resim
Elano Blumer
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:42
Uyruk:Brezilya
  • 2601
    casio lincoln, shabani nonda, hatta ve hatta fernando meira gibi oyunculara duyduğum saygının, sevginin zerresini kendisine karşı hissetmediğim eski futbolcumuz. belki iftira olacak bu dediğim, belki doğru birşey değil ama geçen sezonun 2. yarısında son brezilya milli takımı seçimlerinden sonra tamamen yatmış, 30 cm yanındaki toplara dahi ayak uzatmamış oyuncudur. fakat kendisi milli takımında takır takır savaşmakta ve gollerini de atmaktaydı.

    "bunları nereden biliyorsun?" hatta "saydın mı!" bile diyebilirsiniz. evet saydım. kendim ua johan production* adıyla klip yapan biri olduğum için geçen sezon özellikle her futbolcunun hangi dakikada neler yaptığını dakika dakika not alıyordum. elano'da şöyle birşey vardı. kayseri maçıyla müthiş bir giriş yaptı daha sonra skor anlamında olmasa da,(u: ki bu konuda çok eleştirilmiş ve ben yazdığım forumlarda hep savunmuştum kendisini) oyun içinde attığı ince paslar ve mücadelesi ile benim açımdan beğenimi kazanmıştı. daha sonra devre oldu vs falan antalyaspor ile olan kupa maçı ve beşiktaş deplasmanında 1-1 lik arda turan'ın gol attığı maçta müthiş bir performans ortaya koymuştur.* vs vs bu şekilde iyi maçlar oynuyordu.

    yalnız ne olduysa o son dünya kupası öncesi milli takım seçiminden sonra oldu. elano'da müthiş bir düşüş, isteksizlik. mücadeleden kaçma, mustafa sarp misali paslar atma falan. şöyle bi şeytanın avukatlığını yapıyorum; elano sezon başı bir çok teklif aldığını yalnız dunga'nın telkinleri ile, milli takıma daha hazır gidebilmesi için bizi seçtiğini söylemişti. aynı elano bu son seçmelerden sonra performansı bu denli düşüşe geçerken yine dunga'nın "evladım sen kendini kasma, sakatlanma, dünya kupasında olacaksın sakata gelme" gibi bir telkinine maruz kalmış olamaz mı? evet komplo teorisi; ama o elano milli takımda döktürünce benim nazarımda gayet geçerli bir komplo teorisi oluyor. "ne içtin lan sen?" diyebilirsiniz ama benim düşüncem bu yönde.

    benim anlayışıma göre formsuz olabilirsin, gol kaçırabilirsin falan ama elano'nun nasıl bir beyin, nasıl bir pasör olduğunu hepimiz biliyoruz. 2 metre yanındaki adama pas verememesi tesadüf mü? yine aynı elano daha çok hücuma dönük bir oyuncu olmasına rağmen çok iyi bir mücadelecidir. bunu da bir çok maçta göstermişti bize, fakat ne olduysa 1 metre yanındaki adama dahi basmadı. bütün bunlar tesadüf müydü?

    velhasıl kelam kendisine zerre saygı duymuyorum. santos'ta da ne yapıyorsa yapsın umrumda değil. hatta mümkünse 40 gol atsın. malum bir transfer yaparsa oradan %50 pay alacağız. bir transfer daha yapsın da böyle bir yararı olsun bari. yolun açık olsun hacı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın