resim
Hakim Ziyech
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fas
  • 2446
    eskiye göre takıma daha bir adapte olduğunu gördüğüm futbolcu. ve dizilişimiz aynı olsa da oyuncu tercihlerimiz de ziyech adına olumlu performansın sebeplerinden.

    1- ziyech'in ters kanadında barış alper gibi güçlü, geri koşan, rakibi yoran bir adam koyduk.
    2-ziyech'e daha yakın bölgede torreira ve kaan ayhan işin savunma ve süpürücülük kısmını yaparken, sol içte kerem demirbay paslarıyla barış alper'in patlayacılığını kullanmamıza katkı sağlıyor. yani savunma yönü kuvvetli olan iç oyuncusu torreira ile hücum yönü kuvvetli ziyech sağ tarafta, hücum yönü kuvvetli iç oyuncusu kerem demirbay ile savunma yönü kuvvetli barış alper sol tarafta oynuyor. bu da takımın aksiyonlarını dengeli hale getiriyor. keza sol bek ve sağ bekte de aynı ters durum geçerli. sol bek hücumcu ve kanadı genişletirken, kaan ayhan biraz daha defansif takılıyor hatta sık yapmasa da alanı daraltıp merkeze ivmelendiği oluyor, üç stoper ya da iki ön liberoya dönüyor takım.

    hatırlayacaksınız, bir yanda zaha bir yanda kerem diğer yanda ziyech ile çıktığımız maçlar bile oldu. böyle oynadığımız zaman ziyech tabi ki sırıtıyor. geri gelmiyor demeye başlıyoruz. hem üçünün yeteri kadar geri gelmediği hem de ikisinin sürekli top kaptırdığı bir senaryoda takım da düşüyordu biz de eleştiriyorduk.

    özetle, ''hala yeterli değil'' şerhini koyarak ziyech'in yavaş yavaş ritmini bulduğunu, diğer kanat oyuncularımızdan profil olarak çok daha farklı olmasının takımı taktiksel açıdan rahatlattığını söylemek lazım. ilk 11 onunla ve barış alper'le tam bir harmoni.
App Store'dan indirin Google Play'den alın