• 40
    bu yazar arkadaşımız çok takip ettiğim birisi değildi. ilk geldiği zamanlar 1-2 yazısını okumuştum. o zamanlar scoutgs'nin transfer haberlerini sözlüğe taşıyordu. olacak olmayacak tartışmaları olduğu zamanlar gidip onları savunuyordu. ben de transfer gündemini sözlükten takip ettiğim için, onun yazılarını da okuyordum.

    sonra transfer dönemi kapanınca, transfer döneminde yazdığı sağduyulu yazılardan dolayı, kendisinin yazılarını takip etmeye başladım. çok damardan gelmişti.* ee buraya da arada bir stres atmak için girdiğimiz için, kaldıramam ben bu kadar damarı demiştim. özelden konuştuğum birkaç arkadaş, güzel yazıyor, okumaya değer demişti.

    sonra bir yazısına daha bakıyordum ki, o an halet-i ruhiye'min o yazıyı kaldıramayacağını farkettim. yani şimdi ne diyeyim bilemiyorum, seveni çok olduğu için de saygı duyuyorum kendisine. ben beğenmesem bile, saygı duymasını bilirim insanların tercihine. ki kendisine de saygı duyuyorum her zaman.

    sözlükte uzun yazıları okumayı her zaman sevmişimdir. tarzını belli eden adamlar vardır ya hep, ykaraca da onlardan birisi olmuştur benim gözümde. yazının ilk 2-3 cümlesini okuduğumda, gidip rumuzuna bakardım, ykaraca yazmış, neyse derdim, güzeldir ama benim kaldırabileceğim bir yazı değil diye es geçmeye başladım bir yerden sonra.

    hepi topu sözlükte okuduğum belki 10 yazısı vardır, o uzun soluklu olanlardan. o yüzden, çok fazla bir şey diyemem ama, ne bileyim ben okuyamıyordum. bana sürekli gelip linkini yolluyorlardı yazılarının. tamam diyordum, arkadaşlarım beğendiği için de on numara verip geçiyordum okumadan.

    belki tarzlarımız farklıydı, belki dünyalarımız farklıydı, bilemiyorum. yani şimdi düşünüyorum. hagi'nin gelişiyle ilgili bir yazı yazmak istese, metni şu olurdu sanırım;

    ----
    gözyaşlarımı tutturamadığım bir ağustos sabahıydı transferini öğrendiğimde ... o yazki çocuksu huzursuzluklarım ve hayallerime yeni bir raptiye gibi sokulmuştun sen hagi... şimdi ise o zamanları hatırlayıp galatasaray'ına bunu yapanlara nasıl tokat atacağını merakle bekleyeceğim.
    ---

    ben hagi'nin geldiği günü hatırlıyorum futbolcu olarak. fenerli bir arkadaşım koşa koşa gelmişti, "lan olm hagi'yi almışsınız." demişti. ben de inanmamıştım doğal olarak, " isim benzerliğidir amk" demiştim. o da bana cevaben " he ya, bence de isim benzerliğidir amk, gel lan maç yapak." demişti.

    yani demek istediğim, tarzlarımız, hayata bakışlarımız farklı olsa da, seveni vardır, okuyanı vardır, beğeneni vardır. yanlış anlamasın kimse, ben beğenmiyorum demiyorum ama bana göre değil diyorum. burada olması lazımdı, okuyanı çoktu, keşke gitmeseydi diyorum.

    bugün veda yazısı yazmış. veda yazısını okudum. aklına bir şüphe düşmüş, birisi kulağına su kaçırmış. nedir, kimdir, ne demiştir bilmiyorum da, burası sanal ortam kardeşim. burada hakkında yazılanları, iyi veya kötü ciddiye alma. burada yapılan yorumlar, seni pohpohlayanlar, sana yol gösterenler ya da seni yerenler gerçek hayatta sana yardım etmez, edemez. gerçek hayatta belki hayatına bile girmez. buralarda yapılan muhabbetler burada kalır. seni öven de buradadır, seni yeren de.

    ben çok giden gördüm. buradan sürekli görüştüğüm insanlar da var. onlar da sözlüğü bıraktı. gideceksen, kimseye bir açıklama yapmana gerek yok. varsa beğenmediğin bir şey, sessizce gidersin. ben hiç tanımadım ama, kumandan hüsamettin diye birisinden bahsederler hep, adam birisine mesaj atarak, hadi eyvallah demiş. o günden beri nerde olduğu ne yaptığı belli değil.

    ama varsa yazmak istediğin bir şey, burası senin mekanın. ama burada şöhret olmak, pohpohlanmak seni değiştirmesin. anladığım kadarıyla derdin de biraz o. ben değişir miyim diye düşünüyorsun. o zaman senin de sevdiğin şekilde cevap vereyim ben;

    "karakterinize şöhretinizden daha fazla önem verin , çünkü karakteriniz aslında ne iseniz odur , oysa şöhretiniz insanlar sizi ne sanıyorsa odur."
App Store'dan indirin Google Play'den alın