• 259
    2009-2010 sezonunu şaibeli bir şekilde şampiyon bitiren takım. bariz hakem kollamaları sonucu her maça adeta 1-0 önde başlayan, volkan şen ve sercan yıldırım üzerine kurulu oyun düzeni ile turkcell super lig'in dandik defans oyuncuları arasında üstünlük kuran, federasyon'dan, cemaat'ten, medya'dan destekli şampiyondur bursaspor.

    akp hükümetinin anadolu sermayesi atılımının futboldaki yansıması son üç senedir sivasspor ve bursaspor takımlarında vücut bulmuştur. istanbul sermayesi nasıl erimeye başlamışsa istanbul takımları da türlü oyunlarla eritilmeye çalışılmıştır. ilerleyen yıllarda kayserispor, gaziantepspor gibi takımları da zirve mücadelesi verirken görebiliriz. bu durum ilk bakışta göze hoş görünebilir, bunula birlikte ne kadar hakkaniyet vardı,? o tartışılır. en basit örnek 25 nisan 2010 galatasaray bursaspor maçı'nda hakemin bariz desteği ile örneklendirilebilir. galatasaray ne zaman atak yapsa verilmeyen fauller, karşısında yenilen bursaspor kontraları maçı izleyen herkesi çıldırttı o gün. detaylı incelense daha bariz görülebilecek federasyon ve hakem desteğin vücut bulduğu takımdır bursaspor.

    bursaspor kötü futbol mu oynadı, asla bunu iddaa etmemek gerekir. ama hakkıyla şampiyon oldu demek kesinlikle doğru olmaz.

    2009-2010 sezonunun son haftasında hem fenerbahçe trabzonspor, hem de bursaspor beşiktaş maçların da şike kokusu vardır. trabzonspor gibi bir takımın yanlışlıkla attığı bir gol, verdiği 10'dan fazla pozisyon, fenerbahçeli futbolcuların ömrü boyunca kaçırmadıkları kadar gol kaçırması size de enteresan gelmiyor mu? beşiktaş'ın maçta hiç bir varlık göstermemesi enteresan değil mi? bursaspor işte bu oyunların sonucunda şampiyon olmuştur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın