• 98
    kardeşim seni hiç tanımadım. hiç konuşma fırsatı yakalamadım. ama gece gece ne kadar üzüldüğümü tahmin edemezsin. ben bir tıp öğrencisiyim. seneye doktorum. bu illetin ne demek olduğunu en iyi ben biliyorum inan. her gün önümde kaç tane kanser hastası oluyor. el kadar 3 yaşında bebekten tut 80 90 yaşında teyzelere amcalara kadar. ve o 90 yaşında adamlar bile sadece 1 gün daha fazla yaşamak için neler yapıyorlar biliyor musun. sadece 1 gün için, onları sevenlere 1 gün daha fazla bakabilmek için bizlerin kaldıramayacağı yüklerin acıların altına giriyorlar. ve başarıyorlar biliyo musun. torunumu göreceğim onu maçlara götüreceğim diye çıkıyor 90 yaşında adam hastaneden. hadi bunları da geçtim kaç tane intihar eden ve beceremeyen insan geliyor biliyor musun karşıma. intihar diyorum çünkü senin ki de intihar bir yerde. kendini suratından vurmuş adam ölümden öyle korkuyor ki şimdi 9. ameliyatını geçiriyor biraz olsun suratım düzelsin diye. çoğumuz o surata sahip olsak yaşamayacağımızı düşünürdük oysa ki. demek ki hayat ne kadar tatlı ne kadar kıymetli bişey ki ondan vazgeçen bile böylesine çabalayabiliyor.

    sana söylenenleri takarsın takmazsın bilemem kardeşim. sana bunları söyleyen ben bile hayattan nefret eden bir insan. gökten yıldız kaysa hadi be çarp dünyaya da hepimiz ölelim bitsin artık bu çile diyen biriyim ben. ama nefes aldığın süre içinde de bunun hakkını vereceksin kardeşim. ailene, seni sevene, hadi hepsini geçtim seni bedene büründüren varsa o güce olan saygından pes edemezsin. sen herşeyi yapacaksın elinden geleni. pes etmeyeceksin. aldığın her nefesin hakkını vereceksin. sen bu dünyaya bir sebepten dolayı geldin kardeşim. o boktan gördüğün hayatında da bu lanet hastalık seni sevenler seni düşünenler olduğunu gösterecek belki de. belki bu hastalığı yenince torununu cocugunu severken bir yandan bir zamanlar senin gibi düşünen insanlara ilham kaynağı olacaksın. hayat bu değil kardeşim. hayat zor geliyor diye pes edemeyiz. kendine sevenlerine saygın yoksa dahi senden tek arzum kanserden her yolu deneyip hayatını kaybetmiş sayısız insan için, keşke tedavi imkanı olsaydı da tedavi olabilseydim diyip ölen sayısız insan için, onların aileleri sevdikleri için, senin sahip olamadım dediğin eşleri evlatları için, gözümün önünde hergün aglayıp ölmek istemiyorum diyen 5 yaşındaki çocuk için pes etmemen lazım. onlara saygısızlık etme lan yalvarırım etme. alacağı 1 nefes için bile herşeylerini feda etmeye hazır insanlar varken elindekini heba etme sana yalvarırım.

    sana yalvarıyorum her ne yapıyosan kalk kendine gel. pes etme. elinden gelen herşeyi yap. daha şampiyonlar ligini kaldıracağız lan. onu görmeden nası gidersin buralardan. herşeyi geçtim senin bu halden hayata dönüp tutunup sağlığına kavuşman bile o kadar çok insana güç verecek ki. o kadar hasta seni duyup dinleyip hayata sarılacak ki. en azından ben hastanede seni anlatacağım kardeşim. sizi anlattım hayata döndü diyeceğim. onlara da seni anlatınca hayata döndüreceksin belki.

    imparatorun dediği gibi kaybedince değil vazgeçince yenilirsin. boktan dediğin hayatında yenilmeyeceksin kardeşim. yenilip bitmeyecek bu hikaye. kazanacaksın kazanmak için uğraşacaksın. hepimizin kalbi gönlü seninle. seni sevenleri üzme..

    seni hiç tanımasa da canı kadar seven kardeşin ömercan..
App Store'dan indirin Google Play'den alın