• 37
    başarısız bir dönemim sonunda gerçekleşmiş olaydır. beni bilen bilir. hocayı ne kadar sevdiğimi, bir cenazede koşarak gidip kendisine sarıldığımı, çoçukluk kahramanım olduğunu.

    şimdi gelelim hoca neden gitti.

    1- maç seçen, avrupa arenasında çıkıp şov yapan ama ligde vasatın üstüne çıkamayan, reaksiyon göstermeyen ve milyon eurolar kazanan futbolcular.
    2- sürekli ceza yemesine, tehdit edilmesine, takımının doğranmasına rağmen ses çıkaramayan, hocanın arkasında durmayan son iki vasat yönetim.

    hocanın hatası yok mu? evet var. hem de 1 ya da 2 değil bir çok hatası var. mesela futbol hayatını sosyal hayatından ötürü bitirmiş olan arda turan ı, taraftarın tüm tepkisine rağmen ısrarla takıma alması ve hiçbir faydasını görememesi. 2020-2021 sezonunda kerem aktürkoğlunu çok geç devreye sokması ve kolayca kazanılacak şampiyonluğu rakibine hediye etmesi. vasat oyunculara hatasını kabul etmeyip sürekli inatla şans vermesi. halil dervişoğluna bir futbol disiplini sağlamaması ve musleranın yedeği olarak ismail çipe yi görmesi. ısrarla yanında profesyonel bir ekip değil, futbolu hayatının 1 numarasına koymayan kişilerle çalışması.

    şimdi futbolcular fatih hoca için sosyal medyada yazılar yazıyor. hüzünlü şarkılar paylaşıyor falan filan. kardeşim hocanın şu an takımdan ayrılmasının bir numaralı sebebi sensin. maç seçmeseydin de her maç topunu oynasaydın hoca hala şampiyonluk yolunda olacaktı. bir şirkette bir departmanda başarısızlık varsa ve bir türlü ifla olmuyorsa önce müdürü kovarlar. bu yüzden bu duygusallığı bir kenara bırakıp artık işinize odaklanın. sakın hoca gitti diye sahada triplere girip duygusal şovlar yapmayın. hocanında dediği gibi “sizin işiniz top oynamak”. işini yaparsın, kendini dışarıya beğendirirsin ondan sonra o şov yaptığın avrupa’ya layıkıyla gidersin. ya da duygusal şovlar yapıp seneye karagümrük formasıyla olimpiyat stadının yedek kulübesinde ayazı yersin. ligin en kötü top oynayan takımıyız. ligin diplerindeki rize bile bizden daha ıştahlı hücum ediyor. biraz kendinize gelin. yoksa takım ya da kıl payı ligde kalacak ya da ligden düşecek şaka değil.

    galatasaray bu dünya üzerinde yönetilen en kötü şirket. ünal aysal dönemi dışında hep böyleydi. biri faydalı birşey yapmak istediğinde, biraz dikkat çekmeye başladığında illa ki yine içlerinden biri çıkıp, petrol kuyusuna civa dökme edasıyla bu faydalı şeyleri kurutuyor. maalesef bu bizim ve dolayısıyla galatasaray’ın kaderi. şu an ki yönetim ise galatasaray tarihinin belkide en kötü kaderi. sene başında “sponsorluklar, projeler, uzun vadeli yatırımlar” hepsi bir yeşilçam palavrası. senelerdir galatasaray’a destek veren erdem timur ve dinçer azaphan siz başkan olmamanızda bu kulübe zaten sponsor okurlardı ki zaten senelerdir destek oluyorlar. yönetime denilecek tek söz, ya bu pasif tavrınızdan artık vazgeçin ya da geçmişte çok sık kullandığınız sözcükler gibi o koltuğu işgal etmeyin.

    son olarak; işin duygusal değil de gerçeklik payına bakarsak, fatih terim galatasaray tarihinin en büyük efsanesidir. hatta, ali sami yen den de, metin oktay dan da büyük efsanesidir. galatasaray ile fatih terim defteri maalesef bir daha açılmamak üzere kapanmıştır. yani bunun anlamı şudur, galatasaray adına bir devir kapanmıştır. fatih terim olmasaydı galatasaray şu an türkiye’nin en büyüğü değil en fazla 3. büyüğüydü. bu yüzden hakkın ödenmez hocam.

    son zamanlarda geçen başarısız döneme rağmen, sen bu kulübün en büyük efsanesisin. ve öyle kalacaksın.

    allah yolunu açık etsin
App Store'dan indirin Google Play'den alın