• 9
    --- alıntı ---
    o zaman yazmıştım, tekrar edeyim: prof. dr. vahdettin engin konusuna hâkim ciddî bir son dönem tarihçisidir, özellikle de sultan abdülhamid döneminin türkiye’deki önde gelen uzmanlarındandır, senelerini arşivde geçirmiştir, bütün çalışmalarını belgelere dayandırır; hattâ galatasaray lisesi’nin tarihi olan “mekteb-i sultanî” isimli eserin yazarı da odur! spor tarihi konusundaki yayınları kendine lâf atanların boyuna yakındır ve dolayısı ile 1959 öncesi şampiyonluklar hakkında söylediklerine karşı çıkanlar, hoca’nın görüşünü çürütebilmek ve geçmişte kazanılmış kupaları yok sayabilmek için ortaya belge koymak zorundadırlar!

    --- alıntı ---

    kendisi neden her uzman kendi alanından sorumlu olmalıdırın net örneğini veriyor.

    yıldız hesabına dahil etmeme ile hiçbir kupanın yok sayılmadığını anlamaması futbol ile ilglilenmeyen biri olarak çok normal.

    klasik tarihçi gözüyle bakıyor. "ortada kupa var mı var, fenerbahçe deliillerle kupa var diyor mu diyor. o zaman fenerbahçe haklıdır." düşüncesiyle bakıyor olaya.

    kendisinin ve kendisi gibi düşünen fenerbahçelilerin anlaması gereken konu şu. hiçbir kupa inkar edilmiyor. hiçbir şampiyonluk inkar edilmiyor. sadece yıldız ve yayın gelirleri için hesaplama yaparken düzenli bir şekilde yapılmış organizasyon ele alınıyor. kimse fenerbahçe 1959 öncesi 9 kere şampiyon olmadı demiyor. kimse öyle bir dönem yaşanmadı demiyor. yıldız ve yayın geliri hesabı yapılırken adalet olması açısından 34 lig maçı oynayıp şampiyon olmuş takım ile 4 maç oynayıp şampiyon olmuş takım bir tutulmuyor. bu kadar basit.

    fenerbahçe 28 şampiyonluğumuz var diyebilir. eğer camia olarak 4 maçla gelen şampiyonluğu 34 maçla gelen şampiyonlukla eş değer görüyorlarsa kendi aralarında diyebilirler bizim bir itirazımız yok. ama hak, hukuk, adaletin olduğu bir ülkede de kimsenin kendileri gibi fanatik ve duygusal düşünmesini beklemesinler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın