resim
Erden Timur
Görev:As Başkan
Takım:-
Yaş:42
Uyruk:Türkiye
  • 2401
    kendisine basarisiz veya transfer zehirlenmesi yasiyor denilerek fazla yuklenilen yonetici. gayet basarilidir.

    olayin biraz da recency bias olayindan kaynaklandigini dusunuyorum. yeni transfer sahaya cikmamissa, o oyuncu bizde degilmis gibi yorum yapmaya alisti taraftar.

    mevki mevki bakildiginda ne kadar basarili oldugu gorulecektir.

    forvet: ıcardi gecen sene kiralikti. bu sene bonservisiyle alindi ve gecen seneye gore haftalar oncesinden takima katildi. bu adam zaten tek basina sampiyonluk demek nerdeyse. yedegi gomis dede oldu onun yerine de yedek beklemeyi sorun etmeyecek, gerektiginde kanata atilabilip veya cift forvet oynayabilecek yunan ligi gol kralini getirdi. ustune de yerli forvet takviyesi yapti halil'i getirerek.

    kanatlar: burda iki konu var. birincisi arkasindan cok aglanan zaniolo. bu adam zaten takimin as adami degildi. tam bi kanat oyuncusu oldugu da soylenemez. yunus zaten gecen sezon biterken rotasyona dahi giremiyordu artik, baris giriyordu sonradan. bunlarin pek bi kayip oldugunu dusunmuyorum ki ikisi muhtemelen kasamiza yuklu miktarda para sokacak. ikinci isim ise rashica. istenmesine ragmen alinamamis bi isim ama arkasindan bu kadar aglanacak bi isim degil. yerine getirdigi adam da tete. sampiyonlar ligi seviyesinde rashica mi tete mi desen her seferinde tete derim. hem daha yaratici hem daha potansiyelli. yani sag kanati da takviye etmisiz.

    sol kanatta da her macta yaptigi top kaybi basina 10 entry girilen kerem'in alternatifsizligini cozdu premier lig efsanesi adami getirerek. bu ayni zamanda kerem'i 10 numara veya ikinci forvet olarak da kullanabilmek demek. yani burda da bi takviye var. zaha sahaya cikinca anlarsiniz ne demek istedigimi.

    10 numara: burada as adam mertens, yedegi mata'ydi. simdi mata'yi mertens'le, mertens'i de ziyech'le takviye etmisiz gibi oldu. ustune kerem'i de buraya atabiliyoruz ve 4-2-3-1 ve 4-3-3 sistemlerine de uyuyor bu adamlar. ziyech ustune sag acik da oynayabiliyor. ustune yerli alternatif kerem demirbay'i da cekti ki 10 numara icin entryler dizililiyordu adina transferinden once. burda da takviye var.

    orta sahanin ortasi: arkasindan aglanan isimler 40 yilda 1 oynayan mico ve anca yedek olabilecek berkan. oncelikle mico gitmis degil gitse de breivik tarzi biri gelecek ki onun da gecen seneki micodan daha fazla maca cikacagini pek sanmiyorum. ayrica sergio oliviera'ya mustafa sarp muamelesi yapilmasini anlamiyorum. gecen sene alternatifi yoktu bu adamin ve bu sene alternatifi var ve ustelik yerli - kerem demirbay. kimse alinamazsa sergio kalacak bu da transfer sezonunu ya minimal bi takviye ya da geriye gitmeden kapatmisiz demek. iyi bir 8 cekersek cok iyi takviye olur sadece.

    torreira'nin gecen seneki alternatifi berkan'di, bu alanda geriye gitmisiz ki zaten beklenen oyunculardan biri de buraya gelecek. torreira'ya yedek bulmanin cok zor bir sey oldugunu sanmiyorum. ki kaan ayhan'in da bonservisi alindi.

    stoperler: bi takimin stoper ikilisini bozup yerine baskasini alarak alismalarini beklemek bi takimin savunmasini bozmanin en kolay yolu. sayet ramos gibi ujfalusi tarzi bu isin ustadi bi isim alinmayacaksa. ki bu isimler de tamamen luks. abdulkerim ve nelsson duruyor. yedekleri de kaan ayhan, ustelik yerli. gecen sene metehan ve emin oynuyordu burda biri sakatlaninca. ramos gelse nelsson yedek mi bekleyecek saniyorsunuz. satilacak ve yine kaan yedek olacak.

    sag bek: tas gibi rotasyon. boey satilacak diye agladik satmadi adam. yedegi de dubois.
    sol bek: angelinoyu begenirsin begenmezsin, ama van aanholtla adekungbeyi ust uste koysan bi angelino etmezler. burda da takviye ve tas gibi yedek var.

    kaleci: muslera'ya soylenecek laf yok. yedek kaleci gitmisti onun da yerine gelebilecek en iyi yerli yedek kalecilerden biri geldi. burda da sikinti yok.

    adam bi sergio'nun mevkisiyle tam ilgilenmemis (ki dayi var), onu da 2 gune getirecegim diyor.

    10 numara luks ve dunyada yok olan bi mevki ki orada oynayacak adam alindi ve alternatifler yaratildi, ramos luks olsa da olur olmasa da olur, rashica'nin yerine daha iyisi geldi, yedek stoper var daha iyisi zaten yedek beklemeye gelmez ve bu kadro gecen seneki kadrodan 2 gomlek daha ustun.

    yeni transferler oynamaya baslayinca gorursunuz. 8 de gelince hayvan gibi transfer sezonu gecirmis olacagiz. kac gundur bosuna yangin yapiyorsunuz takimda su yok bu yok diye. goren de icardi'yi, toreira'yi, nelsson'u, boey'i, muslera'yi, kerem'i sattik da yerlerine kimseyi almadik sanar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın