• 86
    başkenti atina olan ülke. kültürel anlamda türk insanının hristiyan versiyonu diyebiliriz. mutfakları bizim mutfağımız ile iç içe geçmiş bir ülke, çoğu yemeğin adı bile aynı. lezzet olarak bize arap tarafından gelmiş kebap ve baklava tarzı ağır yağlı yemeklerde biz daha lezzetliyken, ege mutfağı ve balık söz konusu olunca yunan tarafı daha ağır basmaktadır.

    başkent atina’ya 1 saat 15 dk gibi bir süre ile istanbuldan, izmirden ve bir çok şehrimizden direkt uçuş mevcut. uçak bileti hem yakın olması hem de sirkülasyon olması sebebi ile diğer avrupa başkentlerine oranla oldukça ucuzdur. sadece thy ve pegasus değil, aegean airlines gibi yurt dışı firmalar da istanbuldan direkt uçuş düzenlemektedir. ayrıca atina uluslararası havalimanı bir çok avrupa şehrine ucuza uçmak için güzel bir alternatiftir.

    atina uluslarası havalimanından şehir merkezi olarak adlandırabileceğimiz monastraki meydanı yaklaşık 45 dakikalık bir yolculuk mesafesinde. havalimanından direkt tren seferi mevcut, ulaşım kolaydır. atina’da bir çok airbnb ve otel seçeneği de mevcut, önerim a for athens. hem güzel bir kokteyl barları mevcut hem de akropolis manzarası muhteşem. konaklamalarda genel olarak kahvaltı fiyata dahildir.

    atina sokak lezzetleri ile de öne çıkan bir şehir, bizdeki dönerin karşılığı gyros ( yyiroz diye okunur ) genellikle domuz ve tavuk olarak seçeneklendirilir, pita dedikleri tırnak pideye benzer bir ekmek arasında yenilmesi tavsiye edilir, ayrıca içine biraz da caciki koydurmalısınız.

    panathinaikos maçlarını takip edebileceğiniz bir çok bar bulunmakla beraber, taste atlas gibi uluslararası değerlendirme kurumlarının listelerine girmiş dünyanın en iyi bir kaç kokteyl barı yine atina’da sizi beklemektedir.

    genel olarak güvenli bir ülkedir, türk olmanız ufak bir ön yargı getirse de kültürel benzerliğimizin yadsınamaz derecede olması aradaki buzları eritmek için yeterli bir sebep, ayrıca türkleri değil türkiye hükümetini sevmediklerini bilmek gerek, kaldı ki bu da çok normal. olumsuz bir durum yaşamazsınız kısaca.

    atina haricinde selanik ikinci büyük şehirleridir. türk nüfusu selanik ve etrafında çok daha yoğundur. selanikte bir çok türkçe isimli restaurant, otel, bar vb ile karşılaşmanız normal, bir çoğu da batı trakya türkü’dür.

    sınırımıza en yakın noktalardan biri ise alexandroupolis’dir. bizdeki ismi dedeağaçtır. ufak bir semt gibidir ancak restaurantları, alışveriş seçenekleri ve hatta casinosu ile çok sayıda türk turist ağırlar. araç ile istanbula 4 saatlik mesafededir. ulaşım çok basittir. alexandroupoliste yer alan dias hotel fanatik galatasaraylı türkler tarafından işletilmektedir.

    yine sınırımıza yakın olan komotini, iskeçe gibi bölgelerde yerleşik, galatasaray tribününe gönül vermiş bir çok batı trakya türkü soydaşımız mevcuttur.

    yabancılık çekmeyeceğiniz bir ülke, sevgili hocalarımız fatih terim ve ergin ataman yerinde desteklenmek için harika bir kültürdeler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın