• 34322
    geleceği parlak ve ekonomik anlamda önü çok açık takımdır. bu girdide tamamen bakkal hesabı yaparak muhasebeci ve yangıncı taraftarlarımızı biraz rahatlatmak istiyorum. keza son günlerde her olumsuz yoruma elinde tuzlukla koşan taraftarlarımız sürekli enseyi karartıyorlar. tekrar belirtiyorum, bir bakkal hesabı yapıyorum, sıfır profesyönellik ile yazıyorum.

    bunu biraz açalım,

    2023/2024 sezonuna bir takım transferler yaparak başladık ve eldeki kadroyu çoğunlukla koruyarak geçirdik. gelen futbolculardan verim alamadığımız konusunda eleştiriler var, bir kısmına katılıyorum, bir kısmı için ise süreye ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum. işlerin kötü gideceğini düşünmüyorum, fenerbahçe ile birlikte en kötü ihtimalle birincilik yarışı sürdüreceğiz, yani bu kadronun ölüsü ligi ikinci sırada bitirecek diyebiliriz şimdiden. oldu ki 2. olduk ve bunu büyük bir başarısızlık sandık, yaz transfer döneminde ne yapabiliriz ?

    takımda yüksek değerde ve yüksek performans gösteren bir çok oyuncumuz var, takım olarak da her bir futbolcumuzun talipleri olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

    yaz transfer dönemine geldik, elimizde gözü kapalı satabileceğimiz bir çok futbolcu var. öncelikle bu sezon aldığımız futbolculardan başlayalım.

    tete --> piyasa değeri malum siteye göre 24 milyon euro.
    zaha --> piyasa değeri malum siteye göre 20 milyon euro.
    ndombele --> piyasa değeri malum siteye göre 21 milyon euro.
    angelino --> piyasa değeri malum siteye göre 11 milyon euro
    hakim ziyech --> piyasa değeri malum siteye göre 15 milyon euro
    kerem demirbay --> piyasa değeri malum siteye göre 6 milyon euro

    eğer angelino satın alma opsiyonu kullanılacak ve bizimle devam edecekse bu transferlere ödediğimiz bonservis bedeli 11 milyon euro. ndombele'nin 15 milyon euro satın alma opsiyonu mevcut, şu an için kullanmayacağımızı varsayarsak kendisi ile bedelsiz bir şekilde vedalaşabiliyoruz.

    şimdi bu oyuncuları ölü fiyata satalım,

    tete - 10 milyon euroya gönderdik
    zaha - 6 milyon euroya gönderdik
    angelino - 5 milyon euroya gönderdik
    ziyech - 3 milyon euroya gönderdik
    kerem demirbay - 3 milyon euroya gönderdik

    27 milyon euro para girdi kasamıza. üstelik 0 verim aldığımızı varsaydık ve hepsi ile vedalaştık. daha sezon uzun, önümüzdeki günlerde form tutmuş bir ziyech, zaha, ndombele, angelino, tete gibi isimlerin hepsi piyasa değerlerini arttırabilecek kapasitede futbolcular. hiçbirisi için bu adamdan bir şey olmaz deme cesaretine sahip bir yorumcu gösteremezsiniz.

    yine de olumsuz senaryo'dan devam edelim.

    kerem ayrılmak istedi, 15 milyon euroya keremin bitik halini satarız.
    nelsson gitmek istedi, 10 milyona bitik nelssonun alıcısı olur.
    sergio olivierayı 1 milyon euroya sattık.

    yusuf demir, berkan kutlu gibi kiralık isimlerimizden 5 milyon euro geldi diyelim.
    bonservisi hala bizde olan bir starımız var, zaniolo. 22.5 milyon euro'luk opsiyonunun kullanılmadığını düşünelim, çünkü bu girdide tamamen olumsuz düşünüyoruz. 13 milyon euroya sattık zanioloyu.

    şu ana kadar transfer gelirimiz 70 milyon euro oldu. bu rakam bir türk takımının bugüne kadar bir sezonda elde ettiği en yüksek gelir.

    muslera eğer futbolu bırakmak istemezse kendisi ile devam edeceğimizi düşünüyorum, mertens futbolu bırakacağını açıkladı. giden isimler genel olarak dolgun maaşlı isimler.

    zaha- 4.35m euro
    ndombele- 3.15m euro
    tete- 2.8m euro
    ziyech- 3.5m euro
    angelino- 2.3m euro
    mertens- 2.9m euro
    oliviera- 2.75m euro

    kerem aktürkoğlu, nelsson u bu maaş bütçelerine dahil etmiyorum, görece maaşları düşük ve en olumsuz senaryoyu kurguluyoruz. açılan maaş bütçesi 22 milyon euro.

    takımda hala sacha boey, davinson sanches, abdülkerim bardakçı, lucas torreira, mauro emanuel icardi gibi takım iskeletini oluşturan oyuncularımız duruyor. ayrıca kazımcan, barış alper, kaan ayhan gibi rotasyonda gözü kapalı kullanabileceğimiz isimler de halen mevcut.

    yani bu takım hiçbir şey başarmasa ve siz elinizdekileri üçe beşe bakmadan ölü fiyatına satmak isterseniz elinizde 0 dan kadro kurabileceğiniz bir transfer bütçesi ve yine hiçbir başarı elde etmeseniz bile kendi ekonominizle çekip çevirebileceğiniz bir maaş bütçesi kalıyor geriye.

    florya projesini hesaba katmadık,
    sponsorluk ve reklam gelirlerini hesaba katmadık,
    başarı ödüllerini hesaba katmadık,
    store ve stadyum gelirlerini hesaba katmadık,

    sadece taraftarlarımızın sürekli konuştuğu, abi hiç verim alamıyoruz ya dediği isimleri elden çıkarttık, onları da en ölü fiyatlarına gönderdik klüpten ve elimizde hala 11 çıkarabileceğimiz bir kadro ve 70 milyon euro transfer gelirimiz mevcut.

    yani arkadaşlar şunu söylemek istiyorum, erden timur önderliğinde geçtiğimiz sene yaptığımız yatırımın başarısız olma lüksü çok ama çok düşük. olaya sezonluk bakmamak gerekiyor, geçtiğimiz transfer döneminde şampiyonlar ligine katılımımız garanti olana kadar transfer bütçemizi mauro icardi için kullandık. sonrasında ise gelen futbolcular hem fırsat transferleriydi, hem de eldeki imkanlarla gelebilecek en büyük isimlerdi. sıradaki transfer dönemlerine cebimizde para ile gireceğiz, temmuz ayında hazır futbolcuyu bonservisi ile alıp takımda işlemediği düşünülen çarkın yerine tak diye koyabileceğiz. sezonu bu kadar erken açmayacağız. icardi gelecek mi diye uykularımız kaçmayacak. eğer gitmek istemezlerse türkiyenin en iyi sağ beki, en iyi orta sahası, en iyi stoper ikilisi ve en iyi forveti ile sezona başlayacağız. en kötü senaryo bu.

    ya zaha toparlanır ve muazzam katkılar vermeye başlarsa ? kader keitanın içinden geçtiği boktan süper ligde kim durdurabilecek bu adamı ? ya ziyech kanat oyun kurucu olarak takımı orkestra şefi gibi yönlendirmeye başlarsa ? bir sezon adam akıllı top oynamış rachid gezzalın ilahlaştırıldığı bu ligde kim önüne geçebilir ziyechin ? geçtiğimiz sezon ilk 10 hafta ne olduğunu anlamadığımız rachica'nın yerine brezilyalı wonderkid tete aldık bedavaya, ya bu adam 5-6 hafta sonra uçup kaçmaya başlarsa ?

    en iyi senaryoyu yazmama bile gerek yok, ben bu takımın tavanının şampiyonlar liginde yarı finali zorlayacağına inanıyorum.

    inanmayan da otobüse binmesin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın