• 392
    ilk yarıdaki güçlü oyunla sonuca gidilen 25. hafta mücadelesi.

    bilmem farkında mısınız sağ ve sol bek oyuncularını gönderen galatasaray daha dengeli bir oyun oynamaya başladı.
    benim galatasaray'da en çok eleştirdiğim nokta bek oyuncularının kanat oyuncularının dahi önüne konumlanması ve bu oyunculara da aşırı yük binmesiydi. bir de bazı yerlerde oyuncular üst üste çakışıp birbirini bozuyordu.
    okan hoca bu konuda çok güzel dokunuşlar yaptı, kendisini tebrik ederim.

    galatasaray'ın müthiş bir ön alan birebir baskısı var zaten. yani gs'nin oyununun çok büyük bir kısmı tamamdı zaten. bunun üzerine ufak tefek dokunuşlarla çok daha keyifli bir şey ortaya çıkıyor.

    nelsson'un takımda yerini bulması aşırı güven veriyor bu ilk konu. sağ kanattaki profili barış alper ile bulduk bu ikinci önemli konu.
    sağ bekten müthiş bir oyun aklı katkısı alıyor galatasaray artık. kaan ayhan'a helal olsun. de zerbi ile çalışmış ve başarılı olamamıştı fakat burada sahaya zeka katıyor.
    körü körüne bindiren bir bek değil, stoperden top çıkmıyor mu stoperlere yanaşıp destek oluyor, orta sahada torreira ve demirbay'ın yardıma mı ihtiyacı var kendini orta sahaya atıp orayı rahatlatıyor. savunma arkasına uzun paslar da atabiliyor, rakip takım uzun oynadığında zaten hava toplarını süpürüyor. herhangi bir kanat oyuncusuna da birebirde rencide olmadı. ön alan baskısında zaten adamı belli, topa sahipken de böyle versatil olması çok kıymetli.

    ne zaman nelson sakatlandı, kaan stopere barış sağ beke tete sağ kanada geçti işte o zaman galatasaray'ın oyunu sallanmaya başladı. kaan stoperde nelsson'un verdiği savunma güvenini vermiyor. barış sağ bekten oyun kuramıyor, tete ise ön tarafta rakipten çok bizi hırpalıyor.
    bir taşı yerinden oynatınca tüm düzenek sallanıyor.
    stoperleşebilen sağ bek diye kendimi çok parçaladım burada, geç ya da zorunluluktan da olsa okan hocaya bu tercihi için teşekkür etmek lazım.

    kerem ve zaha sol kanatta zorlanıyor, bunun temel nedeni arkadaki bek oyuncusunun berkan olması bence. berkan iyi niyetli bir oyuncu ama hücumda o kısmı pek kullanamıyoruz, önündeki oyuncu da biraz kaderine ter edilmiş oluyor. barış kendi ekmeğini kendisi taştan çıkardığı için onun önünde arkasında kim var pek önemli olmuyor. kerem ve zaha'da şuan durumlar pek öyle değil.
    kerem çok büyük bir ilk kontrol sıkıntısı yaşıyor, zaha ise çok formsuz ve takım oyunundan kopuk takılıyor.

    köhn takıma girince sol bekten kanat beki performansı gelecektir. onun getireceği savunma zaafiyeti de olacak gibi görünüyor. sağ bekin artık oyunu dengelemesi daha önemli hâle gelecek.

    carlos vinicius konusuna gelecek olursak, icardi ile çift forvet olacaklarsa arkalarında çok sağlam ve sayıca da fazla orta saha olması lazım. elimizde bu kadar orta saha yok maalesef, nicelik olarak var ama nitelik olarak yok.

    lig için beklentim duran toplara daha fazla çalışmak artık. çünkü maçlar sertleşmeye başlamak üzere. her duran top çok değerli artık. sağ bekte de stoper gibi adam varken bunu kullanmak lazım.

    bir diğer sorun olabilecek kısım ise 3 kulvarda devam ederken rotasyona duyulan ihtiyaç olabilir.
    perşembe prag, pazar ankaragücü maçları var.
    çok şiddetli baskı yapıyoruz, oyuncuları taze tutmak adına kulvarın birinde rotasyon yapmak çok kritik. yorgunluk ligdeki rakibimiz olacak gibi görünüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın