resim
Barış Alper Yılmaz
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.86
Uyruk:Türkiye
  • 4631
    inanılmaz bir futbolcuya doğru gözümüzün önünde evrilen yerli süperstarımız.

    yani her şerde bir hayır vardır lafı ancak bu kadar doğrulanabilirdi. beksizlikten düzenli forma bulmaya başlayan barış, iyi performansının mükafatını sağ ve sol önde aksayan oyuncular yerine değerlendirilerek aldı. sonrası zaten hikayenin çığ gibi büyümesiyle devam etti.

    inanılmaz bir fizik gücü var, aygır gibi topçu. hızlı, yıkılmıyor, tempolu, pes etmiyor, her topu sonuna kadar kovalıyor. fizik güç olarak benzer bir noktaları olduğundan söylüyorum, herhalde zaniolo şu topu oynasa aston villa'yı geçip transit olarak liverpool falan yapardı.

    fiziğinin yanında adam geçme ve skor üretmeyi de ekledi ama öyle böyle bir eklemek değil. tekniğini kullanarak da çalım atıyor, hızıyla adam da eksiltiyor, yeri gelince sırtına aldığı bekin yanından öyle bir kıvrılıyor ki birden kendine daracık yerde alan yaratıyor. sıkışan anda da çekiyor sağına uzak köşeye yapıştırıveriyor. kanattan ilerleyip içeri çevirdiği toplar rastgele değil. tüm bunların yanında en iyi özelliği de müthiş bir takım adamı, kanat oyuncularına yapışan bencillik kendisinin oyununda pek görülmüyor.

    benim yerli oyunculara karşı bakış açım çok daha farklı. yabancı kuralı bir yana, aidiyet ve çalışkanlık konusunda çok şanslıyız elimizdeki yerlilerden ötürü. barış'tan rekor bonservis elde etsek dahi yerine aynı meziyetlere sahip bir adam daha almamız mümkün değil. dünyada da barış gibi hem sağ bek hem sol bek hem sağ ön hem sol ön hem santrfora atıp sahaya kanını bırakacak adam pek yoktur. meziyetlerine ve fizik kalitesine girmiyorum bile.

    umarım bizimle uzun yıllar daha devam eder. avrupa futbolunda yıllardır hep ihtiyaç duyduğumuz oyuncu tipini kendimiz yetiştirdik bu sefer. tadı damağımızda kalmasın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın