• 192
    en büyük başarılarını galatasaray efsaneleriyle, omurgalarıyla yaşadığı için midir nedir, yerlerde sürünen bir galatasaray takımının futbolcularından dahi vazgeçememektedir. şu dönemde bile arda turan'sız ne hallere düştüğü apaçık ortadadır.

    bir yandan ölesiye eleştirebiliriz milli takımın kadrosunu belirleyen kişileri. evet, milli formayı galatasaray'da oynamakta olan bazı süprüntülerden çok daha fazla hak eden futbolcular var. ancak sorun şu ki, milli takım onlardan oluşturulsa çok daha başarılı olur diyemiyorum ben.

    galatasaray uzun zamandır avrupa kupalarında alıştığı noktaların çok uzağında. peki kupalara katılan takımlar neler yapıyor? fenerbahçe'nin şampiyonlar ligi çeyrek finali var elimizde sadece. etkisiyse hiç uzun sürmedi. beşiktaş, avrupa ligi'nde iki tur atladı diye başımıza dünya kulübü kesildi. büyük takımlarda yerli kaliteleri çok düşük olduğundan, gelen yabancılar da dikiş tutturamıyor. serdar kesimal'a, ersan gülüm'e john terry muamelesi yapmaya başladık. ''vay, şampiyon bursaspor'dan ne demeye bir tane adam milli takımda yok!'' diye ortalığı yıkanlar, bursapor'un şampiyonlar ligi performansından sonra sessizliğe gömüldüler neyse ki...

    sözün özü, servet çetin gibi kazmaları artık milli takımda görmek istemiyorum ben. bunun için de bu ve benzeri kan emicilerin öncelikle canımız galatasaray'dan temizlenmesi ve yerlerinin futbol zekasına, pozisyon bilgisine, top kullanma becerisine sahip yeteneklerle doldurulması gerekiyor.

    şu canım sarı kırmızım belini doğrultamadıkça, kaliteli yerlileri bulup parlatmadıkça, yetiştirmedikçe, milli takımla karşılıklı körler sağırlar olarak birbirimizi ağırlarız. ya da almanya kapılarını aşındırırız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın