• 33
    geçirdiğim en güzel yazlardan birine vesile olmuş tarihtir. herkesin bi hikayesi var bugünle ilgili,benim de 14 mayıs 2006 dendiğinde aklıma belli başlı şeyler geliyor. önce vestel in fenere uygladığı 5-3lük kampanya*her ne kadar tamam şampiyonuz diyemesek de son ana kadar umudumuzu korumamaza sebep olmuştu.ayrıca manisa stadından duyduğumuz laylay fenerbahçe olamazsın şampiyonnağmeleri de duygularımıza tercüman olmuştu. *bir hafta boyunca okuldaki galatasarayla yatıp galatasarayla kalkan arkadaşımla ağzımızdan düşürmemiştik bu sloganı. ardından inönü de kabze'nin mucizesi geldi. ama hala bizim elimizde değildi şampiyonluk, futbolcuların yorumları da hep bu yöndeydi zaten."biz maçlarımızı kazanacağız,rakibimizin puan kaybını bekleyeceğiz." çok samimi bir arkadaşım vardı liseden,çok koyu fenerbahçeli. onunla muhabbet ederdik,tüm fenerliler gibi emindi şampiyonluktan,benim de söyleyecek pek birşeyim yoktu işin kötüsü herşey onların elindeydi.işte bu arkadaşım takımına aşırı güvenle şampiyonluk kutlamalarına 1 hafta öncesinden başlamıştı, ayakkabısından şapkasına kadar herşeyi hazırdı şampiyon olduklarında caddeye kutlamaya gitmek için(!) fenerlilerin 14 mayıs 2006 günü yaşadıkları buhranları,psikolojik durumları işte bu arkadaşım üzerinde çok iyi gözlemledim* her ne kadar kendisini çok sevsem de galatasaray'ımın onu ve onları böyle ters köşeye yatırışı çok büyük keyifti benim için.o bir asra bedel 16 dakika ve gece boyu izlenen spor pogramları, sabrinin hindi baba hindi si,hakan sukurün ağlaması.. hepsi bu günün zihnimde yer eden unutulmazlarından.maçın ertesi günü okula gittiğimde heryan sarı kırmızıydı, bütün okul adeta çıldırmıştı! koyu cimbomlu okul müdürünün istiklal marşı öncesi şampiyonluğumuzu kutlaması ve "fenerlilerin çok üstüne gitmeyeceğim,sadece geçmiş olsun diyorum"şeklinde konuşması da ayrıca mutlu etti bizleri. ardından sınıflara girişimizi ve çektiğimiz üçlüyü, kudurmuş gibi ordan oraya zıpladığımızı hatırlıyorum. zaten sınıfın çoğu galatasaraylıydı.aklıma geldikçe hala o nasıl bir kendini kaybetmişliktir derim, sırıtırım o halimizi düşündükçe.

    o fanatik fenerli arkadaşına ne oldu derseniz 1hafta okula gelemedi*geldikten sonra ise okul kapanana kadar 20 45 esprilerine maruz kaldı*
    işte bu gündür bana galatasaray dan umut kesilmeyeceğini hatırlatan ve işte bugündür kasımlar sizin olsun, mayıslar bizimdir dedirten!
App Store'dan indirin Google Play'den alın