• 1
    şu başlığı silmeyin sevgili modlar lütfen. silmeyin ki, unutulmaya yüz tutmasın böyle vahşetler. dün sabah haberi okuduğumdan beri yemek yiyemiyorum, başım ağırıyor ve midem bulanıyor.

    nasıl mahluklarsınız ki 20 yaşında bir kıza önce tecavüz edip, sonra bıçaklayıp, bir de üstüne cesedini yakıyorsunuz? sizde hiç mi vicdan, hiç mi allah korkusu yok. elim ayağım tutmuyor 2 gündür sözlük. insan hayatı bu kadar mı basit? bu kadar mı ucuz?
  • 4
    basligin silinmemesi icin sporla iliskilendirilmeli sanirim. bunun icin de sporda siddete cok kolay baglayabilecegimi soylesem.

    mesela bu hayvanlarin 20 yasindaki kizcagiza tecavuz etmesinin seks durtuleriyle hicbir alakasinin olmadigini, sporda karsilastigimiz; 10 kisinin bir rakip taraftari skstirdiginda ona saldirmasiyla ayni icgudu oldugunu soylesem.

    tecavuzden sonra bu hayvanlarin 20 yasindaki kizi bicaklayip oldurma refleksinin aziz yildirim konpleksiyle ayni oldugunu soylesem. yani bir sey uretmek yerine isin kolayina kacma refleksinin cezasiz kalan sucun en cezbedici sey oldugu gercegiyle birlesmesi. isim duyulmasi riskindense daha uc eyleme gecip cezasiz kalan suclarin icine cekilme durtusu.

    bu hayvanlarin 20 yasindaki kizi oldurdukten sonra bir mezari bile cok gorup yakmasinin ise yozlasmis ahlak anlayisimizin vicdani durtulerin gozlerini koreltmek icin yaptigi bir onlem oldugunu soylesem. cesedi yakarak vicdanlarindaki resmi silmeye calisirlar. bu bir polisin rusvet isteyip helal et demesi gibi. bu, boktan bir federasyonun bir takimi ite kaka sampiyon yaparken digerine turkiye kupasi vermeye calismasi gibi. hayvan, yaptigi caniligi gormeye katlanamaz. ortadan kaldirdiginda vicdani da daha rahat edecektir.

    turkiye'de tecavuz ve cinayet asla sapkinlikla ilgili degildir. sporla da ilgilidir, politikayl da, sosyal ahlaki yapiyla da.

    bir kiz tecavuz edilip olduruldugunde, ahlaksiz bir kulup baskani da bundan sorumludur, cezasini ortbas eden burokrat da. ama en cok cezasiz kalan sucu kutsayan seyirciler sucludur.

    galdyatorlerin zirhsiz savastigi bu collesiumda suclusun parmaklarini asagi cevirmis seyirci. suclusun ic sesini oldurmus bilet kesiciler. ve colesium etrafina toplanmis, aptalligi kendine kiyafet bilmis koylu halki: masum degiliz, hicbirimiz.
  • 5
    canım kardeşim, ablam. yanlış anlaşılmasın tanımam etmem ama tek suçu bi toplu taşıma aracına yalnız binmek olan bir insan kendisi. insan diyorum, bence önemli bir şey insan olması, olabilmesi bir kişinin. seni öldüren canilerin facebook profillerini inceledim sabah "tatmin etmeyeceksen, tahrik etmeyeceksin." yazmış, bir bayanın yalnız olması bile tahrik edici bir unsur bu zihniyet için zaten. tecavüzcülere idam diyorlar, idam gerçekten çok hafif bir ceza bence özgecan'a yapılanların yanında. haberlerini gördüğümden beri içim öylesine yanıyor ki, canım öylesine acıyor ki, öylesine utanıyorum ki... güzel bir hayat, gelecek, hayallere tecavüz etti ve yakıp dereye atan zihniyet için senden özür diliyorum özge, ailenin halini düşündükçe içim yanıyor ama elimden gelen tek şey senin için dua etmek ve yapılan eylemlere katılmak. emin ol bunları da yapacağım kardeşim.
  • 6
    kafa karisikligini onlemesi adina, dogru seyler konusmak adina: bir bardak alin, surahiden bir anda bolca su koyun, su neredeyse agzina kadar doldursun, yine de bardak tasmis degildir. sonra minicik bir yudum ekleyin ve bardak tasabilir.

    ozgecan aslan'in cinayeti belki onca suyun arasindaki o minik su damlasidir ama bardagi tasiran da onun damlasi belki de. bardagin en son neyle tastigini dusunmektense tastigini insanlarin gormesine sukretmek ve devamini dilemek mantikli olan.
  • 7
    tecavüz ulan bu tecavüz hiç tanımadığın gencecik bir kızla sırf 10 saniyelik zevkin için zorla sahip oluyorsun üxerine öldürüp yakıyorsun yuh sizin ruhunuzu vicdanınızı sikeyim allahsız kitapsızlar. ulan biz yolda otobüste yanında erkek srkadaşı varken bir kız gördüğümüz zaman kafasını çeviren toplu taşımada yanyana geldiğimizde rahatsız etmemek için iki büklüm olan herkesin kardeşini kendi kardeşi olarak bilen insanlarız sizin yüzünüzden bizim bike vicdanımız sızlıyor. tecavüz oğlum bu boru değil. ben 6 yasındaki çocuğa tecavüz edilen, 20 yaşındaki kıza tecavüz edilip diri diri yakılan bir ülkede yaşamak cidden istemiyorum. bu ve bunun gibi nice tecavüz olayları olan ülkeden...

    mekanın cennet olsun özge kardeşim dualarım seninle umarım orada huzurlu olursun.
  • 8
    dün bu olayı duyduğumdan beri aklımdan çıkmıyor, elim ayağım birbirine dolaşıyor. aklım almıyor yahu. nasıl olurda 20 yaşında ki bir kıza tecavüz eder, sonra öldürür, sonra yakarsın. nasıl bir miden var senin lan? nasıl bir gözü dönmüş mahluksun ki bunları yapabiliyorsun? insan olamaz bu. değil, imkansız! yakılarak öldürülmesi, yakan kişinin yaptığı pisliği gizleyeceğini düşündüğündendir! hiçbir suç cezasız kalmaz! yahu bu insanlar gönül rahatlığı ile dışarı çıkamayacak mı? sözde müslüman bir ülkeyiz. normal şartlar altında bizim ülkemizde olmaması gereken şeyler değil mi bunlar. bu mahlukun nüfus kağıdında dini islamiyet diye yazıyor muhtemelen. inandığı dinin elçisi, peygamberi kadınlar hakkında neler diyor?
    “ey insanlar! kadınların haklarına riayet etmenizi ve bu hususta allah’a karşı gelmekten sakınmanızı tavsiye ederim."
    sen ne insan olabilirsin, ne müslüman olabilirsin.

    ben merhumla hemen hemen aynı yaşta bir gencim. bugün sevgililer günü. kız arkadaşınızla buluştunuz, güzel bir gün geçirdiniz. hediyeleştiniz, yediniz içtiniz. geç saat oldu kız arkadaşınızı evine gitmesi için minibüse, otobüse, taksiye bindirdiniz. şimdi hangimizin içi rahat olabilir o eve gidene kadar? hangimiz rahat rahat günlük yaşantımıza devam edebiliriz ondan "eve gittim, merak etme." mesajı alana kadar? bizim içimiz rahat etmeyecek mi? ailemiz hep diken üstünde mi olacak?

    şuan twitter'da gördüğüm bir fotoğraf. kanım dondu.
    https://twitter.com/...s/566624635408900096
    dünyalar tatlısı iki kız çocuğu. belki ilerde bu kızcağızlar da üniversiteyi kazanacak o şehirde. onlarda psikoloji okuyacaklar. evlerine dönerken minibüste tek kaldıklarında akıllarına acaba bu olay gelecek mi? "o zaman kadar unutulur gider..." herkes unutur ama bu iki masum kız çocuğu unutmaz. çünkü bunlar o pisliğin evlatları. evet kendisinin de evlatları var. ulan hiç mi sızlamadı için be? kendi kızların hiç mi aklına gelmedi..

    içeri girecek bu adam. https://eksisozluk.com/entry/49152717 bunu yazar arkadaşlardan bir tanesi paylaşmıştı. şuan tek temennim, umarım burda yazılanların aynısı başına gelir. yavaş yavaş, acı çeke çeke ölür.

    dün başlığı silen modlar için tanım: kulübümüzün resmi twitter hesabından taziye mesajı verdiği genç kız.
    https://twitter.com/...s/566547950634270720
  • 9
    dedim bir şeyler yazayım. öfke kusuyim biraz şuraya, rahatlarım belki.. tam 15 satır yazdım, sonra baktım yazdıklarıma, katran karası olmuş içim. zift akar sıksan kalbimi.öyle bir nefret. sildim hepsini. utandım gerçekten. neye utandığıma da karar veremedim ayrı konu, yazdıklarımdaki nefreti kendime yakıştıramadım heralde.

    hani derler ya, allahından bul diye. onu demeye dilim varmıyor, milyonlarca insan sizin bu dünyada acı çekmenizi istiyor soysuz orospu çocukları.

    maalesef tek tesellimiz bu entrynin gerçeklik payı.
    https://eksisozluk.com/entry/49152717

    modlardan da tek bir ricam var. nolur silmeyin bu başlığı, rica ediyorum.varsın bir seferlik format dışına çıkalım. yeterki unutulmasın bu kız, bu utanç..

    başımız sağolsun...
  • 21
    doğduğum şehirde meydana gelen bir olayda olabilecek en kalleşçe şekilde iğfal edilip öldürülen güzel kız...

    şu ülkede 30bin kişinin katilinin bile baş tacı edildiğini gördük, çocuk tacizcilerinin beraatini gördük, kızına tecavüz edenlerin "iyi halden" cezasının yarı yarıya indiğini gördük, bu kızcağızı once tecavüz edip sonra öldüren ilk çağdan kalma 3 hayvanın da cezasını çekeceklerinden emin değilim.
    herkesin namustan bahsettiği, ama namussuzlarla dolu bir ülkede yaşıyoruz. çocuğa, kediye, köpeğe bile yan gözle bakan onbinlerce hayvanla beraber yaşıyoruz. kadına şiddete, tecavüze, istismara göz yuman, hafifleten bir adalet sistemiyle, siyasi iktidarla yaşıyoruz. o yuzden bu zihniyet değişmedikçe, daha çok görürüz bu "bunu yapan insan olamaz" haberlerini...
  • 24
    çok fazla şey söylenir ama bu ülkede bir şeyler değişir mi işte emin olunamayan tek konu bu...özgecan,münevver ve son 5 yıldır adını bile sayamadıklarım...kadınlar birer et parçası değildir,ona bu zihniyetle bakılmasını sağlayan herkese buradan en derin küfürlerimi göndermek bile az,yetmeyecek çünkü."geciken adalet adalet değildir" gibi klasik laflara sığınmak zorunda bırakılmayı artık kabul etmiyor mantık sınırlarım.bu ülkede ne adalete,ne hukuka, ne de dinciliğe(!) inanmıyorum,hiçbiriyle bağdaşabilecek ,birbirleriyle tutarlı olabilecek hiçbir davranış örüntüsü de yok...çok yazık,eyvah ki ne eyvah bize,kadınlara, ve bize böyle bakabilenlere...adalet neredeysen çık ,her ne şekilde olursa olsun kabulümsün...korkusuz,güvenle,minicik de olsa adil olabileceğim yarınlara uyanmak istiyorum...mekanın cennet olsun özgecan!!!öyledir de kardeşim...
App Store'dan indirin Google Play'den alın