• 470
    güzel bir turnuvadır, iyi ya da kötü kendi kültürü vardır.

    avrupa basketbolu asla amerika basketboluyla baş edemez kalite olarak, bu sebepten euroleague starları büyük ihtimalle nba'de iş yapamaz. zaten çoğunlukla nba'de orta/alt seviye oyuncuların ve ya euroleague arenasında star olup nba yapıp orada tutunamayan oyuncuların çılgın attığı bir organizasyondur.

    biraz burjuva işidir, hatta epey burjuva işi denebilir. avrupa'daki parası olan takımların hatrı sayılır bütçelerle yatırım yapıp karşılığında mücadele ettikleri bir yerdir. maddi olarak karlı çıkmanız çok zordur.

    ama her şeye rağmen bir kültürü vardır. avrupa basketbolunun en büyük sahnesi burasıdır. prestijli bir turnuvadır. kendi efsane oyuncuları ve koçları vardır. nba gibi dünyanın en iyileri değildir bunlar ama onları avrupa sahnesinde izlemek de ayrı keyiflidir. bodiroga, mirsad türkcan, diamantidis, fenerin mevcut koçu jasikevicius, teodosic, güncel dönemden micic, larkin gibi topçuları bu sahnede izlemek çok zevklidir. bu sebepten izlemeyi sevdiğim bir organizasyondur.

    galatasaray açısından bakarsak katılmamız gereken bir yer olduğunu düşünmekle beraber turnuvadaki maddi şartların rezalet olmasından ötürü katılmamamızı anlıyorum. zaten bizim buraya düzenli katılmamız yanlış bilmiyorsam pek mümkün değil şu anın şartlarında. istesek de gidemiyoruz, dediğim gibi bu organizasyon çok burjuva. galatasaray adını ve yenilmez armada ruhunu avrupa'nın en büyük basketbol organizasyonunda görmek beni çok mutlu edecek olsa da, katılmadığımız için hayıflanamıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın