resim
Kerem Demirbay
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:30
Boy:1.83
Uyruk:Almanya
  • 1116
    birden bire kadroya monte edilmesinin sebebi öylesine değildir veya mecburiyetten değildir. ilk 11 çıkmaya başlaması, barış alper yılmaz’ın ilk 11’e sol bek olarak yazılması ile başlıyor ve bunun arkasında bir neden var.

    kerem demirbay, barış alper’in hücum oyuncusu olması nedeniyle bay ileri çıktığında bir nevi dublörü gibi sol bek alanını kapatıyor.

    örneğin kerem demirbay’ın karagümrük karşısındaki ve fenerbahçe maçındaki ısı haritası:

    https://gss.gs/AF7.png (fb)

    https://gss.gs/buy.png (fkg)

    sol ayaklı bir oyuncu olması ve oyun kurmaya yatkın olması nedeniylede sol iç oynaması büyük avantaj sağlıyor çünkü barış alper yılmaz sağ ayaklı ve içe kateden bir oyuncu. ayrıca oyun kurma meziyeti yüksek bir oyuncu değil.

    bir diğer husus ise rakibin torreira’ya 1’e 1 baskı yapması ve o kanalı kapatması. bu durumda kerem demirbay boşa çıkıyor ve oyun kurulumunda takımı rahatlatıyor.

    ilerleyen maçlarda belki takımlar demirbay kanalını veya 2 kanalı kapatır analiz yapıp. o zaman kanatlardan veya beklerden oyun kurmak gerekebilir ya da uzun vurmak. burada da ziyech/bay öne çıkar yine.

    sonuç olarak ilk 11’e monte edilişini tesadüfi veya öylesine görmüyorum. belki sağlıklı olsaydı oliveira’ya şans verebilirdi orda okan hoca ama ben yine de demirbay tercihini daha doğru bulurdum. bu arada oliveira’nın yapacağı görevlerde değişmeyecekti çünkü bu bir plan. oliveira veya x o alanı kötü kapatırdı, sağ ayaklı olduğu için dezavantaj yaratırdı ayrı bir konu fakat görev tanımları yine benzer şekilde olacaktı.

    kısacası barış alper yılmaz’ın ilk 11’e girme mecburiyeti ile kadroda yapılan yeni bir planın parçası olan oyuncu. yarın öbür gün sol bek gelirse belki demirbay’ı görmeyebiliriz ama bugün için saydığım nedenlerden dolayı bir planın parçası.
App Store'dan indirin Google Play'den alın