• 422
    bir tarafın şampiyonluk için, diğer tarafın ise gururunu kurtarmak için sahaya çıkacağı maçtır.

    gururunu kurtarmaya çalışan fenerbahçe, son düzlükte oldukça yüksek stres yaşadı. bu strese bağlı olarak gol oranlarında azalma meydana geldi. bu azalmanın ana sebebi, zihinsel baskı altında pozisyon kuramamaktan kaynaklanıyor. dolayısıyla defansif olarak hâlâ güçlü olsalar da ofansif alanda üretkenliklerini yitirdiklerini söylemek mümkün.

    şampiyonluğa oynayan anlı şanlı galatasaray'ımız ise son düzlükte "winner" ruhu ile her maçı kazanmaya devam etti. baskı altında kaldı ancak bu baskıdan çıkmayı bildi. neden? çünkü profesyonellik ve kazanma kültürüne sahip. çünkü "müslüman teknik direktör" gibi saçma kıyaslamalara girmeden kendi oyununa bakan bir teknik direktörü vardı. oyuncusu, yöneticisi ve taraftarı ile sahaya odaklanan bir dinamizm vardı. dolayısıyla son düzlüğe girerken ne kadar baskı olursa olsun, yönetim, futbolcu ve taraftar o baskıyı hep birlikte kaldırdılar. gol oranlarında düşüş olmadığı gibi müthiş bir artış söz konusu oldu. pozisyon üretmekten asla geri kalmayan, yüksek presli, pas oyununa aşina bir galatasaray var.

    verilere bakacak olursak, aramızda oynanan son 19 maçın 5'ini galatasaray'ımız, 5'ini fenerbahçe kazanmış. kalan 9 maçı ise berabere bitirmişiz. galatasaray, ev sahibi olduğu maçlarda %100 kazanma oranına sahipken, fenerbahçe deplasmanda %83 ihtimalle galip geliyor. atılan gol oranlarında ise galatasaray evinde 2.83 ortalamaya sahipken, fenerbahçe'nin deplasman ortalaması 2.17. yenen gollerde galatasaray 0.78 oranına sahipken, fenerbahçe 0.61. dolayısıyla iki takımın da gol atması orta ihtimal iken favori elbette galatasaray. vurduğunuz gol olsun aslanlar!
App Store'dan indirin Google Play'den alın