resim
Erden Timur
Görev:As Başkan
Takım:Galatasaray
Yaş:42
Uyruk:Türkiye
  • 3220
    yıllardır sözlüğe entry girmiyorum, sadece okuyorum ve bundan da baya keyif alıyorum.

    ama sanırım bir enrty girmem gerekiyor.

    erden timur eleştirilemez değildir tabi ki. herkes eleştirilebilir ve bu çok doğal.

    ama bunu saçma sapan argümanlarla veya alakası olmayan neden-sonuç ilişkileriyle yapamazsınız. bu sizi cahil gösterir en kibar haliyle bir kere burda anlaşalım.

    bu adamın eleştirildiği noktalara bakıyorum yok yaz transfer dönemi, yok zamanlama, yok yüksek maaşa onu aldı bıdı bıdı bıdı..

    sanırım bunları yazan arkadaşlarla aynı ülkede yaşamıyoruz yada bu arkadaşlar galatasaray spor klübünü real madrid, barcelona, bayern münich falan sanıyorlar.

    ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumu ve bunun sosyolojik sonuçlarını görmezden mi geliyorsunuz yoksa erden timur'a sallamak hoşunuza mı gidiyor?

    şu anda galatasaray maddi olarak mükemmel bir pozisyonda olsa bile (bakınız bile diyorum) istediği transferleri istediği zamanda yapamaz. ya-pa-maz.

    uluslararası camiadan dışlanmış, kara para aklama merkezi haline gelmiş, hukuksuz yönetilen, ekonomisi berbat durumda bir ülkeyiz. bu ülkenin futbol ligi ülkenin halinden daha da berbat, izlediğimiz futbol ne keyif veriyor ne bir marka değeri yaratabilecek potansiyelde, ne yıldız oyuncular var ne de köklü takımlar. bu sene galatasaray keyif verdiği için tekrar bein aboneliği başlattım, arada diğer takımların maçlarını izliyorum ve yemin ederim bazı halı saha maçları çok daha kaliteli ve eğlenceli oluyor bu takımların maçlarından.

    sende kalkmış diyorsun ki bu koşullar altında erden timur yazın başında çat çut doğru transflerleri takır tukur takıma getirmeliydi.

    adamın açıklamalarını da izlemiyorsunuz sanırım; çok net bir şekilde diyor ki "avrupada başarı istiyorsak b ve c kalite futbolcu değil a kalite futbolcu almalıyız. bunu yapmak için sadece biz değil tüm süper lig ve takımlar düzelmeli, kalite artmalı ki biz o adamları burda oynamaya ikna edelim." aslında kısaca diyor ki bu ülkenin bu haliyle biz ne yapabiliriz en fazla. önce ülke düzelecek, sonra tff, süperlig ve tüm takımlar düzelecek o zaman bizde zamanında a kalite oyuncuları sağlıklı olarak transfer edebilme şansına erişicez. evet edebileceğiz de değil sadece şansımız artacak.

    sonra da ekliyor "transfer sürecinde beklememiz gerekiyor, son güne kadar ancak bitirebiliyoruz". burda kameralar karşısında söylemek istediği ama kibarlıktan söyleyemediği şey şu;

    bu kadar berbat durumda olan bir ülke ve futbol ligine öyle sağlıklı, genç a kalite adamı getirmeye ikna edemiyoruz (zaten çok paramız da yok), mecburen kimsenin tercih etmediği yada son tercihi olan, takım bulamamış yada kendi takımında fazlaya çıkmış oyuncuları bekliyoruz. bu oyuncuları bile ikna etmek çok uzun zaman alıyor. evet bakın ikna etmek. yani sadece parası pulu değil adamlar türkiyeye gelmek istemiyor hem zaten neden gelsin ki kendi halkı bile burda yaşamak istemiyor.

    ben yazılım sektöründe çalışıyorum; şu anda iyi bir yazılımcıyı ekibe katma imkanınız inanılmaz zorlaştı. bunun maaşla alakası da yok insanlar yurtdışına gitmek istiyor ya da ilk tercihleri yıllardır sektörde olan köklü yabancı firmalar oluyor. biz günlük hayatta bile kalifiye çalışan bulamazken siz milyonlarca euro'nun döndüğü futbol sektöründe bu adamın yaptıklarını bu saçma argümanlarla mı eleştiriyorsunuz?

    mesela seneye fenerbahçe sezonu ilk ikide bitirip şampiyonlar ligine kaldı diyelim. türkiyenin en zengin ailelerinden birinin varisi olan şahıs hala başkan ise sizce yazın başında tüm istediği transferleri yapabilecek mi? parayı denklemden çıkarttığımızı düşünelim.

    bu sebeplerden dolayı eleştirilerinizi mantık çerçevesinde yaparsanız çok iyi olur arkadaşlar. yok bu başarısızlık erden timur'a yazar falan. geçen sezonları çok çabuk unuttunuz bence yada art niyetlisiniz.

    tabi ki şunu diyebiliriz alınan oyuncuların oynadıkları mevkileri tam olarak ihtiyacımızı karşılamadı. e o zaman da bu okan buruk ve teknik ekibe bir eleştiri olmalı. heralde koskoca galatasaray spor klübünde erden timur bir sabah uyanıp "beyler zahayı alalım sonra ziyech gelsin, en sonda ndombele ile kapatırız transfer sürecini" demiyordur.

    diyor mudur?

    büyük ihtimalle (büyük ihtimalle arkadaşlar, bakın çok büyük ihtimalle, yani öyle böyle büyük bir ihtimalle) teknik ekip pozisyon belirliyordur, futbolcu listesi çıkarıyordur vs. vs. sonra yönetime rapor sunuyordur falan. yani öyledir heralde.

    ama olmayadabilir erden timur whatsappdan yazmış da olabilir avrupadaki kulüp başkanlarına.

    sonra da alabileceklerimiz elene elene işte akşam pazarı gibi elde ne varsa onla yetiniyoruzdur. elde kalanla yetindiğimiz içinde nokta atışı transfer yapma şansımız inanılmaz düşük.

    neyse lafı çok uzattım, kısacası saçmalamayın. içinde bulunduğumuz durumu ve ortamı iyi tartın. ligde lider, avrupada yoluna devam eden bir takım var ortada ve bu kadar karamsar bir dönemde bu çamurun içindeki pırlanta gibi birşey, sahip çıkın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın