yazarındaki galatasaray sevgisi artık yoktur olamaz da. artık bir şekilde o kanalı, kendine ayrılan zamanı doldurmak zorundadır hem de izleyenlerine takipçilerine ilginç söylemler sunmak zorundadır. aslında belki de dünyanın en boş ve verimsiz işinden, seyirci ilgisi çekerek para kazanmaya çalışmaktadır. haliyle kendine ayrılan zamanı bazen abartarak, bazen çarpıtarak bazen de kendinde yorumlayarak ilginç bir şekilde doldurmaya çalışacaktır. bunların hepsi tüm futbol yorumcuları için geçerlidir. mesela, programdaki extensor artık “falcao’yu fatih terim istedi” noktasına gelmiştir. hocanın, 2-3 yıldır söylediği hatta tartışmalara yol açan, “oyuncuların geçmişine değil geleceğine yatırım yapacağız” sözü hala orada asılı iken; bu arkadaşlar rahatlıkla “gençleşme projesi fatih terim’in değildi, hoca bunu kabul etmek zorunda kaldı, kabul etmeseydi hocayla çalışmak isteyen başkan da yoktu” gibi saçma yorumları “içerden biliyorum” diye söylüyorlar ve söylemek de zorundalar. bu ve bunun gibi asılsız, kendilerince yaptıkları saçma yorumlar olmazsa ortada bir youtube kanalı da olmayacak.

    bu günümüzün artık gerçeği, sosyal medya inanılmaz bir nokta da ve ne yazık ki, ana akım medyadan daha fazla bilgi kirliliğine sahip. kendi fikrim, galatasaray yönetiminin - hem bu yönetim, bundan öncekiler ve sonrakiler de dahil olmak üzere - en büyük hatalarından birisi bu konu. sosyal medya yönettimi ve iletişimi. kulüp hakkımda o kadar kolay algı, yanlış bilgi, operasyon yapılıyor ki, bu alan asla başıboş bırakılmamalı. iletişim ve bilgi paylaşımı kontrollü şekilde artmalı. faith terim hakkında eleştirilerin bu boyutta olmasın da yine bu yönetilmeyen sosyal medyanın payı çok ama çok büyüktür.
  • 9
    sağdan soldan duyduğu şeylere bir dünya ekleme yapıp içeriden öğrendim diye paylaşan kişi. sadece 20 oy farkla seçilebilen, üstelik oylarının ciddi bir kısmını da terim'le çalışacağını beyan ettiği için alan başkan terim'e seçilir seçilmez ya gençleşmeyi kabul edersin ya da seninle çalışmam demiş. bak sen şu işe ya... terim zaten o genç oyuncularo scout ekibine tamamen hobi olsun diye izletiyordu. he bir de yine bir şekilde fatih terimcilere laf sokulmasına konu olmuş. bu durumda biz de şey mi demeliyiz? fatih terim nefreti gözlerine öyle bir perde indirmiş ki terimle ilgili kim olumsuz ne söylediyse direkt inanıyorlar. üstelik alakasız, birbirinden haz etmeyen kutuplardan insanlar söylese de inanıyorlar. aynı arkadaş bir gün radikal bir alaylıyı savunuyor bir gün diplomacı bir liseliyi. neyse kendimi hiç bir zaman terimci olarak konumlandırmadım, hocayı da mantıklı eleştirilerin olduğu bir ortamda çatır çatır eleştiririm sohbet edenler az çok bilir ama terimciysek de en azından çizgimiz belli, en azından terim'e karşı bugün kimi savunacağız diye kutuptan kutuba mekik dokumuyoruz*

    cicaldau ve morutan'a çöp çeken emre akyazıcı tayfasının mevcut trnsferler yapıldığı yaz fatih terim için neler yazdığını en az benim kadar iyi biliyor ayrıca.
  • 10
    insanımızın balık hafızalı olduğunu çözmüş, galatasaray genel kurul üyesidir.
    iyi niyetle yaklaşırsak, kendisi whatsapp gruplarında her yazılana inanmakla hata yapıyor.
    söylediği ilk bilgi:
    'hoca gençleşme projesini istemedi.proje burak elmas'ın, ışıtan gün de bu projenin önemli bir parçası'. sonrasında, hoca şimdi başarısızlık olduğu için oradan güç almaya çalışıyora getirdi. bakalım öyle mi?
    https://www.dailymotion.com/video/x7nf5a3
    burada defalarca yazıldı çizildi, yeri geldi selahattin baki bile 2 milyon euro'ya çözemediğimiz genç oyuncuyu sheffield united'a götürdü vs.

    hadi gelin, daha yakın tarihe gidelim.
    alioski konusunda hocanın açıklamaları belli. '3 yıl için 7.5 milyon euro'yu orijini sol bek olmayan oyuncu için veremeyiz' diyen, hocaydı.
    morutan için, 'o da bizi istiyor, biz de onu istiyoruz, 2 yıldır takip ediyoruz, ancak fiyatlar biraz daha düşerse olur' diyen, hocaydı.
    ghezzal konusunda, 'ghezzal'ı kim istemez, ancak elden çıkmamız gereken oyuncular var' demişti. feghouli veya babel elden çıkarılabilse, belki de ghezzal alacaktı.
    larsen konusunda tek bir kelime duyamadık ağzından, ki ayrıca boey en erken transferlerimizden biriydi.

    zamanında, emre utkucan'ı gstv'de dinlemiştim.
    e.u: 'ben, hocalarımın isteği olan özelliklere göre filtreleme yaparak oyuncu arıyorum. ancak yeri geldiğinde, hoca, yeri geldiğinde yönetim, kendi iradelerini ortaya koyarak negatif rapor verdiğim oyuncuları da alabiliyorlar.'
    seçimde, neredeyse burak elmas'la beraber aday olmuş hoca, emre utkucan'la da ilişkileri çok yakın olmasına rağmen, larsen'i aldıramamış!

    hocaya dair eleştirilecek veya uyarılacak bir çok konu olduğunu düşünüyorum. ancak, muhalifler bu kafayla devam ederse, değil hocayla konuşmak, florya'nın kapısından içeri bile giremezler. son kısmı bilerek yazdım, malum kendisi, en son programında 'gs yöneticisi, her yere girer' buyurmuştu. sonrasında kendisi ile çelişerek, 'hollanda'da kulübü olan yönetici, gs'da judo şube sorumlusu' diye bu durumun garipliğinden bahsetmişti. neden acaba?
  • 11
    kendisini keyifle izlerim ancak son yayında genç yapılanma ile ilgili söylediklerine bende katılmıyorum. terim daha ghezzal'ın adı geçmiyorken çıkıp morutan'ı beğendiğini ve uzun yıllardır scout ekibinin listesindeki bir isim olduğundan bahsetmemiş miydi ? daha burak elmas yönetimi yokken geçen sene kamil, moder vb isimleri kim istedi ? ffp döneminde satış zamanları bonservis verdiğimiz 5 (ffp döneminde sadece 5 oyuncuya bonservis verebildik) oyuncudan sadece nagatomo hariç tamamının 27 yaş ve altı oyuncular olması tesadüf mü ? o kadar da geriye gitmeyip geçen sene ocak ayında mustafa cengiz döneminde alınan oyunculara bakmak da yeterli olur sanırım.
  • 12
    kendisinin sports digitale youtube kanalında, eski açık adlı programda ve 21-22 sezonunda, deandre yedlin hakkında “bu adam ilk geldiğinde böyle değildi, burda kötüye gitti” benzeri bir ifadesi vardır. bu cümleyi ağzından duyduğum anda kerem övet’in futboldan anlamadığına emin oldum. bülent kalafat, saha içi yotube kanalında deandre yedlin hakkında ne söylediyse, galatasaray’a geldiğinde aynılarını gördük. kerem övet erkek voleybol, pinpon, su topu vs hakkında programın bitimine sadece 45 saniye konuşmalı. adam olana çok bile.
  • 13
    şöyle bir şey demiş. şimdi her noktayla uğraşmadım (ki ghezzal ve elneny gelmedi demek garip, su ikisinin yıllık maaşı 5-6 milyon euro, vergisiz. ben de messi istiyorum) ama dediğine göre fatih hoca;
    sacha boey değil jens stryger larsen istemiş. bakın çok önemli; boey'i isteyen kişi fatih hoca değil diyor.

    ama sözlükte larsen'i hocanın istemediğini, ışıtan gün'ün komisyon için getirmek istediği ve hocanın veto ettiği söylendi.
    https://mobile.twitter.com/.../1489533740263124992

    şimdi kendisi fatih hocayı savunup yönetimi eleştirirken demiş bunu, haliyle larsen konusunda yalan söylemediğini kabul edersek garip bir durum oluştu.

    edit: istemedi derken ilk sırada istemedi anlamında. orayı düzeltelim. ama larsen'i maliyet yüzünden veto etmek ne kadar doğruysa ghezzal ve elneny'i de etmek aynı şekilde doğru.
    edit: deniliyor ki bu programda hocaya gömülüyormuş. o zaman verdiği bilgiler aynı etkiyi tabiki yaratmaz.
  • 14
    https://mobile.twitter.com/.../1489533740263124992

    yukarıdaki videoda verdiği bilgilerin morutan ile ilgili kısmı yanlış olan şahıs.

    öncelikle olimpiu vasile morutan'ın ilk tercih olmadığından bahsetmiş ki (önce ghezzal'ı istedi demiş) gerçekte durum tam tersiydi. morutan isminin gündemimize ilk gelişi şubat 2021'e dayanıyor ve morutan'a alternatif arayışımızın sebebi gigi becali'nin oyuncu için 15 milyon euro gibi abuk bir bedel istemesiydi. bunu açıklayan isim de becali'nin bizzat kendisiydi. hatta daha rachid ghezzal ismi gündemimize bile gelmeden önce morutan 2021 yılı mayıs ayının sonunda verdiği röportajda galatasaray'a transfer olmayı çin ligi gibi liglere transfer olmaya tercih ettiğini söylemişti. kısacası morutan ilk alternatifti, onun transferi gerçekleşmeyince berghuis, o da bizi istemeyince ounas, ghezzal ve tahminimce dreyer gibi isimlere yönelindi.

    https://mobile.twitter.com/.../1478838091116949508

    --- alıntı ---

    ışıtan gün:

    "alioski ve larsen'i ben önerdim. transferde nihai kararı başkan burak elmas veriyor. hoca da larsen'i beğendi. maliyeti yüksek diye almadık."

    --- alıntı ---

    jens stryger larsen ismi de bizzat ışıtan gün'ün önerisiydi. zaten kerem övet de aksini iddia etmemiş. gerçi ben fatih hoca'nın o maliyetle larsen'i istediğini hiç sanmıyorum çünkü hoca daha az maliyetli alioski'yi reddettiğini bizzat kendisi basın toplantısında söylemişti. ancak bu yönde bir delilim olmadığı için ifadesinin kesinlikle yanlış olduğunu da söyleyemeyeceğim.

    fatih hoca'nın gustavo assuncao yerine mohamed elneny istediği konusunda ise haklı olduğunu düşünüyorum. ancak assuncao'nun burak elmas yönetimi tarafından da istenmediği bence hocanın gönderilişi sonrası ilk gönderilen ismin assuncao olmasından, domenec torrent'in de assuncao'ya hiç süre vermemesinden belli oldu.

    yukarıda kesiti alınmış olan programın tamamını izlemiştim (hatırladığım kadarıyla program aralığın sonunda ya da ocağın başında hocanın gönderilmesinden önce çekilmişti). kerem övet'in ana fikri hocanın maliyeti gözetmeksizin hazır oyuncuları tercih ettiği ve genç oyunculardan oluşan bu yapılanmanın burak elmas yönetimi sayesinde gerçekleştiğiydi. kendisinin bu fikrine kesinlikle katılmıyorum ve hem 2021-2022 sezonu yaz transfer dönemi'nde yaşananların, hem de hocanın gönderilişi sonrası başlayan 2021-2022 sezonu ara transfer dönemi'nde yaşananların da bu fikri yalanladığını düşünüyorum. fatih hoca'nın istediği, genç ve maaşı düşük oyuncuların ağırlıkta olduğu ve bu oyuncuların yanında elneny, moreno gibi isimlerin de bulunduğu bir kadro kurmaktı. ışıtan gün anladığım kadarıyla kendisinin futbol aklı olduğunu söylediği ogan tarhan ile birlikte çalışıp jens stryger larsen, ezgjan alioski gibi isimler önermekteydi ve mali sebeplerden dolayı veto edilen rachid ghezzal, ezgjan alioski, jens stryger larsen ve mohamed elneny gibi transferler de burak elmas ve fatih terim'in ortak iradesiyle veto edilmekteydi.

    kısacası kerem övet'in o günkü konuşmalarının hem verdiği örneklerin bir kısmı itibariyle hem de varmaya çalıştığı sonuç itibariyle hatalı olduğunu düşünüyorum.
  • 15
    https://youtu.be/gLZUYizCgaA

    ilgili videoda dursun ozbek icin gelirse bazi acilardan faydali olabilecegini soylemis olan yorumcu. gecmiste yaptigi hatalardan da bahsetmis. bu adami tekrar baskan olarak gormek isteyen hatta faydali olabilecegini dusunen biri futboldan anlamiyordur. zaten kerem ovet'in ayni programin baska bir bolumunde de ozbek'ten bahsederken dursun abi demesi kendisiyle tanisikligi oldugunu da gosteriyor.
  • 17
    yan branşlar konusunda oldukça ilgili ve bilgili galatasaray üyesi. galatasaray voleybol şubesinde galatasaray bilgilerini sızdıran yöneticilerin tekrar şubede göreve geldiğini, lobi ile görev alan insanların olduğunu söylemiş. bu şubelerde kurulan kadrolar şampiyonluk kadrosu da değil. öyle bütçeler yok. basketbol keza o da öyle. dursun özbek her branşta şampiyon olacak kadro kuracağız diyordu. kuracak ama tersten.
  • 18
    nam-i diğer yan şubelerin gayri resmi basın sözcüsü. kendisi sayesinde özellikle amatör branş dediğimiz alanlarda daha sağlıklı bilgilere ulaşabiliyoruz. dünkü yayınlarında bahsettiği durum çok kaygı verici ve gelecek açısından oldukça problemli görünüyor.

    galatasaray yönetim kurulu sanıyor ki sadece futbolda başarılı olursak bu işi kotarırırız ama bunun doğru olmadığını acı bir tecrübe ile öğreneceğiz gibi görünüyor.

    (bkz: galatasaray erkek basketbol takımı)
    (bkz: galatasaray kadın basketbol takımı)*
    (bkz: galatasaray erkek voleybol takımı)
    (bkz: galatasaray kadın futbol takımı)*
  • 21
    dünkü eski açık (program) yayınında söylediği "yaprağını yerken kıtır sapına gelince me" sözü ile beşiktaşlıları dumur etmiş galatasarayımızın gayri resmi amatör branş sorumlusu. daha önce hiç duymamıştım ama anlamını öğrenince ahmet nur çebi'yi anlatacak daha güzel bir söz olamazdı. tebrikler reis.

    (bkz: ahmet nur çebi)

    edit: me'nin anlamı hayvan olarak değil, istemem anlamında kullandığını belirteyim. yani kısacası işime gelen şeyleri isterim, işime gelmeyenleri kabul etmem.
  • 23
    kendisinin bir kulüp başkanına böyle söylemlerde bulunmasını yanlış buluyorum desem aslında çok elit ve amerikanvari olurum. burda sekiz var sekiz!

    https://gss.gs/3r0.jpeg

    tam taşı gediğine oturtmuş. sözü söylerken erinç abinin "ne diyor bu" gibisinden bakışı da muazzam. izlediğim en güzel 8 saniyeydi. videoyu editleyen arkadaş neden 8 saniye ile sınırlı tutmuş anlamadım.

    https://twitter.com/.../1628819958485471241
App Store'dan indirin Google Play'den alın