• 3
    devletin "üstünde devasa bir cumhurbaşkanı fotoğrafı bulunan temizlik-maske-mesafe pankartını asamıyoruz, ne yapsak da siyasi propaganda yapsak" diye düşünerek süper ligin 24. haftasında bütün takımlara forma reklamı olarak dayattığı solüsyon. "herkes turkovac reklamı yapacak" diye bir khk mı çıktı yoksa tff'den kulüplere reddedilemeyecek bir rica mı geldi merak içindeyim.
  • 4
    --- alıntı ---

    hafta sonunda süper lig takımları sahaya “turkovac” yazılı formalarla çıktılar. ne o, yerli aşının reklamını yapacaklar. son derece bilimsel bir yaklaşım. formada turkovac yazınca millet koşa koşa o aşıyı olacak.

    böyle bir aşı tanıtımı, böyle bir ilaç tanıtımı olmaz.
    bu vatandaşa hakarettir, vatandaşın aklıyla alay etmektir. siz almanya’da sahaya göğsünde “biontech” ya da ürettikleri covid aşısının adı olan “comirnaty” yazılı forma ile çıkan futbol takımı gördünüz mü! biontech’in şehri olan mainz’ın takımı bile böyle bir şey yapmadı.

    çünkü bilimsel ürünler, futbol takımları ile pazarlanmaz. öncelikle binlerce kişi üzerinde bir araştırma yaparsın. en az 50-60 bin kişilik 3. faz çalışmaları yürütürsün. sonra bu çalışmaları bilim dünyasına açık biçimde değerlendirirsin. değerlendirme sonuçlarını bilimsel bir makale haline getirirsin. bu makaleyi tüm bilim dünyasına açarsın. saygın jürileri olan, etkili bilim dergilerinde, tıp dergilerinde bu makaleleri yayınlarsın. sonra da “işte bu benim aşım” dersin.

    bunların hiçbirini yapmayacaksın. 1300 denekli yarım yamalak bir 3. faz çalışması ortaya koyacaksın. hiçbir bilimsel platforma bu aşıyı tartışmayacaksın, konuşmayacaksın. en yakın dostun azerbaycan bile senin aşını alıp yapmaya yanaşmayacak. aşı bulamayan afrika ülkeleri dahi senden aşı istemeyecek. herhangi bir başka ülkede 3. faz çalışması yapmayacaksın, yapamayacaksın. sonra futbol takımlarından medet umacaksın. tabii ki olmaz.

    --- alıntı ---

    fatih altayli
  • 5
    hamdolsun yerli ve milli aşımız.

    dünyanın en iyi aşısı, hiçbir yan etkisi yok, yüzde yüz etkili, bulunmaz bir hint kumaşı, ümmetin kurtuluşu, covid savaşcısı. bence sezon bitene kadar reklam olarak her yerde olmalı, sonuçta dünyaya diz çöktüren bi ülkenin aşısı. avrupa aşıdan saymasa da saymasın kıskanç utanmazlar, futbolun her yerinde reklamı yapılsın da insanlar bilinçlensin ki son covid bükücü aşımızı yaptırsın herkes.
  • 7
    türkiye'de ilacın reklamı yasaktır. çok eski zamanları saymazsak hiç amoklavin yazan bir pano gördünüz mü? veya vermidon poşeti? turkovac'ın ayrıcalığı ne? yerli olması mı? amoklavin ve vermidon da yerli... kaldı ki turkovac koçak farma tarafından üretilen ticari bir ilaç. öyle hıfzısıhha üretimi devlet ilacı falan da değil.

    dersin ki covid aşısı yapılın. çocuk felci aşısını ihmal etmeyin. ama vaxigrip veya sinovac reklamı yapılamaz.

    reklamın yasak olmadığı ilaç.

    edit: ilk yerli aşı 1887'de üretildi. bir zahmet 135 yıl önce yapılmış bir iş ile 135 yıl sonra övünmeyelim. aşalım bunları, daha ileriye taşıyalım.
  • 8
    rakibi biontech ile boy ölçüşemez.

    üstelik biontech’in reklama, hele popüler olan spor kulüpleri üzerinden reklama ihtiyacı yok. çünkü hem devletten hibe hem de üretim garantisi aldı.
    özel şirket olan biontech ilk etapta yaklaşık 400 milyon euro, curevac’da 230 milyon euro alman devletinden hibe aldı.
    bunlar sadece 2020 yılında verilenler.

    yani almanya devleti benim gibi çalışan, vergi ödeyen insanlardan topladığı paraları bu özel şirketlere yüz milyon eurolar olarak dağıtıyor ve milyonlarca doz aşı almayı taahhüt ediyor.

    zaten alman toplumu aşı konusundan bezmiş ve özellikle bir kaç markaya yönlendirilmekten sıkılmış.
    şimdi birde spor müsabakalarında bu özel şirketlerin reklamı yapılacak, o kadar da değil yani.
App Store'dan indirin Google Play'den alın